lilith heeft er haar buik van vol

kalenderblaadje149.jpg* aantal maanden zwanger: vijf
* aantal keer dat iemand al heeft gevraagd of ik misschien zwanger ben: nul
* aantal keer dat mensen hebben gezegd dat het toch echt wel niet lijkt alsof ik al vijf maanden zwanger ben: zes
* aantal keer dat ik me heb afgevraagd of dat wel normaal is: zevenentwintig
* aantal keer dat ik mijn persoonlijke buik heb vergeleken met de vijf maanden zwangere buiken van de Google Image View, en dat beter niet had gedaan: zeven
* aantal keer dat ik me over andere dingen heb afgevraagd of dat wel normaal is: honderdentwaalf
* aantal weken dat ik stiekem hoop dat mijn buik er zwanger zal beginnen uitzien, in plaats van alleen maar dik: acht
* aantal mensen die gezegd hebben dat ik nog content zal zijn dat je het zo lang niet kon zien: drie
* aantal weken dat ik nochtans al niet meer in mijn normale jeansbroeken pas: acht
* kans dat iemand recht gaat staan voor mij op de tram: nihil
* kans dat iemand gaat zeggen dat ik er eens op mag beginnen letten, wijzend naar mijn middenrif: niet onbestaande

Ik los het dan maar op door truien te dragen die doen uitschijnen dat ik los uit mijn voegen scheur.

tftcdag149.jpg

En hier steek ik hem dan ook nog eens extreem hard vooruit.
Just sayin.

Reacties

 1. Karen

  We hebben het verkeerde seizoen gekozen om zwanger te zijn, valt te weinig op met al die lagen kleren :)

  Misschien toch eens proberen: in het zwembad kan NIEMAND er naast kijken dat je zwanger bent…
  (vandaag eindelijk nog eens geweest. Bijna niet gezwommen, maar toch al het vreselijk koude water in geweest)

 2. Aantal keren dat iemand mij de afgelopen maanden zwanger heeft genoemd: drie

  Aantal maanden zwanger: nul

  Jij hebt tenminste nog iets te vertellen als iemand zegt dat je te dik bent :)

 3. Lies

  Troost je: bij mij wensten mensen me pas proficiat toen ik meer dan 7 maanden zwanger was en al een enorme buik had! De meesten zijn gewoon te voorzichtig om aan te nemen dat je zwanger bent. Wacht maar tot je de volgende opmerkingen hoort: “ge zijt toch zeker dat ’t er maar één is he?!” en “voor wanneer is ’t? Voor morgen?! Hahahaha”.

 4. Ik vraag me af wat het irritantst is: dat ze het zien notch vragen of dat ze vragen of het een tweeling wordt. Loopt gelijk op qua irritanterigheid, denk ik!

 5. Nele

  Décolletés dragen helpt ook. Als je boobs er tenminste ook wat zwanger uitzien. Echt wel.

 6. Jamaar al die Google Images-buikfoto’s zijn wel langs de zijkant gemaakt hé, dan zie je dat toch meteen veel harder. In elk geval, ik zie op deze foto een duidelijk zwanger buikje!

  En als het een (schrale) troost kan zijn: ik heb twee zwangerschappen lang vanaf week 12 variaties mogen horen op “amai wat een buik”, “jij moet zeker bijna bevallen” (neen, nog 3 maanden te gaan), “ben je zeker dat het er geen twee zijn”, enzovoorts enzoverder. ’t Is altijd wat met die zwangere buiken ;-)

 7. Mensen durven dat bijna niet vragen. En terecht, er wordt aan té veel mensen gevraagd of ze zwanger zijn, terwijl ze dat helemaal niet zijn. Hé Kris10? Ik durf het ook niet meer, hoor…
  Wat kan helpen:
  – dromerig voor je uit staren met je handen op je buik (mona lisa-stijl)
  – T-shirts met voetjes (bleh, ge moet er wel voor zijn natuurlijk)
  – spannende T-shirts/truien, maar dat helpt idd pas vanaf een maand of vijf-zes.
  – zwanger zijn in de zomer. Te laat :-)

