lilith en de nerdy necessities of life

kalenderblaadje102.jpgIk weet zeker dat Louis Tobback na het lezen van deze blogpost (afgeprint door zijn secretaris) zal roepen dat er niks boven pen en papier gaat om je zaakjes te regelen, maar ik moet toch toegeven dat er een paar programma’s en applicaties zijn die mijn leven zo gemakkelijk maken dat ik er bijzonder moeilijk afstand van zou kunnen nemen. Ik test al graag eens nerdy dingen uit, maar ik ben ze doorgaans al weer beu voor ze helemaal geïnstalleerd zijn. Als programma’s erin slagen om een tijd op mijn computer te blijven staan en ook daadwerkelijk op dagelijkse basis gebruikt te worden, dan zijn het beestig goede programma’s. En dan verdienen ze een blogpost. Waarom dan ook niet deze? (alle apps zijn klikbaar)

*Omnifocus: mijn reddingsboei in bange dagen, waar letterlijk alles in staat dat ik niet mag vergeten. Staat op mijn computer en als app op mijn telefoon, en mijn systeem is: als ik ergens aan denk dat ik niet mag vergeten, dan vliegt het in mijn Omnifocus Inbox. Later wordt het dan onderverdeeld op datum en project enzo. Het kost wat geld, en je moet het goed bekijken om het ten volle te kunnen gebruiken, maar man man man, mijn leven zou echt een complete chaos zijn zonder.

*Evernote: reddingsboei nummer twee, maar dan niet voor concrete taken, maar voor dingen die ik wil onthouden. Al mijn bookmarks vliegen daarin, net als interessante artikels, lijstjes met blogonderwerpen, recepten, restaurants waarvan mensen zeggen dat ik ze eens moet bezoeken, adressenlijsten van visagisten en stylisten voor het werk, you name it. En perfect raadpleegbaar op mijn telefoon. Loves it.

*iCal: Mijn agenda, naast mijn papieren die altijd één gigantische chaos lijkt. Deze is geweldig gestructureerd, met categorieën en volledig gesynchroniseerd met die van mijn vent, zodat ik altijd (op computer en telefoon) kan zien hoe zijn dag eruit ziet, en waar hij een nieuwe afspraak heeft gezet. Ik snap niet hoe andere mensen zonder kunnen, maar misschien babbelen die gewoon meer tegen elkaar ofzo. Ik mag er niet aan denken.

* Netnewswire: de RSS-lezer van waaruit ik al jaren al mijn favoriete blogs en nieuwssites lees. Ik heb eens gehoord dat sommige mensen die nog allemaal één voor één bezoeken in hun browser. Wat drijft hen?

*Instapaper: heb ik al eens uitvoerig besproken, overlaatst. Nog altijd fan.

*iPhoto: vooral wreed content over de photostream, recentelijk, waardoor alle foto’s die ik met mijn iPhone neem automatisch op mijn computer komen. De max, eigenlijk.

*Twitter for mac: Niet altijd even content van, maar beter dan de site van Twitter, vind ik persoonlijk.

En dit is mijn bureaublad, wat is er trouwens gebeurd met “post keer uw bureaublad”-topics op forums? Dat was aglijk de max, vroeger? (en neen, ik heb hem niet opgeruimd, ik onderhoud dat nogal redelijk, de laatste tijd)

tftcdag102.jpg

En dan doe ik op mijn telefoon ook nog veelvuldig van Foursquare, Instagram, Facebook en notities nemen met de standaard app, al ben ik dringend op zoek naar een alternatief voor die lelijke gele blaadjes met dat lelijk lettertype. En jullie? Welke apps gebruiken jullie elke dag? Allez kom, get keer ulder nerd on.

Reacties

 1. lilith

  @klasina: calibre gebruik ik ook om nederlandse boeken op mijn kindle te krijgen, maar die categoriseerfunctie lijkt me zo omslachtig. Gebruik jij die wel? Doet dat meer dan bijvoorbeeld goodreads?

  @Karen: en wat doet AirDroid precies?

