lilith kent het maar al te goed

kalenderblaadje106.jpgJe kent het moment, je kent het maar al te goed. Eerst is er de hoop, die na wat wringwerk om begint te slaan in twijfel. Op dat moment denk je evenwel nog dat een beetje trekken wel zal helpen, en hier en daar wat duwen. Dat je sommige rondingen wel naar beneden zal kunnen drukken, en andere wat naar achter, en dat het zo zeker goed komt. Als dat toch niet de beste tactiek ooit blijkt komt het moment dat de twijfel omslaat in een lichte vorm van wanhoop, omdat toch echt wel duidelijk wordt dat je die knoop met de beste wil van de wereld niet dicht zal krijgen. En mocht dat toch lukken, op één of andere geflipte manier, de kans geweldig groot is dat je er aan de achterkant weer uitscheurt bij het proberen dicht krijgen van de ritssluiting.

En dan slaat de paniek toe.

Want broek twee, die waarvan je dacht dat er nog wel voldoende marge zou zijn, gaat ook niet bepaald vlotjes dicht. En dat is normaal, dat weet je wel, je baarmoeder is onderhand zo groot als een kleine meloen en de baby die erin huist zo groot als een citroen (zwangerschapsboekenschrijfsters hangen bijzonder graag rond in de rayons van de groenten en fruit, heb ik ondertussen geleerd) en dat begint zichtbaar te worden, maar toch. Broeken die niet dicht kunnen brengen je terug naar een tijd in je leven die gevuld was met wanhoop en paniek en zin om jezelf een klap in het te ronde gezicht te verkopen omdat je weer keihard hebt gefaald, al je goede bedoelingen ten spijt.

En dan komt je vent toevallig naar boven, omdat hij de gang aan het opruimen is voor als de tegelman komt, en dan doe je van “boehoehoew, ik pas in geen enkele broehoehoek meer”.

En dan vind je uiteindelijk nog die ene broek achteraan in de kast, en dan blijkt die te passen, en dan ga je om jezelf te troosten cappuccino’s drinken met heel veel suiker, en een dubbele portie vanille.

tftcdag106.jpg

Om dan, daar in de zetel te ontdekken dat er een gigantisch gat in je broek zit, en je ook nog eens niet kunt naaien. En dus dringend moet gaan shoppen.

Een louterende zondagnamiddag, quoi.

Reacties

 1. lilith

  Maar dat zijn toch allemaal van die broeken met van die rekkers? Mijn buik is daar nog niet dik genoeg voor, gaat dat dan niet afzakken?

 2. Evelien Rutten

  Er is tegenwoordig écht leuke zwangerschapskledij te vinden, maar dan moet je wel gaan shoppen ;-) Het leuke aan zwangerschapskledij is dat je in je eigen maat blijft. Een heel ander gevoel! x

 3. investeer in zwangerschapskleders! Ge kunt daar heel uw zwnagerschap mee voort en vaak ook erna omdat het (bij sommige merken) nog perfect te dragen is voor gewoon gebouwde mensen. Ik heb veel geld gegeven aan zwangerschapskleren. ik voelde mij voor mijn zwangerschappen al te dik (en die borsten!) en ik wilde mij niet negen maanden slecht voelen.
  in grotere maten zie je er alleen maar vozer en vozer uit. in zwangerchapskledij is het -zoals evelien zegt – nog altijd je eigen maat.

 4. lilith

  Neeneen, ik ga wel zwangerschapskledij kopen zulle, anders ga ik er nog vijf maanden bijlopen gelijk een sloor. ;)

  Ik had trouwens al zo’n broek met zo’n band, maar die zakte vorige keer dat ik probeerde serieus af. Nu precies al niet meer, maar nu zie ik er precies wel heel erg “is die nu zoveel verdikt?” uit, in plaats van “amai, is die zwanger?”.

  Maar ik moet toch niet meer van straat geraken, dus vanaf morgen grijp ik naar de rekkers. Het is beslist.

 5. ma be neent! die broeken zitten zalig, en je hoeft nooit meer je knoop of rits open te doen als je pipi moet doen! gewoon naar beneden die handel! C&A ieper heeft 9MONTHS kleren, ook H&M heeft goeie broeken.

