lilith en de parabel van de pureestamper

kalenderblaadje131.jpgZo’n geweldig goed idee dat dat gisteren nog leek, wat de kinderkamer moet worden leeg maken zodat we volgend jaar eens kunnen beginnen kijken om te schilderen enal. Maar als je één kast leegt, dan steekt die andere kast ook de ogen uit, en na een tijdje sta je wanhopig rond je te kijken in een crib die werkelijk volgestouwd lijkt door een bende zotten. Zijnde wijzelf. Hemeltjelief zeg, hoeveel brol kunnen twee mensen in godesnaam verzamelen op een paar jaar tijd?

tftcdag131.jpg

Hier zag ik het nog zitten.

Twee uur later heb ik luid van boehoehoe en kuthumeur gedaan, en heb ik me ongelooflijk moeten inhouden om niet alles door het raam op straat te gooien. Waarlijks, als het van mij afhangt (en van Youri ook, trouwens) mag drie vierden van wat hier staat weg. Alleen heb ik geen tijd en zin om me er mee bezig te houden. Wat gisteren een geweldig idee leek is me al sinds vanmorgen tot complete waanzin en wanhoop aan het drijven.

Morgen zes auto’s vol naar de kringloopwinkel en het containerpark, maat. En dan zijn we dus nog nergens, als we daar heel eerlijk over durven zijn. Ik had mezelf bij nader inzien beter voluit in het gezicht geklopt met een pureestamper, vanmorgen.

(Ow, en als dit iets met nestdrang moet te maken hebben dan had ik hier al zes kinders rondlopen, dus durft niet zulle. *wijst*)

Reacties

 1. Niet eens zwanger hier, maar toch eens in de zoveel tijd die drang om alles weg te kieperen. In elk geval alles dat ik langer dan een jaar lang niet gezien en/of gemist heb. Heerlijk. Nu mijn vent nog aansteken met de opruimwoede. ;-)

 2. Wij hebben onlangs de garage helemaal binnenstebuiten gekeerd en heel veel weggegooid. Het is veel werk ja, tis ongelooflijk wat twee mensen allemaal kunnen verzamelen. Maar ik beloof je: als alles eenmaal weg is, voelt dat ZO F*CK*NG goed aan!!!!
  Maar pas op, je denkt dat twee mensen veel brol kunnen verzamelen… Ons eerste kindje is nog maar anderhalf en de berg spullen en speelgoed is al LANG niet meer te overzien… Ik heb me al plechtig voorgenomen om alles waar de komende baby 2 binnenkort zal uitgroeien, geregeld weg te kieperen.

 3. Eerder een geval van een leeg huis, een rustig hoofd. Het overkomt mij ook enkele malen per jaar. Onze oplossing tweemaal per jaar op een rommelmarkt staan. En daartussen alles wat in je handen komt en waarvan je denkt wtf moet ik daar nog mee, in een doos kieperen voor de rommelmarkt.

 4. Zonder overdreven curieus te zijn: wat zwier je dan zo allemaal je huis uit? Ik kan me echt iets voorstellen bij het opruimen van speelgoedbakken en het uitmesten van de kleerkasten, maar verder zou ik toch eens heel hard moeten denken wat ik allemaal naar de kringloopwinkel zou dragen…

 5. @Lieve: tupperwaredingen die meer in de weg staan dan dat ze gebruikt worden, omdat we er te veel hebben. Boeken die ik nooit meer zal herlezen. Cadeautjes die we nooit hebben gebruikt. Scrapbookmateriaal, want ik ben gestopt met scrapbooken. Dingen om dat materiaal in op te bergen. Handige keukentooltjes die ik toch nooit gebruik. Keukenrobots en wafelijzers en fonduestellen die ik heb gekregen van iemand die ze niet meer moest hebben, en in al die jaren nog nooit heb gebruikt. Om maar een paar dingen te noemen. ;)

  Ik probeer het tegenwoordig te doen met één van elk: één wok, één toiletzak, één fruitschaal, en geen drie die in mijn weg staan omdat ik toch altijd dezelfde gebruik.

  En alles waarvan ik het gevoel heb dat het hier al een jaar staat zonder dat ik het heb nodig gehad gaat ook buiten. :)

 6. Hoe meer ik erover lees en nadenk, hoe meer ik dat ‘stoppen met shoppen’ en ‘één ding, want waarom hebt ge drie dingen van tzelfde nodig’ enorm inspirerend vind.

 7. Wij zijn net verhuisd, alle spullen die we écht nodig hebben zijn uiteraard meteen uitgepakt. Maar op zolder staan nog een heleboel dozen die niet uitgepakt zijn. En tijdens mijn zwangerschapsverlof ga ik die allemaal sorteren: alleen wat echt nodig is ga ik bewaren, de rest gaat naar de kringloopwinkel of naar ’t containerpark. En mijn Lief heeft plechtig beloofd dat hij dit keer wel gaat meewerken. Ik ben es benieuwd, want hij kan heel slecht iets wegdoen…

 8. Waar pureestampers al niet goed voor zijn, nietwaar! Maar gelukkig heb je je nog net kunnen inhouden, anders had je op vlgd logje je gezichtje vast niet gefotografeerd! Veel succes in het nieuwe jaar met al je plannen, en raak niet te vlug ontmoedigt!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>