lilith weet wat het is

kalenderblaadje121.jpg“Als ik ooit kinders heb en het eerste is geen meisje, dan ga ik een hele dag janken van teleurstelling”, is een stelling die ik door de jaren heen heb gedeeld met al die het horen wilde. Niet echt een idee waarom, want het is niet dat ik zo’n meisjeszot ben, maar ik heb altijd gedacht dat ik vooral een dochter wilde. Letterlijk altijd, tot op het moment dat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen had. Vanaf dat moment wist ik het: het was een jongen. En dat was de max.

Ik heb al welgeteld twee pakjes gekocht voor kind 1: iets unisex, en iets stoers met veel blauw. Ik geloof niet in voorgevoelens, zulle, maar als ze mij vanmorgen bij de echografie hadden verteld dat het een meisje was zou ik heel hard “MOH” geroepen hebben. Maar dat deden ze dus niet. Naar alle waarschijnlijkheid treed ik dus dra binnen in een wereld van astronauten, dinosaurussen, robots en racebanen.

tftcdag121.jpg

En hell, ik had precies het gevoel dat het echt niet anders had moeten zijn.

Een jongen, begot.
How cool is that?

Reacties

 1. severine

  jaaaaaaaaaaaaaa:-)

  do i need to say more? :-)

  super super super super content ben ik

  en ik denk dat hier eentje nog meer content zal zijn als ik :-)

 2. Een jongen is supercool! Net zoals een meisje trouwens. Hier wou de wederhelft “ooit” een dochter in zijn leven, ik wou “ooit” een zoon in mijn leven, gelukkig zijn wij die stress al kwijt. Beide geslachten zijn leuk en beide geslachten hebben voordelen/nadelen (voor zover men dat over kindjes kan zeggen natuurlijk).
  En onze zoon speelt ook met Barbies hoor, no worries ;)

 3. Congrats! Trouwens ik hoor mama’s al eens zeggen dat jongens altijd een beetje meer naar hun mama komen dan meisjes. of zoiets … moest dat al belangrijk zijn natuurlijk.

 4. Alle meisjes vinden een grote broer leuk, dus moet de grote broer eerst gemaakt worden hé! Anyway, nogmaals een dikke proficiat! Een klein Yoerietje, de max toch!
  groetjes

 5. Volgens mij is dat puur en natuurlijk moederinstinct! Toen ik zelf een tijdje geleden twee streepjes op de zwangerschapstest zag verschijnen wist ik instinctief dat het een meisje zou worden. Geen idee waarom, maar ik wist het. Het feit dat de gyneacoloog dat enkele weken later bevestigde was voor mij zelfs niet meer nodig. Ik wist het immers vanaf het allereerste moment. Het werd een meisje.
  Vreemd hé… dat moedergevoel! Alvast een dikke proficiat met je zoontje!! Geniet nog maar van die zwangerschap!

 6. Cool! Ik zal dan wel iets anders moeten vertellen dan een kleedske!
  Ik heb nooit voorgevoelens gehad, eigenlijk. Ik ben verder nochtans wel een echte moederkloek!

 7. An

  Lap, weer eens verkeerd gegokt :)
  Maar daarom niet mindergemeend: een welgemeende proficiat!
  Weer een fantastische gast bij binnenkort om één van mijn fantastische dochters aan te koppelen ;)

 8. Jongens zijn geweldig leuk, begin je al maar te verdiepen in de wereld van auto’s, camions en tractors ;-) (dat zijn hier toch de toppers, nu hij bijna 2 is). En meisjes zijn trouwens even leuk naar ’t schijnt, nog een maand wachten en ik mag dat zelf ontdekken. Maar bovenal, als ze maar gezond zijn. Cliché-uitspraak, maar dat is echt het enige dat telt.

  De eerste zwangerschap had ik trouwens ook zo’n voorgevoel dat het een jongen was en dat was correct. Deze zwangerschap had ik datzelfde voorgevoel, maar ik kreeg dus toch ongelijk. En ja, ik heb de dokter 3 keer gevraagd om nog eens goed te kijken, zo overtuigd was ik van mijn “ik ga 2 zonen krijgen”-gedachte ;-)

 9. jessie

  Ik wist altijd dat ik een jongens moeder ging worden, kocht altijd al storere jongensdingen en “meisjes, daar deed ik niet aan mee”. Tot ik mijne vent tegen het lijf liep. “Gij gaat ne meisjesmaker zijn” zei ik. Ik wist het, ik voelde het! En een paar jaar later bleek ik nog gelijk te hebben ook. Hoera een jongen! Proficiat!

 10. Laurence

  jongens zijn de max! lekker stoer met een peperkoeken hartje :-)

  en wat voor halsbrekende toeren ze op jonge leeftijd al allemaal mogen uitsteken, enkel een zoentje van mama kan de pijntjes écht doen verdwijnen. (soms wel in samenwerking met mama’s magische zalf (gewone Nivea, but don’t tell them) en/of een plakker met een auto op)

 11. astronauten, dino’s, … check.
  Maar ook auto’s, vrachtwagens, tractors, ben10, megaToby en heel heel af en toe (als niemand het ziet) een roze pony.

