lilith leert bij

kalenderblaadje116.jpgHet was ergens tussen het mopje “Je moet je eieren opkloppen in een acht, maar als het niet lukt mag het ook altijd in twee vieren”, en “We gaan de chocomousse verdelen onder de armen. Let wel op voor vlekken onder de oksels!”. Iemand zei “Haha!”, en misschien was ik het zelf wel. Ik dacht vooral: “Maat, iets bijleren is toch altijd cool”, want ik was samen met vriendin J. op een kookworkshop en naast het vakkundig ten berde brengen van diverse imitaties van de mensen uit Superfans letten wij bij momenten ook best goed op.

tftcdag116.jpg

We namen wij zelfs notities!

Ik vind dat, in tegenstelling met toen ik nog op school zat, jammergenoeg, de max, dingen bijleren. *duwt haar seutebriltje naar omhoog* En ondanks het feit dat ik voor volgend jaar voor het eerst in lang geen voornemens maak (waarover later wel eens meer) heb ik wel plannen. Eén daarvan is om elke maand iets te doen waaruit ik bijleer. Een cursus vegetarisch koken, of ajuinen leren snijden gelijk Jeroen Meus, of een lezing bijwonen, of iets anders. Ik heb ondertussen de site van vorming plus ontdekt, waar wel een hoop coole dingen opstaan. (Bachbloesems! Fietsherstel voor beginners! Snoeien van kleinfruit! Maar ook dingen die wel geweldig boeiend lijken)

Dingen doen, ik begin daar echt een grote amateur van te worden.

Reacties

 1. Bijleren is ontzettend leuk … mijn gekste tot nu toe: ‘1 jaar houtbewerking’ al heel nuttig gebleken NOT :)
  ‘Snoeien van klein fruit’ als je op een appartement woont lijkt me ook heel boeiend!

 2. saskia

  Ik ben benieuwd naar de reden voor geen voornemens, maar gezien dat je je eerste kindje verwacht kan ik je alleen maar zeggen dat dit de juiste keuze is. Ik heb bij mijn eerste kindje, niet de stopknop ingeduwd en had een hele lijst dingen die ik moest doen. Dit keer, nu kindje 2 eraan komt, geen voornemens meer, behalve, het rustig aan doen tijdens de zomer :).

 3. Sofie

  Ik ben grote fan van vormingplus! Een heel divers programma. Gisteren nog een fijne avond Kerstcupcakes gehad :)

  Heb zo al tal van kookcursussen, kruidenbereidingen (zelf crèmes, zalfjes, scrubs,… maken) en enkele lezingen achter de rug. En telkens opnieuw geniet ik van dat beetje tijd voor mezelf. Gewoon doen!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>