 8. mags

  Ik ben nu 37 weken zwanger, en kon je in AL je verzuchtingen bijtreden. En nog eentje: aantal keren dat ik dacht dat ik iemand even zwanger als ik zag op het perron van de metro, maar het 99% niet was: 225. Aantal keer dat er nu (ik neem elke dag de metro) iemand is rechtgestaan voor mij: 3 !!!. (en nochtans kan je er ECHT niet meer naast kijken). Het komt, echt waar, ineens is hij daar. En dan moet je genieten. Koop een zwangerschapstruike, is vele mooier en comfortabeler en ge voelt er u een stuk eleganter in. Ik ga mijn buik alvast erg missen. Ah, en aantal keer dat ik nu al gevraagd gekregen heb voor wanneer het is van wildvreemden in de winkel: 4.
  Is niet gigantisch, maar ben zoooo blij met mijn ingeslikt basketballeke

 9. T.

  Ik heb altijd een gigantische buik als ik zwanger was en ik had toch liever een kleiner buikje gehad:
  – je loopt overal tegen
  – je komt kilo’s bij (water vooral, maar je moet het wel meezeulen)
  – vanaf 6 maand vraagt iedereen ’tis voor binnenkort zeker’
  – je baas kijkt elke morgen alsof de baby er die dag op de werkvloer zal uitvallen
  – je buikspieren zijn achteraf om zeep (gat van 2 cm over 4 à 5 cm)
  – striemen (:-()
  – als je 3/6/12 maand bevallen bent vragen mensen ‘voor wanneer is het?’ en schamen ze zich daarna omdat je zegt ‘voor 3/6/12 maand geleden’

  Ook al is het nu misschien wel lastig, later lijkt het mij toch gemakkelijker.En het wordt altijd wel duidelijker, nog even volhouden. En inderdaad wat spannendere kledij aan doen helpt wel om de zichtbaarheid te vergroten. En dat mensen niet meer rechtstaan heeft vooral te maken met een gebrek aan elementaire beleefdheid bij de Vlamingen (als je zwanger in andere landen rondloopt merk je het verschil)

 10. Lies heeft wel een punt met die t-shirt met voetjes op :-)

  en ja, ze durven het gewoon niet vragen. maar volgens mij vertel jij het wel tegen bijna iedereen. Niet?

  en voor mij stonden ze nooit recht op de tram. Ook niet als ik bijna stond te hyperventileren en te puffen. ben wel een paar keer boos geweest.

  en in de beenhouwer vroegen ze voor wanneer het was, want ‘hij valt er precies bijna uit!’ en toen moest ik nog meer dan een maand doen. ook niet tof zene.

  Een troost: bij uw tweede gaat het veel rapper en is het weer dat: dan moet ge zeggen dat ge nog maar drie maanden zijt, en geen acht. :-)

  uw handen in uw rug zetten, uw bekken wat naar voor kantelen en wat met uw benen open lopen. kan ook helpen.

 11. Een collega van me vond het ook vervelend dat niemand haar zwangere buik opmerkte, dus kocht ze zo’n geluidmakende bal aan een ketting om aan te doen (ookal kon de baby toen nog niet horen). Plots de ene felicitatie na de andere ;-)

 12. silke

  ik vond nochtans dat je op die foto van dag 143 een mooi zwangerschapsbuikje hebt!
  wat ik ook een goeie hint vind is zo’n ‘belletje’; een lange ketting met zo’n bolletje dat heel zachtjes rinkelt. schijnt dat dat toch is voor de inwendige koter en ik herken daardoor vaak zwangere vrouwen :)
  of als je het klaar en duidelijk wilt; zo’n buikband met van die afgezaagde tekstjes

 13. ieuw, zo’n bel vind ik dwaas en ik vermoed vreselijk irritant voor het kindje. Toen ik 7 maand ver was waggelde ik enorm door een verweking…dan pas begin je verlangen naar een minder zware buik…ai!

 14. Inge

  Ik vergeet nooit die blik in de ogen van mijn baas gedurende die laatste maand. Een combinatie van ongeloof en paniek … alsof hij vreesde de baby ieder moment zelf ter wereld te moeten brengen. Zijn opluchting toen ik eindelijk in zwangerschapsverlof ging. Waarna ik nog 2 weken overtijd ging :-) Geniet van je bescheiden buik, hij wordt nog groot genoeg believe you me.

