lilith loves Instapaper

kalenderblaadje60.jpg(Opgelet voor wie het nog niet door had: deze blogpost kan nerdig enthousiasme bevatten.) Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik nogal wat tijd spendeer op het internet. Ik kom daar regelmatig boeiende stukken tekst tegen, maar aangezien ik mijn roste kluiten en boterhammen verdien met het schrijven van al dan niet boeiende stukken tekst heb ik zelden tijd om ze te lezen. Bookmarken deed ik dan, vroeger, maar dat systeem heeft er bij mij alleen voor gezorgd dat ik een gigantische bookmarklijst had, waar ik nooit aan dacht als ik even wat tijd had om te lezen, omdat ik dan al weer mindless aan het rondsurfen was op andere kanalen. Ge kent dat.

En toen ontdekte ik een tijd geleden het geweldige Instapaper: een app waarmee je interessant leesvoer kan opslaan vanuit je browser door op “read later” te klikken, en er later op kan terugkomen. Ik gebruikte dat soms, om die stukken te lezen op mijn iPhone, maar eerlijk? Dat schermpje was toch maar klein, en de fun was er snel af. Terug naar af, dus.

TOT! De man des huizes een iPad kocht, en ik dat allemaal zo tweakte dat al mijn opgeslagen artikels en blogposts daarop terecht komen. Sinds dat moment heb ik een wekelijks bijleesmoment in koffiehuizen (aja, Ieper, home of de koffiehuizen) allerhande, alwaar ik waarschijnlijk al bekend sta als die saaie die daar komt zitten met haar koffie en haar raar spellement, maar hey, het is de max.

En toen werd het nog beter, want toen ontdekte ik dat ik een wekelijks overzicht van mijn artikels kan binnentrekken op mijn Kindle. Wat dus nog beter leest. EN! Dat je op de site van Instapaper geweldige suggesties krijgt voor nog meer geweldig interessante artikels.

tftcdag60.jpg

Word ik daar blij van?
Ik word daar blij van.
Ge moet zo raar niet kijken.

Reacties

  1. Marleen

    Al een geluk dat jij er bent, ik ga dat direct installeren.
    Zeg, jij kent Pinterest toch al? Da’s nog zoiets leuks waar ik niet van af kan blijven. Maar jij kent dat allang, natuurlijk.

  2. @Marleen: jaja, daar zit ik al een tijd op. Je kan me toevoegen via kellyderiemaeker als profielnaam, dan worden we vriendjes. ;)

  3. Ik snap dat je daar blij van wordt. Gelijk ik achterop hink zal ik daar binnen pakweg een jaar ook zo enthousiast over zijn :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>