 12. Ann

  Een jongen, leuk! Ik zie in mijn omgeving bijna alleen maar jongetjes als eerstgeborene.
  Je moet wel gaan voor kind 2, anders vinden die mannekes nooit een lief :-)

 13. pamplemouss

  joepie!! juist geraden op de facebook! en joepie!! een jongen! dat gaat de max worden!

 14. Caroline

  Hier ook 2 jongens, de oudste is stoer maar introvert en met een klein en de jongste een hard-core hooligan van 4,5 die de wereld op zijn grondvesten zal laten daveren, daar gaan we nog met “afzien”!
  Succes met die kleine babyjongen en zoals Marijke zei dat het gezond is, da’s ’t enige dat telt!

  Oh ja, nog 1 ding, om een nat pak te vermijden… piemeltjes moeten altijd naar beneden in de pamper, ’t is maar da ge’t weet als ze u dat in de kraamkliniek vergeten vertellen ;-)

 15. Mirjam

  Gefeliciteerd! Geweldig he, dat voorgevoel?

  Bij werkte het voor geen meter trouwens. Bij de 20 weken echo van kind 1 wist ik het voor 100% zeker; we krijgen een meisje. Ik keek erg raar toen het een jongen bleek.
  Bij de 20 weken echo van kind 2 wist ik het zeker; we krijgen weer een jongen.
  Ook hier ging ik weer de mist in; het bleek een meisje.

  Beiden zijn geweldig! Jongens zijn idd mama’s kindjes.

 16. Jeeeeeeeeeeeeeej proficiat!!!
  Ik wilde absoluut minstens één meisje, en ik heb mijn meisje gekregen. Deze keer kan het mij geen BAL schelen, allebei zijn ongelooflijk welkom.

 17. The coolest! En ik kan het weten ;-)

  En als uw tweede dan een meisje is, dan heeft ze een fantastische GROTE broer! (Nog cooler!) (Dat had ik als kind altijd gewenst…)

  Proficiat met de echo!

 18. Wij hadden altijd iets (toen ik zwanger was) het wordt een meisje, een Gaëlle! Op Kerstavond moest ik nog in de loop van de dag naar de gyné. En die zegt héél luid: “Het is een jongen!!!!”

  En ik: “Ah, ja?”
  Oesje, precies niet blij, vroeg ze destijds.. Het was even wennen maar héél blij dat het een jongen was uiteraard na 5 minuten en het werd dus niet Gaëlle, maar Gaëtan!

  Van een jongen krijg je veel liefde, echt charmeurliefde!!! Ik zou niet meer willen ruilen, voor roze strikjes, rokjes en staartjes.

 19. Lotte

  Hier ook altijd graag een meisje gewild, tot ik zwanger was van mijn eerste en dat toch wel een jongen bleek te zijn zeker … liefde op het eerste gezicht! ik zou mijn stoere zoon voor geen geld meer willen wisselen voor om het even welk meisje dan ook!! :-) ik hoop nu zelfs stiekem op een tweede zoontje als er ooit nog eentje komt… ;-)

 20. eva

  hier ook al lang het ‘ikwileenmeisje’-gevoel, we zien wel als het zover is hoe ik erop zal reageren;)

  nog is dikke proficiat!

 21. Een jongen, jeej! En nu jongensnamen verzinnen. Ik gok dat jij een heel simpele naam gaat kiezen, haha, gewoon een gok hoor :-) Wat dacht je van ‘koen’? :p

 22. mvs

  Ja ja die eerste zal een jongen zijn maar hij zal al van ‘kleinsafaan’ een voorkeur hebben voor popjes en toebehoren, dat komt dus wel goed :-))…

  Koen. Zot.

 23. Proficiat!!!

  Bij de eerste zwangerschap had ik sterk het gevoel dat het een meisje ging zijn, groot was dan ook mijn verbazing toen de gynaecoloog ons onmiskenbaar toonde dat het een jongen was.
  Mensen gaan er blijkbaar van uit dat we nu graag een meisje willen, ééntje van elk zogezegd, maar als ik mag kiezen graag weer een jongen!
  Het valt namelijk fantastisch goed mee, robots en racewagens zijn vetcool en voor jongens zijn er ook massa’s leuke kleertjes te vinden!
  Oh en jongens en hun mama, da’s toch wel iets speciaals hoor! <3

 24. bernadine

  proficiat Kelly
  bij onze eerste was het net zo,maar toen wisten we het maar als ze geboren werden,wij hadden alleen als reserve een naam voor een jongen,maar die was heeeeel erg welgekomen hoor,daar niet van.
  geniet maar van je zwangerschap,en dan van je zoontje,de opa is in ieder geval heeeeel erg trots.

 25. mariska

  Gefeliciteerd met je zoontje! Ik wou ook altijd graag een meisje maar toen ik zwanger bleek wist ik instinctief dat het een jongetje zou zijn.
  Zalig, stoer en charmant! Ik zou hem voor geen geld willen ruilen :)

 26. gobiche

  Ben het helemaal eens met Lotte. Had ook gehoopt op een dochter tot echo 4 een jongen toonde. Ik moest heel erg aan het idee wennen want ik had helemaal niets met jongens.
  Maar mocht er ooit een tweede komen dan wil ik heel graag terug een jongen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>