 15. Die keer dat iemand me op een sportactiviteit met de kinders van de klas vertederd voorstelde me een ‘minder zwaar werkje’ te laten doen, ahn ja ‘met dat ik zwanger was en al’, was toch ook geen plezierig keertje. Vooral omdat ik er ‘al’ zeven maanden geleden net eentje heb uitgeperst…

 16. Bij mijn eerste zwangerschap begon ik er pas na 20 weken zwanger uit te zien. Op 23 weken kreeg ik de eerste opmerking. (Dat ik dat nog weet zegt ook al weer veel… :))
  Bij mijn tweede zwangerschap zag ik er op 10 weken al 20 weken zwanger uit. En eens ik echt halverwege was begon iedereen te doen alsof ik elk moment kon bevallen. Behalve dan de mensen op de trein. Niemand staat nog recht voor een zwangere vrouw, zo lijkt het.

 17. em.

  oh, prijs u zo gelukkig! ben nog maar net zwanger van kind 4 en zie er al minstens halfweg uit.

  en, zoals al gezegd, niemand staat recht op de trein voor een zwangere, zoals ook niemand je zal helpen als je met je buggy op of van trein/tram/bus/trappen wilt. dit geldt inderdaad enkel in vlaanderen (en uit ondervinding: enkel bij autochtonen).

 18. EvaLou

  Alles wat ik wou zeggen is al gezegd geweest, maar heb je nog geen gebruik gemaakt van je ‘voor de voorniet in eerste klas’ zitten in de trein (met je abonnement van 2de of course).
  Zalig rustig en daar kan je de heerlijkste dutjes doen ;-).

 19. @EvaLou: is dat niet vanaf zes maanden ofzo? Ik zit al veel in eerste als ik moet werken, ik kan dat goedkoper door mijn journalistenabonnement. Maar helemaal gratis zou pas helemaal tof zijn. ;)

 20. marjolein

  Tot 7 maanden zag ik er niet zo zwanger uit, ging het zwellen heel traag, en kreeg ik ook veel te weinig opmerkingen naar mijn zin. Maar dan: explosie, gigantische buik, vochtophopingen overal, waggelen, jippie, en de tweeling -opmerkingen begonnen, alsook de verwondering dat het nog 2 maanden duurde eer het – waarschijnlijk gigantische – kind eruit zou komen. Zelfs de anaesthesiste bij de bevalling schatte mijn baby bijna 5 kilo, terwijl hij 3,450 kg woog… dus ik zou zeggen geniet van je kleine bolle buikje en wacht maar :)

 21. T.

  @lilith: eerste klasse kan vanaf 4 maand voor uitgerekende datum, daar moet je echt wel van profiteren als je alle dagen op de trein zit (al kijken ze daar ook van – ah een zwangere die der niet voor betaald heeft komt hier wat plaats innemen of zo – niets van aantrekken, genieten van beenlengte en breedte en vooral het feit dat andere mensen niet zo kort op u zitten). Je moet bewijsje vragen van je gyneacoloog of dokter (er zit in zo het moedermapje van K&G als je dat gekregen hebt) zo een standaardformuliertje dat je dan samen met abbonement/ticket moet tonen.

 22. Elze

  Hier het omgekeerde :

  Ik heb al de omvang van 9maand zwangerschap sedert ik 5 maand ben.
  Ik ben daar niet meer verwonderd van, het is ook het derde, en het was al van bij nummer 1 zo…
  Mijn natuur.

  er plakken dan opeens 5 kilo op een maand aan, en daarna gaat het een kilootje per maand.
  (derde uk, ook minste kilo’s nu)

  Gevolg : al van halverwege (!) de zwangerschap hoor ik (d.a.g.e.l.i.j.k.s.) :
  – “moh, tis voor elk moment zeker?”.
  – “moh, loopt gij nu nog rond, nog steeds niet bevallen?”.
  – “dat wordt een reuzenkind, zeg”
  – “da’s nen tweeling, kan niet anders…”
  – …

  Euh nee, nog steeds niet bevallen, tis geen tweeling, ik ben nu 32 weken… Nog wel efkes te gaan dus. Ik waggel al wel.

  En nee, ik krijg geen “reuzen” (nr1: 3,500 en nr2: 3,780 – al was ie ook 4,5 kg geschat), maar heb gewoon erg grote placenta’s en een zee, een grote zee vol vruchtwater… (wat flauwe laarzen-moppen bij mijn gynacoloog zal teweegbrengen, kan ik ook al weer voorspellen).

  Geniet nog van de zwangerschap alvast!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>