lilith zweeg 66 dagen

kalenderblaadje100.jpgDag 33 was het, ik weet het nog goed, toen ik vol verbazing en een beetje shaky naar een positieve zwangerschapstest stond te staren in de badkamer van ons vakantiehuisje in Los Angeles. We waren net naar de County Fair geweest, wat mij op dat moment een teken van god leek dat we onze eerstgeborene chocolate dipped bacon als middle name moesten geven.

Gelukkig ben ik ondertussen al een beetje van die gedachte afgestapt. Dag 33 was meteen ook de laatste dag waarop ik sushi en andere rauwe dingen at. De eerste dag van een periode waarin bleek dat letterlijk alles slecht kan zijn voor zo’n foetus, en dat Google echt je vriend niet is als je zin hebt om je op een zak drop te gooien, of op een halve fles witte wijn of een klomp Brie.

Maar hey, ge krijgt daar zoveel voor in de plaats, hé!

De dag waarop ik schreef over de tegels en de man in de beige broek zagen we ’s namiddags een hartje kloppen, en een klein wormpje bewegen.

Fooled you! Terwijl mijn vrijdagavonden al hun rock ’n roll verloren door een teveel aan caffeïnevrije cola light en een gebrek aan alcoholische uitspattingen blogde ik voort, ook op de vele dagen dat ik wakker werd met een gigantischer katergevoel dan ik ooit had van echt te drinken. Zwangerschapsmigraine in combinatie met ochtendmisselijkheid, ja, halloowkes!

En ik had zoveel te vertellen, maar ik vertelde andere dingen.
En ik verbaasde mezelf dat ik zo lang kon zwijgen.
Maar hoe langer ik zweeg, hoe natuurlijker het ging, ook toen de hele wereld rond mij hun zwangerschappen bij mij kwam aankondigen (vaak terwijl ze maar met enkele dagen verschil waren uitgerekend, maar duidelijk minder goed konden zwijgen dan ik, ha!) en langs de neus weg vroeg wanneer ik er eens aan ging beginnen. Ik heb nogal veel gelogen, de afgelopen weken. Maar het was voor een goed doel.

tftcdag100.jpg

Het is dag honderd, en ik moet niet langer zwijgen.
Youri en ik worden ergens in juni de geweldige ouders van kind 1.

We zijn daar wreed content mee, ik moet u dat waarschijnlijk niet vertellen.

Reacties

 1. Ann

  Oohh, wat een geweldig nieuws! Proficiat allebei! Ik ben er tweehonderd procent zeker van dat jullie geweldige ouders gaan zijn!

  Super-, super-, superleuk!

 2. Waow Lilith,
  Als dat nu eens geen fantastisch nieuws is!
  Ga het nu maar van de daken schreeuwen,
  dat jullie zwanger zijn!
  Een vette proficiat!

 3. Ik las het net ook op facebook bij Youri.
  Proficiat beide, dat jullie dat zeker en vast goed zullen doen daar ben ik zeker van!

 4. Woohoo!! Proficiat. En pas maar op: weet ge hoe moeilijk het is om na de geboorte NIET te bloggen over uw spuit en hoeveel ge van hem/haar houdt!! A new challenge awaits you..

 5. Liza

  Proficiat. Jij bent een van de weinige bloggers bij wie ik me alvast ronduit verheug op babyposts. :-D

 6. Jeeeeeeeeeeeeej! Ik vroeg mij ook al een tijdje af wat jullie plannen in die richting daarvoor waren, maar ja, aangezien ik jullie niet persoonlijk ken, is dat een beetje vreemd om te vragen hé. Een dikke proficiat en nen bokkee blommen! Kus kus kus!

 7. Thais

  Yippie !!

  En no worries, die misselijkheid verdwijnt wel vanzelf zo ongeveer rond deze tijd.
  (Om dan wel vervangen te worden door maagzuur en het gevoel een walrus te zijn)

  PS: wat je ook doet en hoeveel schrik google je al heeft aangedaan, zoek NOOIT, maar dan ook NOOIT op Youtube naar filmpjes van bevallingen. Ik heb er een heilige schrik van gekregen en probeer de gynaecoloog nu te overtuigen voor een volledige verdoving.

 8. Sabine

  Proficiat!!!! Oh the joys of motherhood (parenthood), je gaat nog veeeeeeeeel kunnen bloggen Lilith!

  Geniet van je zwangerschap, ook van de ochtendmisselijkheid ;-)

  Groetjes,
  Sabine

 9. Carla

  Een hele dikke proficiat. Ik heb ook net op mijn FB-pagina laten weten dat wij in mei onze eerste spruit mogen verwelkomen. En ondanks de misselijkheid gewoon proberen te genieten … want het gaat allemaal zo snel.
  Groetjes,
  Carla

 10. Geweldig nieuws zo op dag 100, zeg!

  Een dikke proficiat aan jou en Youri! Ik kijk al uit naar de mama-verhalen hier op deze blog. ;)

 11. Wat een fantastisch nieuws! Een hele dikke proficiat! Ik wens je een geweldige zwangerschap toe en natuurlijk een geweldige baby in juni volgend jaar!

