lilith gets her groentenbouillon on

kalenderblaadje188.jpgIk heb vandaag voor het eerst in mijn leven mijn eigen bouillon getrokken. ‘Kind, weet gij dan niet dat ge dat kweetnie hoe gemakkelijk en voor niet eens bijzonder grote kosten kunt kopen in den Delhaize?‘, hoor ik u al bezorgd vragen, en ja, ik weet dat maar al te goed. Maar het is zaterdag, de dag waarop ik in mijn keuken sta als dat even kan, en het recept van de veggie waterzooi van vanavond vroeg erom. Aan de slag dus, ik, met laurierblaadjes en groen van prei en peperbollen, als de eerste de beste ordinaire gifmengster. Mijn keuken ruikt in elk geval ongelooflijk lekker, en ik heb ontdekt dat je je tong even vlotjes kan branden aan zelfgetrokken bouillon als aan die met blokjes. Win win.

tftcdag188_2.jpg

Nu ik deze drempel vlotjes over ben gemarcheerd wordt het hoog tijd om mijn eigen composthoop uit de grond te stampen, een moestuin te beginnen en me eens met manieren te informeren over het gebruik van herbruikbare luiers die ik zelf vervaardig in macramé. Maar dat zal voor één van de volgende zaterdagen zijn. Er moest vandaag immers ook nog cappuccino gedronken, verward ingespeeld op onvoorziene verkeerssituaties, buggy’s verwelkomd in ons leven, gewast en geplast, en bijzonder heuglijk gereageerd op elk straaltje zon dat mijn richting uitkwam.

Ow, en er ging hier ten huize ook nog iemand voor het eerst in meer dan een half jaar lopen.

tftcdag188.jpg

Wasn’t me, evenwel.
Ik word tegenwoordig al moe van de deur te gaan opendoen voor desbetreffende loper in kwestie.

Reacties

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>