lilith doet alsof het kot in brand staat

kalenderblaadje75.jpgBoeiende vraag, vind ik: wat zou je meenemen als je huis in brand stond? Op theburninghouse.com staat het vol foto’s die daar een antwoord op geven. Ik kwam tot het besef dat ik bijzonder weinig zou meenemen, behalve mijn vent en mijn goed humeur. Als ik toch nog een vol kwartier zou hebben voor mijn hele hebben en houden finaal naar de vaantjes fikt, dan wordt het dit, in volgorde van belangrijkheid.

tftcdag75.jpg

* de doos oude familiefoto’s die ik van mijn grootvader heb gekregen, met foto’s die teruggaan tot begin de jaren negentienhonderd. Echtig waar. Die baby? Drie keer raden wie
* mijn iPhone, om op te wordfeuden tot de brandweer daar is
* mijn laptop, want ik ga zeker weer vergeten deftig te backuppen hebben
* mijn Kindle, gemakkelijker mee te grijpen dan mijn boekenkast
* één van de mappen met de miljard artikels van mezelf die ik dringend eens deftig moet archiveren
* de DVD-box van In De Gloria, omdat ik niet weet hoe makkelijk die nog te krijgen is en ik niet zonder mijn maandelijkse burenruzie-fix kan
* een retro familiefotokader van toen ik nog niet geboren was
* mijn Moleskine agenda
* mijn handtastoiletzakje, zodat ik tenminste mascara en blush mee heb voor als ze van de krant foto’s komen trekken van de onfortuinlijke brandslachtoffers

En gullie?

Reacties

  1. Mijn kleine meisje! En haar knuffel en haar tuutje, want ze kan nog niet zonder… Die papieren van de brandverzekering lijken mij ook wel handig, maar die weet ik nu al niet meer liggen, laat staan in de stress van een brand!

  2. als uw huis in brand staat, dan hebt gij nog altijd een goei humeur? zijt ge zeker?

    ’t is goed dat ge erover begint, want ik besef nu dat mijn mac en mijn harde schijf bijeenstaan en dat bij brand al mijn foto’s plus backup weg zouden zijn. ik ga daar precies eens dringend iets aan moeten doen.

    kinderen, foto’s. Da’s volgens mij al van belang. diene man hoef ik niet te dragen, die zal zelf wel lopen, denk ik.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>