lilith en de parafix

kalenderblaadje140.jpgOoit, niet eens zo lang geleden, was ik de allerslechtste wegwijzer van de wereld. Als ik een auto zag vertragen en vanachter het raampje enkele aangezichten hoopvol in mijn richting zag kijken, dan beklaagde ik die arme zielen al. Als ik ze dan ook nog eens, meestal in het Frans, de weg hoorde vragen naar altijd dezelfde meubelwinkel in de buurt, wist ik dat de sukkelaars nu pas helemaal verloren waren. Je kan zo’n dingen beter vragen aan iemand die doof en blind is en geen armen heeft dan aan ondergetekende, maar aangezien ik dat niet kon zeggen in het fransoos stuurde ik hen dan altijd maar goedkommetuit totaal de verkeerde kant uit. Als ze vijf minuten weg waren bleek immers standaard dat ik rechts met links had verward in hun moerstaal. In mijn eigen moerstaal was ik trouwens niet veel succesvoller.

Maar zie, we zijn 2012, en tegenwoordig voel ik mijn hart altijd een sprongetje maken als ik iemand zoekend in mijn richting zie komen. Zoals vanmorgen, toen een keurige oude meneer me vroeg of ik in Ieper woonde, en misschien de weg wist naar die en die straat. Ik weet dat het moment dan is gekomen waarop ik die oude hersentjes kan doen tilt slaan, alleen maar door mijn iPhone uit mijn handtas op te diepen, Google Maps te openen en te doen van wij zijn het blauwe bolletje, en het rode bolletje is waar u moet zijn, meneer.

Beetje genant dat de straat in kwestie op drie meter van ons vandaan bleek te liggen en ik werkelijk geen benul had gehad, maar aan de manier waarop zijn ogen verbaasd in zijn hoofd draaiden te zien had ik even goed een parafix onder zijn neus kunnen houden. En dat is toch waar je het uiteindelijk allemaal voor doet, niewaar.

Schoon weer trouwens, vandaag, in de Westhoek.

tftcdag140.jpg

Reacties

  1. annelies

    Altijd naar die ene meubelwinkel of Bellewaerde! Een keer ook op de Grote Markt de weg gevraagd geweest naar de post! Heel den uitleg gedaan naar het Esplanade plein, ze waren twee minuten weg en toen schoot het in mijn gedacht dat er (toen) nog een was in de Diksmuidestraat…

  2. H.

    Een foto van de bib!

    En o ja, in mijn tijd ook vaak de weg naar De Meubelwinkel Waar Alleen de Franse Gaan moeten uitleggen. En ook vaak iemand helegans de verkeerde kant opgestuurd :))

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>