lilith spot een trend

kalenderblaadje138.jpgDe telefoon rinkelde. De eigenares van mijn favoriete Ieperse restaurantje hing aan de lijn. Dat er een brief voor mij per ongeluk bij haar was afgeleverd door de postbode. Een brief van aan de andere kant van de wereld, meerbepaald. Dat het waarschijnlijk kwam doordat de naam van haar straat een klein beetje lijkt op die van mij (wat nogal tegenvalt, op een paar letters na, vond ik). Maar goed, na een hele lange reis door de wereld was de brief per abuis bij haar terecht gekomen, toevallig iemand die mijn naam kende, mijn gsm-nummer kon opzoeken in de vele reservatiemails die ik haar al had gestuurd en mij belde dat ik erom mocht komen. Wonderlijk, vond ik, hoe dat allemaal toch nog goed kwam.

De dag erna stond de postbode aan mijn deur, met een zomaar pakje. Een sympathieke Gentse blogster liet mij een pak cakemix bezorgden die wreed lekker zou moeten zijn. De max vond ik dat, niet meer en niet minder, en ware het niet dat ik nog maar één schamel ei in huis had, ik was er direct aan begonnen van puur en onversneden enthousiasme.

En dan, vandaag, verraste een lieve collega mij met deze snoepjes, nadat ik een tijd geleden liet vallen dat mijn vent er altijd nostalgisch over deed en ik geen idee had hoe groene driehoekjes smaakten.

tftcdag138.jpg

Volgens mij wordt 2012 het jaar van de kleine toffe dingen, mark my words!
2013 dan weer dat van het superstrenge dieet en de subtiele pakketjes met proteïneshakes, probably.

Reacties

  1. Hier komen helaas maar rekeningen toe en dat is hier al jaren een trend! Haha, we moeten blijven lachen nietwaar, al is het soms eens zo groen als dat snoeppapiertje van jou!

  2. Oooh! Van die Quality Street snoepjes. Vroeger kocht mijn oma ieder jaar met kerstmis zo een hele hoop dozen en dan kregen wij er elk een. Memories. De paarse met de noot van binnen in waren mijn favoriet. De groene driehoekjes mogen er zeker ook wel zijn. :D

  3. @christa: die compenseren mijn blijdschap wel een beetje als het nodig is, ja. ;)

    @an: ik was vandaag in Berchem, maar ik herinner me geen winkel. :) Waar heb je me gezien?

    @Kathleen: allez, ik heb die veel gegeten als kind en ik herinner me geen enkele smaak of vorm. So not me. :)

  4. Oh, die groene driehoekjes zijn de beste! Op mijn werk krijgen wij elk jaar zo’n gigantische doos van Nestlé en de groene driehoekjes zijn altijd als eerste op (ik eet me er dus altijd ziek aan de eerste dag, want daarna zijn je kansen meestal verkeken) ;-).

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>