 2. Hetzelfde eigenlijk! Alleen gebruik ik Tweetdeck voor Twitter omdat ik meerdere accounts heb.

  Blogs tik(te) ik in MacJournal.

  En ik gebruik Calibre en de officiële Kobo app voor het ereader gebeuren.

  En verder verslaafd aan Pinterest, mocht u dat nog niet zijn opgevallen.

 3. Karen

  Ik gebruik AirDroid echt supervaak en ik vind het zeer handig, maar daar heb je als i-gebruiker vermoedelijk weinig aan ;)

 4. Sara

  Oei, ik huppel ook wat achter op deze tijd! Ik heb geen Mac en ook geen Iphone. Het lijkt mij allemaal wel wreed handig!!

 5. Annelies

  Nog maar heel recent mijn iPhone4s, maar volgende app’s zou ik niet meer kunnen missen:
  ShopShop – boodschappenlijstje altijd bij de hand!
  Yelo – digibox vergeten programmeren? Geen probleem meer
  De agenda, gesynchroniseerd met mijn gmail-agenda. Ook mogelijk om verschillende categorieën aan toe te voegen

  Altijd blij als ik hier nieuwe app’s leer kennen, waarvan Instagram tot nu toe het hoogst scoort ;-)

 6. De Kobo wordt verschijnt gewoon als een harde schijf dus in principe heb ik Calibre niet nodig, maar ik heb inderdaad mijn non-Kobo boeken (zeg maar de wat minder nette ‘aankopen’ vooral) daar wel in gecategoriseerd. Ik heb met tags vaak het probleem dat ik niet kan kiezen of tags aanmaak die op elkaar lijken, wordt dus snel wat rommelig. Maar ik heb geloof ik 10 aangemaakt en mag geen nieuwe maken, daar moet het ergens onder passen en met wat schuiven lukt dat ook wel ;-)

 7. Wordfeud: voor de dode momenten op het werk/trein/in de zetel.

  Wunderlist: lijstjes maken en sharen. Handig voor het werk of als boodschappenlijstje met het Lief.

  Dropbox: dankzij deze app is mijn gsm een bron van giftige stoffen uit het labo. Te lui om een protocol te printen? Efkes rap op Dropbox kijken en vuile vingers m’n touchscreen bepotelen.

  Viber/Pingchat/skype: gratis bellen en smsen, vooral handig in het buitenland.

 8. Oeps, ik ben hier de grootsten dommekloot van t nest, ik ken niets van wat jij hier opnoemt!
  Maar k ga nie laten van slapen zenne!
  groetjes

 9. Caroline

  Wow, voel ik me even een boerenbuitenboerinnetje…
  Buiten Whatsapp, Hello van Proximus, dat ik trouwens dringend moet inruilen voor Mobile Vikings, en Mahjong staat er niks op mijn HTC Chacha, bovendien zaagt die sowieso al veel te vaak dat haar geheugen vol zit, dus ja, ik geef het toe, ik ben een absolute non-techneut!
  En oh ja, een RSS-lezer heb ik ook niet, de 2 blogs die ik volg staan gewoon bovenaan bij mijn favorieten :-)

 10. pamplemouss

  @ klasina: onder welke naam pinterest ge? ik ben sinds gisteren nieuw (thanks lilith :) en helemaal verliefd.

 11. Dagelijks gebruik, facebook en whatsapp. Voor de rest een heel deel spelletjes omdat ik redelijk lang in de trein zit. Wat nog handig is, imapmyrun.

 12. Kim

  Tweetbot for mac is de beste twitter app voor mac die er is op de moment imo (idem voor iPhone / iPad trouwens). Kost wat geld, maar is het totaal waard. Grootste voordeel is dat die automatisch je timeline synct met waar je gebleven was op de iPhone/iPad, makkelijker gaat het niet worden.

  Oh en als vervanging voor die lelijke gele blaadjes moet je zeker iA writer eens testen (http://www.iawriter.com/mac/). Is de hemel op aarde, zeker de focus-functie is geweldig! Ook sync met iPhone en iPad en hopla, notities overal.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>