lilith prijst een etablissement aan

kalenderblaadje56.jpgIk vind dat we daar niet dwaas over moeten doen: Ieper is absoluut niet de place to be als het gaat over hippe hotspots. Zelfs niet over hippe en minder hippe ketens. Luister mee: wij hebben geen H&M, en ook geen Zara. Voor de eerste Quick of McDonalds moeten wij minstens een half uur rijden. Er is geen bioscoop. Het heeft veel langer dan gemiddeld geduurd voor je hier ergens belegde broodjes kon krijgen, want wij zijn nog van wij smeren onze stuutjes zelf. De eerste nachtwinkels zijn hier nog zo nieuw dat je de verf nog kan ruiken, en het meest exotische eten dat je hier kan krijgen is een pizza of een pitta. Geen Mexicaans, geen Grieks, geen sushi. Toen er plots een Kruidvat in de winkelstraat in Ieper neerstreek had ik geweldig hard het gevoel dat we EINDELIJK meetelden. Om maar te zeggen.

Al bij al kan ik daar best mee leven. Dankzij mijn werk kom ik vaak genoeg in de grote stad, waar alles wel voorhanden is, en ik ben samen met iemand die er zijn hand niet voor omdraait om mij even anderhalf uur ver te rijden als ik het in mijn hoofd steek dat ik zin heb in sashimi. Niet dat ik daar bijzonder veel gebruik van maak, maar het zou kunnen. Toen er een tijd geleden ineens een koffiehuisje opende in Ieper, met zetels en cheesecakes en kranten waren wij dan ook zot content. Toen dat koffiehuis vorige week met verlof was en wij toegewezen waren op één van de vreselijke tea-rooms met vieze koffie en een interieur van plastieken blommen zuchtten wij echter meermaals dat het tijd was dat er eens een echt serieus koffiehuis kwam. Waar je op zondag uren kan blijven hangen, met een boekje, en veel koffie en thee en weinig om handen.

Onze gebeden zijn verhoord, begot. Sinds een week of vier blijkt er een geweldige coffee hangout te huizen in de Boterstraat, ontdekten wij vanmorgen. Met een tof logo en fijne uitbaters, en vooral met zeer lekkere koffie en zeer veel soorten thee en wijn en bier en vanalles. We present you: Mimi’s.

tftcdag55.jpg

Het is daar van gezelligheid alom.

tftcdag55_1.jpg

Ze doen daar van latte art enal.

tftcdag55_2.jpg

En van knusse zetels en gezellige haardmomenten.

En omdat wij willen dat zo’n zaken niet verzuipen tussen de overvloed aan oudemadamtjeszaken in de rondte doen wij van reclame. Omdat we blij zijn. En daar nog veel geld gaan verdoen, als het god belieft. Als ik nog één wens mag uiten: free WI-FI. En een site die marcheert. Dan zou het zo hard af zijn.

Reacties

 1. Annelies

  In kemmel zou er nu ook een koffiehuis zijn… Misschien ook eens het proberen waard!

 2. Lennie

  Ja! Vandaag ook gezien dat dit een nieuwe aanwinst is voor Ieper :)
  Toch maar naar de Coffee Break geweest, I would die for their cheesecake… *kwijlt*
  Maar Mimi’s wordt ongetwijfeld the next stop!

 3. Lindsay

  En de koffiehuizen schieten precies overal uit de grond in Ieper…
  Voor mij blijft er maar 1 koffiehuis: de Coffeebreak!!

 4. Sarah

  Niet ver van mijn werk en open over de middag!! Belangrijk!! En ja no more oudemadammetjesplekjes

 5. Tof zo’n persoonlijke koffieplek! Wij hadden hier in Brugge de Koek & Zopie. Geweldige plek met lekkere koffie zo chill. Is jammergenoeg ter ziele gegaan. Brugge was er niet klaar voor zekerst? Ben soms content dat ik naar gent moet en den OR kan binnenspringen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>