lilith vond dat wel aangenaam

kalenderblaadje101.jpgMan man, dat is met moeite acht centimeter groot, en dat zorgt ervoor dat ondergetekende de afgelopen twee dagen meer heeft gekust, smsjes heeft gelezen, felicitaties heeft ontvangen en lieve dingen heeft gehoord dan in jaren. Wat is dat fijn, zeg, een zwangerschap aankondigen. Had ik dat geweten, ik was er jaren eerder aan begonnen, maat. Bedankt aan iedereen die ervoor heeft gezorgd dat ik een bijzonder aangename tweedaagse gepasseerd heb. Nu iedereen het weet zijn er ineens een hoop dingen die gewoon kunnen, besefte ik vandaag.

* ik kan de boeken die ik heb gelezen over hoe vreselijk zwangerschappen zijn eindelijk aan mijn Goodreadspagina toevoegen
* ik kan mijn babykamerinspiratie op Pinterest posten zonder verdacht over te komen
* ik kan naar de gynaecoloog zonder een gigantische zonnebril
* ik mag “IK OOOOOK!!!” roepen als iemand komt zeggen dat ze zwanger is (al is dat waarschijnlijk niet zo sympathiek. Ik kan het ook niet allemaal tegelijk zijn, zulle)
* als ik mijn ogen uithuil bij programma’s over zieke kindjes op Vitaliteit, dan is mij uitlachen officieel strafbaar, want ik ben zwanger
* iedereen moet alles voor mij doen zonder zagen, want ik ben zwanger
* ik heb voor veel dingen een excuus, want ik ben zwanger
* ik moet mijn zwangerschapsvitaminen niet meer angstvallig verstoppen als er volk komt

tftcdag101.jpg

Echt, mijn leven wordt alleen maar gemakkelijker, vanaf nu.

Reacties

 1. lilith

  @jessie: lukt het niet met de link naar pinterest? Ik denk dat het gewoon kelly deriemaeker zal zijn.

  En ik krijg mijn broek al niet meer toe. Iets met een plotse nutellaverslaving. :(

 2. lilith

  Neeneen, dertien weken en half, zelfs. Dan moet dat kunnen, inderdaad. ;) Ik negeer alle verhalen van vrouwen die vijf kilo afvallen van het kotsen. Dat is beter voor mijn gemoedsrust, merk ik.

 3. lilith

  @christa: ik ga mijn best doen. :)

  @pamplemousse: gaat gewoon registeren niet? Ik heb je een invite gestuurd.

 4. Jessie

  Dat klopt! Veel makkelijker! Voor een paar weken toch. Tot ge uw broek niet meer comfortabel dicht krijgt. En tot ge uw tanden niet meer kunt poetsen zonder te kotsen. En dan zwijg ik nog over zelf uw kousen amper nog aan krijgen…of euh….die baby er uit krijgen. Maar dat zijn zorgen voor later! Geniet van die paar weken dat alles inderdaad makkelijker is ;-)
  Ik ben al benieuwd naar alle zwangerschaps- en babypostjes die hier zullen verschijnen!

 5. jessie

  Jeps, had ondertussen gemerkt dat er een link onderzat….Iets met twee kinderen op 19 maand tijd en daardoor niet altijd meer van de snelste om dingen door te hebben noem ik dat.

  Zijt gij dan al kei hard 12 weken knal? Ik moest toen ook al aan de zwangerschapsbroeken hoor. En ik had, vooral bij de eerste respectievelijk een croc monsieur verslaving, een pizzaverslaving….
  Komt wel goed jong ;-)

 6. Geniet vooral van de fijne dingen! De rest komen wel voetje per voeten, nu nog niets van aantrekken!
  Geniet van het zoeken naar een naam, want kind 1 geef toe je wilt toch niet dat je kind een nummer is in de maatschappij.
  Je kan ook een poll installeren of het een jongen of een meisje wordt.
  Geniet van je roze wolkje, laat je er vooral niet afduwen zolang je er kan blijven zitten!
  groetjes en een aai voor het kleine wurmpje van 8 cm.

 7. pamplemousse

  Pinterest! Geweldig site! Kan ik daar ook een pagina op krijgen :) :), of moet ik eerst uitgenodigd worden :( ?

 8. Geniet maar, want het leven in je voelen is super en als je niet zwanger bent geweest, kan je dat niet snappen! Dat zal je wel voelen!!!

 9. Kim

  Proficiat, woehoew, en bij deze een passende boek-tip:

  Rebecca Eckler: Knocked Up: Confessions of a Hip Mother-to-Be (of vertaalde versie: “Bevrucht”)

  Leuk herkenbaar leesvoer voor als je even je gezwollen voeten omhoog gooit en een luchtig rustmoment inlast. :-)

 10. OMG! Gij ook? Njigh, ’t is gelijk alsof er een complot gaande is of zo. Iedereen zwanger! En allemaal op hetzelfde moment. Mijn reactie gaat dan tegenwoordig ook meer en meer in deze richting: “Wow! Fok maat! Gij ook al? Da’s wel jammer, want mijn budget voor geboortebijdrages voor dit en volgend jaar is onderhand op. Maar toch: van harte gefeliciteerd!” ;-) Bij deze dus: een heel erg dikke proficiat! ;-)

 11. Het moeten verstoppen van uw zwangerschapsvitaminen…zo herkenbaar :)
  En naar de gynaecoloog gaan is inderdaad ook altijd een onderneming die eerste weken als niemand het mag weten. Het is immers nogal verdacht als uw Lief ineens mee gaat hé ;) Bij één van onze eerste afspraken wandelden de buren van mijn Bomma voorbij de open wachtkamer op weg naar een andere dokter… Daar zaten wij schoon te zitten, met zijn tweetjes onder het bordje “gynaecologie”…

 12. Beste Lilith… uw leven wordt alleen amar makkelijker vanaf nu? Hou die gedachte vast zolang je kan :-))))
  Neer serieus, het wordt schoner, dat wel

 13. Laurence

  dit boek moet moet moet moet moet je écht lezen: The Best Friends’ Guide to Pregnancy, or everything your doctor won’t tell you, van Vicky Iovine, te vinden op Amazon.

  ik heb letterlijk gehuild van het lachen :-) meermaals…dat het bed ervan schokte (ah ja want ik lees in bed)…en mijn man er op de duur lastig van werd omdat hij niet kon slapen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>