 12. Een geweldige proficiat, mama en papa in spe!
  Geniet van dat groeiend parasietje in de buik!

  En zo lang kunnen zwijgen, amai.

  En hopelijk ben je snel verlost van de misselijkheid en migrainetoestenden…

 13. Lies

  Geweldig! Een dikke proficiat :-) hier wordt de eerste spruit voor februari verwacht. Als je nu in het tweede trimester zit, kan ik je enkel zeggen: er staan je nog geweldige weken en maanden te wachten! Dat was bij mij toch het geval, weinig last en vééél genieten van die eerste bewegingen en stampjes!

 14. fie

  we zullen met z’n allen zwijgen over wat er komt na die ochtendmisselijkheid ;-)

  maar wel een dubbel dikke proficiat

 15. Proficiat! En wat ben jij een kei in het magische nog magischer maken :-) Zo’n aankondigiging op dag 100, in je 1501 postje op deze blog. Knap gedaan!

 16. Evelien Rutten

  Ha ha, bij ons is de middle name “muffin”! Proficiat, Kelly! Echt superfijn nieuws. x

 17. Ohhh, een dikke proficiat!
  Wat een fijn nieuws sèg.
  Ik vroeg mij al af wat je ging doen op dag 100, maar je hebt zeker en vast voor een verrassing gezorgd!
  Geniet ervan!!!

 18. Nele

  Een dikke proficiat van een al even mottige en hoofdpijn lijdende zwangere bloglezeres. Bij ons is kind2 onderweg, uitgerekend voor 4 juni! Kinders zijn de max.

 19. RL

  Waw, fantastisch nieuws! vers leven in the crib, dat belooft alleen maar meer herkenbare en grappige verhalen. Ik kijk er alvast naar uit. Een fijne zwangerschap gewenst…

 20. HAHAHA you sneaky bitch :-) en ik maar zeggen dat er te veel mensen rondom mij kinderen krijgen en jij maar zeggen dat je dat ook vond HAHAHAHA :-)

  PROFICIAT ;-)

  Nu ga ik uw blog dus wel uit mijne feedreader halen hé, dat weet je toch hahahaha

  Nee; blijf wel grappig hé en ga niet alleen nog maar zagen over dieje kleine, dan zal ik blijven lezen ;-)

 21. Proficiat!!! Ik kijk ook al uit naar de verhalen die nu volgen. Zo’n kleintjes staan sowieso garant voor veel blog inspiratie. Zowel in als uit de buik.

 22. Emilie

  Ook via deze weg nogmaals een dikke proficiat!! Het zal ongetwijfeld een schattig kindje worden. Probeer volop te genieten van de zwangerschap, ook al zijn er heel wat minpunten die aan te pas komen (had ook veel last van hoofdpijn, misselijkheid, allergieën, snel moe, enz) vind ik het toch nog steeds een fantastische periode! Hopelijk nu echt wel tot binnenkort eens, xxxx

 23. D.

  Ooooh wat leuk! Dikke proficiat! Das dan de eerste zwangerschap die ik via blog kan meevolgen, zalig! :)

 24. Proficiat, en geweldig nieuws voor deze 100ste!
  Geniet van het wondertje dat in je groeit, er is in mijn ogen niks dat zo bijzonder voelt.

  Ik kijk al uit naar je komende blogposts, zwangerschappen en babies zijn uitstekende bronnen van inspiratie ;)

 25. Laurence

  dikke proficiat!! mijn raad van de ene mama aan de andere: trek je niets aan van wat zwangerschapsnazi’s zeggen en geniet van je zwangerschap en het gevoel écht nooit alleen te zijn :-)

 26. Hermelijn

  Een hele dikke proficiat, geniet van de zwangerschap en alle mooie momenten die volgen NA de ochtendmisselijkheid

 27. Gefeliciteerd!!
  Oh Lilith wat ben ik blij voor je!! Geniet ervan! Het wordt leuk en verwarrend en emotioneel en genieten en zuchten en blij zijn en huilen en nog zoveel meer…

 28. Ik herinner me nu net dat ik bij je postje over de opruimwoede reageerde dat het bij mij begon toen ik voor het eerst zwanger was. Ik had het kunnen weten :-)

 29. vliene

  Gefeliciteerd!

  Net als jullie kwamen wij in de states te weten dat we ons eerste kind verwachten (“maar neen ik ben niet zwanger, ik vind het normaal dat ik verbindingsritten van 800 km volledig al slapende doorbreng”).

  Onze dochter kreeg de naam van een lokale supermarkt daar in Richfield. How cool is that ;-)

  ’t Wordt van jullie ook vast iets leuks!

