lilith en de matzo balls

kalenderblaadje156.jpgDag twee in New York was er één die regenachtig werd aangekondigd, en de verwachtingen volledig ingelost kreeg door het te laten hozen en buien dat het geen naam had. Maar gene paniek, wij vonden heel wat fijne overdekte plekken om koffie te drinken en ons in deze toch wreed fijne stad onder te dompelen.

De Trump Tower, bijvoorbeeld.

tftcdag156_1.jpg

Youri (tussen de walgelijke marmeren muren en gouden kasten met een T op): “Het mooiste dat hier te zien is is toch het Starbucks-logo? Het moet toch verschrikkelijk zijn om die mens zijn interieurarchitect te zijn, met zo’n smaak?”.
Ik: “Of zijn kapper”. :'(
Youri: “Jij wint.”

tftcdag156_2.jpg

Waren we niet gestopt met shoppen, we hadden hem mee.

tftcdag156_3.jpg

Ook een schone namiddag gepasseerd met Thérèse van vierennegentig, een Joodse madam met veel chutzpah die jaren een antiekwinkel had op Madison Avenue en die mij wist te entertainen met verhalen over gefilte fisch en matzo balls uit de diepvries (‘even lekker als vers!’) en haar link met Blankenberge. En Auschwitz. :(

Of van die keer dat we een postcode moesten invullen om onze metrotickets te betalen, en ik zo trots was omdat Youri op 90210 kon komen om ons uit de brand te helpen. Ik weet niet hoe zo’n dingen zouden moeten zonder televisie, ik.

Of! Dat we tijdens een etentje in het fantastische Bubba Gump (naar de film, ja, het is hier een keten die we al vaak zijn tegengekomen op onze tripjes, maar waar we nog nooit waren binnen gestapt) alle vragen juist hadden op de triviatime van onze waiter over Forrest Gump, en muntjes wonnen. ZO GELUKKIG. :aah:

tftcdag156_4.jpg

Of dat ik tijdens het checken van de foto’s van gisteren zag dat het nu toch vooral een kwestie van voor- of zijaanzicht begint te worden. *woeps*

tftcdag156_5.jpg

Kortom: over de grote plas alles bon, jong.

Reacties

 1. esther

  ahaaaa, zwanger zijn… de tijd van het “niet meer op uw zijkant het slankst zijn” (het helpt dan ook niet meer om je te draaien als je ergens nauw doormoet).

 2. Veel plezier met het verder ontdekken! Lopen er veel rubberen laarsjes rond in dit weer??? Verleden jaar liep Ny er vol van, was een echte rubberen-laarsjes-gekte aan de gang en ik werd er ook verliefd op!

 3. Geniet jij maar geweldig goed daar. En neen, de Barbie-voetbaltafel moet je niet meebrengen voor mij. Heb geen plaats meer om te zetten aka veel te duur. :-)

 4. Nathalie

  Die barbiekicker is te zot voor woorden e :)

  Als jullie tijd hebben, spring dan zeker eens binnen bij ‘The Meatball Shop’ Super gezellig restaurant en vooral zééér lekker!

 5. kim

  Hahaha, ik had van de zomer dezelfde postcode opgegeven – wat zouden we zonder TV doen indeed.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>