lilith begint aan de kotssnoepjes

kalenderblaadje183.jpgEen tijdje geleden vroeg ik op mijn Facebookpagina of er nog dingen waren waarover jullie mij graag zouden zien bloggen. In ruil beloofde ik Jolly Ranchers uit New York op te sturen die volgens de verpakking naar appel zouden moeten smaken, maar eigenlijk keihard aan braaksel doen denken. No kidding. En toch gingen er heel wat lezers in op mijn vraag. Raar volkje, toch, gulder. Ik ga vanaf deze week eens werk maken van het beantwoorden van het vragenlijstje dat er het resultaat van was.

tftcdag183.jpg

Zoals die van Patricia Vroman. Zij vroeg zich af of ik toevallig nog boekentips had, en of kind 1 dan ook een e-reader kreeg, en zo ja, welke boeken daar dan op zullen staan.

Well. Ik ben as we speak mijn negende tiende boek van 2012 aan het lezen. Een serieus succes, wetende dat daar een klepper van bijna duizend pagina’s van Stephen King tussen zat. Die ook ineens op mijn tiplijstje mag, want hemeltjelief wat vond ik dat een genietbaar boek, zeg. Over terugreizen in de tijd, ja. Ik viel al eens als een blok voor het concept in combinatie met Michael J Fox in een rood vestje, maar ook zonder blijf ik het dus duidelijk de max vinden.

Nog zo’n tip, denk ik: het boek dat ik nu aan het lezen ben. Ik ben nog maar begonnen, maar zo zo mee met Me Before You van ene Jojo Moyes. Een tip van iemand die net als ik op Goodreads zit. Dat je begint uit te kijken om nog eens meer dan een uur op een muffe trein te kunnen gaan zitten zodat je tijd hebt om verder te lezen, zo’n boek. Lovely. (en al de rest van mijn tips en reviews valt natuurlijk nog altijd terug te vinden via mijn Goodreadspagina, hé. Dat is pas een tip)

Wat kind 1 betreft.
Die gaat gewoon uit normale boeken lezen, als het van mij afhangt. Tot hij deftig genoeg kan lezen voor echte boeken, en dan nog. Ik ben werkelijk als de dood om mijn kind zo hard plat te bombarderen met dure dingen als ik in mijn omgeving al te dikwijls en gemakkelijk zie gebeuren, tegenwoordig, dus als het even kan geen e-reader op zijn derde en ook geen laptop op zijn zesde en ook niet zijn eigen iPad daar nog eens ergens tussen in. Het kan dat ik daar nog op terug kom, maar zoals het er nu uitziet: gelijk toch liever niet.

Boeken vind ik wel de max. Net als voorlezen. Ik vond onlangs in het trouwens ook al heel vermakelijke boek The Idle Parent: Why laid-back parents raise happier and healthier kids (een boek over hoe ouders hun kinders vooral met rust moeten laten in plaats van zich heeltijd met hun kind en zijn bezigheden te bemoeien, en zo tijd kunnen maken om wijn te drinken, totally mijn ding!) een hele fijne lijst met boeken die cool zijn om voor te lezen. Gaande van Peter Pan tot Roald Dahl en meer van dat leuks. Ik kijk daar nu al naar uit, eigenlijk. Maar niet op een e-reader. We gaan er toch echt geen geeky hipster van maken ook niet, zulle. Daar lopen er hier al genoeg van rond, in mijn menage.

(Patricia, mail je mij je adres eens door op lilith[at]fromfrats.com? Dan zorg ik voor een uniek braakselsnoeppakketje in je brievenbus, binnenkort.)

Reacties

 1. braakselsnoeppakketjes, eum, smaakt da echt zo?
  Ben daar geen zo’n fan van, maar je wekt er zo de nieuwsgierigheid mee op dat een mens geneigd is ervan te proeven!

 2. Er geen hipster van maken als de mama én de papa heel de dag aan de computer hangen en online te vinden zijn? Think again. Kind 1 gaat je zo hard voorbij steken qua hippe computergeekyness.

 3. De sample van Me Before You staat te blinken op mijn Kindle. Vanavond ga ik er eens mijn tanden in zetten. Ik zag op Goodreads dat dat boek een belachelijk hoge score krijgt, dus ik ben benieuwd!

 4. Ik ben heel benieuwd! Ik wist dat Tom Hodgkinson een belletje deed rinkelen, How to be free ligt op het stapeltje. ik ben begonnen, maar toen het over leningen en huizen ging heb ik het aan de kant gelegd. Ik kon dat niet aan, zo midden in de verbouwingen.

 5. Evelien

  Kelly, geloof me, over 2 jaar gaat ge zo content zijn dat ge uw peuter efkes kunt entertainen met een filmke van youtube op de iPad of iPhone… ;-)

 6. Ow, begrijp mij niet verkeerd, dat kind zal hier volledig doordrongen worden van iPhones en iPads, maar ik val op dit moment nog liever dood dan dat hij zijn eigen iPhone en iPad krijgt als hij zes is.

  Ik heb geen probleem met vooruitgang hé, ik heb een probleem met verwende kinderen. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>