 30. Madam Frutsel

  Ook via deze weg (naast FB bedoel ik) nog eens een geweldige proficiat ! Zo zie je maar, hoe een mens content kan zijn voor iemand die ge eigentlik feitlik niet kent :-)) Maar content voor u, echt waar, zo’n knaller op je 100ste dag, dat heb je héél goed kunnen zwijgen !!!
  Haha, die vroege nesteldrag, dat belooft voor geweldige postjes als de hormonen daadwerkelijk hoogtij vieren :-)) Ik ga nog eens naar uw foto’s kijken van uw reis, of dat ge ’t niet ziet dat je daar gloeit van geluk.
  Welkom op de wilde rollercoaster van het ouderschap ! You’re in for an unforgetable trip !! (kwestie van het heelegans zoals in de joe-is-ee te houden hé)

 31. Sara

  Proficiat!!!!!
  Ik ben onlangs mama geworden en het is fantastisch :-)
  Kijk uit naar je zwangerschaps/mama posts!
  x

 32. Haha! Wij ook! En ik heb zo mijn best gedaan om ook een mooie foto te trekken van de positieve zwangerschapstest, maar dat lukte niet. Proficiat! En proficiat met het zwijgen, ik vond dat ook verschrikkelijk mooeilijk. Geniet er van! En hopelijk is die misselijkheid snel voorbij, ik kijk er even reikhalzend naar uit!

  (En als je met mijn vent over je opening wil babbelen, altijd welkom!)

 33. kim

  Ha, ik vroeg mij feitelijk ook af wanneer jullie eraan zouden beginnen. Alle vrouwen die ik ken willen op hun 30ste moeder worden. Goed gemikt dus :) En bij deze een dikke proficiat!

 34. Talitha

  Gefeliciteerd!

  Ik loop al de hele dag met een glimlach rond, zo fijn vond ik het om wakker te worden met dit heuglijke nieuws vandaag! Raar hoe volslagen vreemden eigenlijk zo dichtbij u komen door middel van iets als een blog, na 6 jaar trouw lezen doet t mij toch echt wel iets :)

 35. ik ben dan misschien wel keilaat met mijn reactie, maar daarom niet minder enthousiast! Ik ben altijd blij als ik merk dat er ook anderen zijn die zich nietsvermoedend in de miserie storten! dan zijn we niet alleen hee… :-)

 36. lilith

  Op iedereen reageren wordt een halve dagtaak, maar supermerci, iedereen, jullie zijn allemaal veel te lief. :) En ook proficiat aan alle even zwangeren!

  @Sandrien: en toch ben ik van plan om het met zo weinig mogelijk te doen.

  @vliene: nu ben ik wel superbenieuwd hoe die supermarkt heette!

  En aan iedereen die ermee inzit: ik ga mijn best doen om minstens één keer per week niet over baby’s te bloggen. ;)

 37. Juij, nog een mede-zwangere! Oh en juni-babies zijn ongelofelijk de max, echt waar.
  Wel grappig, toen ik onlangs je (overigens zeer inspirerende) post over minder kopen las dacht ik: “Oei, hoe moet dat dan als ze straks zwanger is?” Bereid je mentaal alvast voor op allerlei babyspullen die de crib komen bewonen! ;-)

 38. Vrouw Holle

  Driewerf hoera! Proficiat en alle verdere geplogenheden rond het heugelijke feit. Nu wordt het voor ons nagelbijtend wachten op de superoriginele naam die Kind 1 zal krijgen.

 39. Sarah

  Woehoe! Happy zwangerschap to you! En als die nestdrang zo blijft toenemen (remember de blogpost over je keukenkast), breken er gloriedagen aan voor je huishouden!

 40. Proficiat aan de toekomstige ouders :). Is toch een raar gevoel zo weten dat je voor het eerst mama (of papa) wordt.

  grtz
  een toekomstige papa (mei 2012)

 41. vliene

  De supermarkt heette Lin’s.
  Wij hebben daar de vlaamse versie Lins van gemaakt.

  Target leek ons wat teveel van het goede ;-)

 42. ilse

  jaaa, dat vraagt om een reactie! Dikke proficiat, kan niet wachten om de straffe stoten van jullie eersteling te lezen ( want dat er straffe stoten zullen zijn, das al zeker)

 43. silke

  hieperdepiep! sla maar vast aan het sokjes-breien, is weer eens wat anders dan lezen op de trein ;)

 44. PippiPebbles

  Wow, proficiat!! Ik ben in Juni meter geworden, en ik vond dat al zo fantastisch, dat zelf zwanger zijn, mij nog mega veel fantastischer lijkt! Ik ben benieuwd!

 45. Webkim

  HOE kan ik dit nou weer gemist hebben, en al je verwijzingen in je hieopvolgende blogs?!

  Nouja, wat later dan: PROFICIAT!

 46. Hey, wat een leuk nieuws! Dikke proficiat!!! Mama worden is fantastisch (toch vanaf het moment dat het boeleke eruitgeperst is en het op je buik ligt!). Ik vond “a bun in the oven” van Kaz Cooke hilarisch. Ik kijk al uit naar de zwangerschaps- en baby-blogposts!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>