lilith doet nog eens een organisatorische poging

kalenderblaadje145.jpgIk kook graag en zoveel als enigszins mogelijk is, en ik ben al jaren op zoek naar een manier om alle recepten die ik al honderd keer heb gemaakt en alle honderdduizend recepten die ik in dit leven graag eens zou willen maken ergens te bundelen op een manier dat ik niet verzuip in de knipsels, en er altijd bij kan. Sinds de iPad zijn intrede deed in ons huishouden vinden wij het nogal gemakkelijk om dat ding mee te nemen naar de keuken met een recept erop (weer een paar bomen minder omgekapt door niet te printen[/geitenwollensokmodusaf]), dus het moest kunnen syncen ook, tussen mijn computer en zijn iPad.

Ik geloof dat we het gevonden hebben. In de vorm van Paprika. Syncen lijkt perfect te werken, recepten ingeven ook, en je kan mealplans opmaken (weekmenu’s dus. I love weekmenu’s) en boodschappenlijsten eruit trekken.

Zie ne keer hoe properkes.

tftcdag145.jpg

Nu nog de tijd vinden om alle recepten van mijn mama, meme, pepe, mezelf en het grote boze internet erin te steken, en ik ben een tevreden kooksloor.

Hoe doen jullie dat, eigenlijk, al die fietjefatjes organiseren?

(PS: die puree van Robuchon? Zo lekker, maar wel met een pak goede boter voor twee personen puree. Of zoals mijn vent het gisteren op Facebook uitdrukte: “De enige reden dat ik de pot niet helemaal heb uitgelepeld is omdat ik anders achteraf aan de dokter zou moeten uitleggen waarom er vloeibare boter door mijn aders loopt”. Goed voor één keer per jaar dus.)

Reacties

 1. ’t Is alleen spijtig dat Paprika de shoppinglist niet sorteert per winkelrayon.

  Ik gebruik Menu Planner. Heeft misschien geen PC-versie, maar kan wel syncen tussen iPad (voor thuis) en iPod (voor in de winkel).
  En weekmenu’s maken he, weekmenu’s :-)

 2. Saar

  Zucht. Daar zeg je zoiets. Hier hebben wij geen iSpullen in huis, dus dat kan al niet. Ik heb mappen met knipsels allerhande, vorig jaar zelfs een speciale doos voor cadeau gekregen. Ooit heb ik daarvoor een blog aangemaakt, waarop mijn moeder dan ook recepten kon posten. Maar de laatste post dateert van juli 2009 :(
  Die weekmenu’s, da’s idd wel handig. Die gewoonte probeer ik mezelf vanaf volgende week weer aan te leren.

 3. @Lime: ik gebruik Evernote voor vanalles en nog wat, maar voor recepten vind ik het alleen handig om snel een link op te slaan, eigenlijk. Alles wordt geweldig snel rommelig voor de rest, met foto’s en links met namen die het zoeken moeilijk maken. En ik vind het wreed tijdrovend om al die dingen altijd helemaal juist te zetten.

 4. Allee joh, ik heb rechts bovenaan op mijn mac zo’n olifantje staan. Ge weet wel, naast m’n klokske.

  Als ik een interessant recept zie staan dan kies ik ‘clip rectangle or window to evernote’, ik selecteer wat ik wil (meestal twee dingen dus: een keertje de foto selecteren en een keertje het recept selecteren). Evernote wordt automatisch geopend, ik kopieer het prentje en plak het bij het recept, voeg titel toe en sluit alles af.

  Het feit dat ik dat al lang gebruik betekent veel want ik ben erg lui van nature ;-)

 5. een mapke van den aldi voor recepten die ik uitscheur en een folder in mijn word waarin ik alles opsla van internet. Al dat syncen en ipadden en zo’n dingen…daar ben ik niet thuis in jammergenoeg

 6. Ik word stilaan antiek, ik weet het, maar toch zweer ik bij enkele klasseurs waar ik elk interessant recept dat ik tegenkom plak, voorgerechten bij voorgerechten, soep bij soep, enz…
  Dat knippen en plakken is snel gedaan. Ik ken me, al die recepten in een computerdocument steken, daar zou ik nooit aan toekomen.

 7. Lesley

  Ik gebruik springpad voor recepten en voor al de rest eigenlijk ook.
  Ik heb ook een tijdje Evernote gebruikt, maar vind springpad toch net iets leuker.

 8. Ik ben 35, maar voel me opeens zoveel ouder! Ik heb geen I’kes in huis, weet begot niet wat evernote, springpad en co zouden zijn. Slik, nog even en mijn dochter van 4 troeft mij af.

  Ik heb een groentepakket, en met de groente ga ik op zoek naar goede recepten. Ik lees dit even na, en doe er dan mijn ding mee. Heel soms moet ik het recept nog eens goed gaan bekijken, en loop ik dus heen en weer, maar dat is goed voor de lijn zekerst?

 9. bee

  Add a little bit of butter y’all en Paula Dean kwakt een halve kilo boter in haar pan.. ;) Robuchon is er niks tegen, Texas wint altijd met bigger =better en het is uiteraard aan haar taille te zien y’all ;)
  En ivm receptjes stokeren..ik vind altijd wel iets op smulweb.nl..makkelijk met een antilliaan in huis..

 10. marjan

  Hier ook een ouderwetse ringmap :) Met plastieken hoesjes in, zodat ge het er maar hoeft in te steken en er ook gemakkelijk eentje kunt uithalen…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>