lilith begint aan boekje twee

kalenderblaadje164.jpgVorig jaar ben ik zo vrijpostig geweest om mezelf te trakteren op de Colour a Month boekjes van Moleskine. Twaalf boekjes in verschillende kleuren die je als agenda kan gebruiken, maar die ik gebruik als notitieboekje voor ideetjes. Dat wil zeggen dat er in mijn handtas gemiddeld vier boekjes rondwareren: mijn agenda, mijn boekje voor boodschappenlijstjes, mijn dik notitieboek waarin ik ideeën voor vergaderingen, halve interviews, hele blogposts en telefoonnummers opschrijf, en dan dus mijn nieuwke, voor elke maand eentje. Vanmorgen ben ik begonnen aan het tweede. Een schoon roodjen.

tftcdag164.jpg

Net op tijd, want mijn eerste stond stampende vol. Met vegetarische recepten die ik rap heb opgeschreven van op tv, en nog dezelfde maand heb klaargemaakt ook. Met zinnen uit boeken en boekjes waar ik heel hard mee heb moeten lachen, of huilen. Met lijstjes vol dingen waar ik content mee ben, of minder content, week per week. ‘Cause I’m crazy like that. Lijstjes met dingen die ik wilde bezoeken in New York, ook. Allemaal gelukt, behalve de Public Library en een musical, dat zal voor de volgende keer zijn. Ook nog: quotes die bleven nazinderen. Blogideetjes (ik zoek er nog, in ruil voor zeer interessante snoepjes), flarden van treingesprekken, random inspiratie, mooie woorden, halve ideeën en hele plannen.

Een gerief, dat, boekskes.
Het is misschien maar een gedacht, maar volgens mij zou mijn hoofd al zeshonderd keer ontploft zijn als ik ze niet zitten had.

Reacties

 1. Ik heb een vraagje: Hoe richt iemand die zo weinig mogelijk wil bijkopen, de babykamer in? Vallen er daar harde besluiten of laat je je gewoon kei hard gaan?

 2. Oeioei. Ik kende dat nog niet, en in die periode was mijn leven veel mooier, want nu ken ik dat wel maar heb ik dat niet :)

 3. MVS

  En ik dacht dat daar tegenwoordig andere dingen voor bestonden. wel een e-book maar voor ideetjes en andere schrijfsels een stuk of wat boeken… ??

 4. @Tita: ze waren niet goedkoop, inderdaad, ik heb ze in Amerika gekocht voor iets minder, maar het was een folietje. ;)

  @MVS: ik zie het verband niet, eigenlijk. :) Snel iets noteren gaat toch veel rapper op papier?

 5. MVS

  Goh ja, ik denk dan altijd dat ik vreselijk ouderwets ben met mijn notities in échte boekjes maar ge hebt mij gerustgesteld. Bedankt :-).

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>