 6. jessie

  Ik zeg ook: kopen die handel! Zalig! Of wat ook bestaat en misschien beter past in uw niets kopen filosofie: zo’n aanzetstukje (of hoe moet ik dat noemen) voor aan uw gewone broeken….Kost heel weinig en zo kan je je broeken langer toe doen….Maar dat lijkt mij toch niet zo comfortabel op lange termijn als een goeie zwangerschapsbroek!

 7. caroline

  1 antwoord op al uw miserie: Rokken! En nog liefst van Fragile! Ik kocht er 2 op hun uitverkoop en had spijt bij het afscheid!

 8. Emilie

  Fragile is absolute aanrader voor zwangerschapskleding, maar wel duur. Ik kocht er twee kleedjes en kon die na de zwangerschap blijven dragen, dus het is de investering wel waard.
  En verder: ik leende een heleboel van zus, schoonzus, vriendinnen, … Vond het te gek om veel geld te investeren in kleren die je zo kort draagt.

 9. die kilo’s gaan er zo af
  staat zelf in de krant van dit weekend
  1 kilo hou je doorgaans uiteindelijk aan over
  staat er

  dus geen zorgen en eens lekker aan shoppen
  er zijn tegenwoordig zo veel winkels
  van goedkoop zoals h&m naar duurder
  succes

 10. Zeg eens, welke maat heb je? Want ik heb hier nog zwangerschapsbroeken liggen, een jeans en een zwarte. Verstelbaar. Voor kleine en grotere buiken.

 11. marijkw

  Buikbanden zijn uw vriend! Echt, ik liet de eerste maanden gewoon de knop en rits van mijn broek los en trok daar een buikband over. Dat houdt alles mooi dicht en geeft nog steun ook. En als ge wilt gaan shoppen: H&M (vooral de t-shirts) en Fragile.

 12. Zwangerschapskleren zitten zalig en zijn heel mooi, je voelt je meteen een pak beter, zeker kopen dus (maar uiteraard met mate)! Ik heb één goede jeans gekocht, een paar stukken van Fragile (duurder maar heel goede kwaliteit) en dan aangevuld met H&M, outlet stores op het wereldwijde web en de New Look-site. En je draagt dat in de maanden daarna ook nog, zeker zo’n jeans waarvan je nog niet eens ziet dat het een zwangerschapsjeans is.

 13. Inge

  Investeer in een paar leuke stukken! Ik heb mij gedurende zwangerschap 2 veel beter gevoeld dan bij zwangerschap 1 omdat ik veel leukere zwangerschapkleren had.

  Nine to go in Roeselare is een echte aanrader. Niet goedkoop … maar een paar goede stukken afwisselen met H&M en je zal er de volgende maanden stralend uitzien!

 14. An

  Ik ging voor de jurkjes! Van die stretch toestanden (dus maakt niet uit hoe bol de buik al is) en die kun je na de zwangerschap perfect doordragen! Za-lig!

 15. Wen er maar aan dat je langzaam je broeken niet mee dicht zal krijgen. Dat toekomstige zoontje of dochtertje van jullie wordt groter met de dag.

  En ik kan me best inbeelden dat je een beetje een akelig gevoel erover hebt over bijkomen, maar dit is enkel door dat kleine wondertje dat er groeit.

  Ik maakte het ook mee dat ineens niets meer dicht ging..; gelukkig had ik van een lieve vrienden wat zwangerschapbroeken kunnen lenen. MAAR die waren dan in het begin nog te groot aan de buik. Maar voor je het weet, zit je erin gegroeid.

  Geniet maar…

 16. sajuma

  Geheim: ik kocht onlangs op een stockverkoop van Fragile voor 5 euro een zwangerschapsbroek en ik ben nog in geen jaren van plan babies te maken. De broek zakt niet af en al zeker niet na een copieuze familiefeestmaaltijd en die komen er absoluut aan. Gaan voor preggo-pants, al is het voor een foodbaby, zoals in mijn geval.

 17. Babsie*

  Plus One in Brugge en Gent eens bezoeken! Zij verkopen oa Fragile en Queen Mum. Zoals hierboven geschreven niet goedkoop maar met enkele basics kom je heel ver. En fijn dat die aanvoelen! Je voelt je direct een pak beter. Jeansbroeken van Noppies zitten ook goed en zijn niet duur.
  En no worries: ik ben in september bevallen en zit al 4kg onder mijn startgewicht. Borstvoeding rules, jong!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>