lilith houdt van stoppen

kalenderblaadje173.jpgZeg, dat stoppen met kopen hé. Er zijn daar toch een hoop dingen de max aan. Met vertraging, evenwel, want zoals mijn man zei toen ik op een zaterdag helemaal begon te flippen van mijn vol huis dat maar niet leger werd: we hebben acht jaar lang elk weekend vanalles binnen gesleept, dat ga jij hier niet in één weekend weer buiten krijgen zulle, lilith. De hast had een punt.

Maar als je er dus een tijd mee stopt, en het een paar maanden volhoudt om niks te kopen en systematisch dingen weg te doen, dan wordt het dus alleen maar beter. Gelijk met make-up. Ik weet niet of ik daar alleen in was, vrouwelijk lezerspubliek, maar ik had nogal de neiging om op een zaterdag te denken dat ik iets nodig had om mijn vel er compleet smashing uit te laten zien, me niet al te veel aantrekkend van wat ik al allemaal had liggen dat me ook ooit had beloofd dat mijn vel er compleet smashing uit zou zien. En dat ik het dus meebracht uit de winkelstraat, bij de hoop andere foundations gooide, de week erop op de luchthaven in den tax free nog iets zag dat er veelbelovend uitzag, het ook op de hoop smeet en uiteindelijk of te lui was om foundation op te doen ’s ochtends, of altijd hetzelfde potje te gebruiken, tot ik bij de jaarlijkse opkuis de helft onaangeraakt moest weggooien omdat het overtijd was/ toch te donker voor mijn sneeuwwit vel/begon te brokkelen.

tftcdag173.jpg

Komaan dames, zeg mij dat dat bij jullie ook al eens zo durft te zijn. Het zou mij met terugwerkende kracht een beter gevoel geven. Hetzelfde met nagellakkleurtjes. En lipgloss. Ik gebruik niet eens graag lipgloss. Maar no more. Nu is het systeem dat ik niks van schmink meer bijkoop (neen echt, ik heb me zelfs ingehouden in de Sephora! I KNOW.) en alles dat ik nog liggen heb of weggooi als blijkt dat ik er nu nog maanden niet aankom, of het gewoon systematisch opgebruik. Maat, ontdekkingen die ik hier doe. Van kweetnie hoe goede oogschaduw die ik nog nooit had opgedaan, of een eyeliner waarvan ik niet meer wist dat ik hem ooit had gekocht, tot superlekker ruikende crèmekes die ik ooit ergens heb bijgekregen en nu dus ook echt gebruik.

Door het vele weggooien heb ik het gevoel dat ik alleen nog maar goede marchandise in huis heb, en dan heb ik het nog niet gehad over de compleet geweldige ervaring van lege potjes schmink weggooien, zodat ik zonder schuldgevoel aan een nieuw kan beginnen. Nog nooit meegemaakt, hier! PAN PORN ftw!

Evenwel nog niks tegengekomen dat mijn vel er compleet smashing doet uitzien, maar misschien is dat op dit hormonaal gestoorde moment in mijn leven wel net iets te hoog gegrepen. Maar mocht het er ooit toch van komen: ge zijt de eerste die het weet!

Reacties

 1. Sorry, als ik eerlijk moet zijn, moet ik zeggen dat dat hier niet het geval is. Maar dat is helemaal te wijten aan het feit dat ik gewoon geen make-up opdoe. En dat is dan weer te wijten aan het feit dat ik mijn ganse jeugd mijn ma heb horen zeggen als ze zich schminkte “oude wijven (of kapellen, voor de variatie) moeten versierd worden, he Kelly”. En aangezien ik mijzelf niet als een oude kapel beschouw, gebruik ik dus gene schmink en ook zo weinig mogelijk andere tubekes.

  Ah, en ik wil hier nu niet gezegd hebben dat wie zich wel schminkt een oude kapel is he. Er zijn voldoende redenen om zich te schminken, daar ben ik overtuigd van :-) Maar ik heb daar gewoon geen goesting in en zo…

 2. kim

  Hmm, ik heb eigenlijk ook helemaal geen overschot aan schmink. Ik heb wel her en der dingen uitgeknipt uit de Elle enzo met make-up waarvan ik hoop dat ik er misschien eens smashing van zal uitzien… dat slingert hier dan in huis rond maar van kopen komt het eigenlijk niet. Drempelvrees (I blame de verkoopsters van de Ici Paris in Hasselt die me als 15-jarige gewoon buiten keken) en een totaal onbenul over hoe ik het überhaupt zou moeten gebruiken. Maar nu ik de 30 nader en mezelf op maandagochtend in de TL-verlichting van de damestoiletten op t werk moet aanschouwen is het toch lichtjes deprimerend zenne.

  Misschien een id voor een blogpost? Schmink tips? Aangezien dit toch al een wijvenblog was, niet? ;)

 3. Awel, ik moet zeggen dat ik niet zo vatbaar ben voor het kopen van cosmeticabrol. Ik heb het eigenlijk ook niet zo voor schmink. Ik vind vrouwen er gelijk vakerr beter uitzien zonder dan met. Ik moet nu wel toegeven dat ik niet zo’n kenner ben. Zo dingen als foundation durf ik al helemaal niet te gebruiken uit schrik er dichtgeplamuurd uit te zien. Dus hier geen badkamerkasten vol tubekes en potjes.

 4. Ik heb dat vooral met cremekes,douchezeep en handtassen.Na het vernieuwen van de badkamer verleden maand heb ik een grote opruimactie gehouden en nu moet hetgeen nog overblijft eerst “op”.Het is een fijn gevoel te weten wat er precies in je kasten staat en de ruimte goed te besteden.De beste hulp die ik krijg om aan de verleiding van “onnodige spullen” kopen, te weerstaan is “bijna nooit meer gaan winkelen”. Sinds mijn man met pensioen is doet hij bijna alle boodschappen en hij heeft NIET de onhebbelijke gewoonte om zich niet aan het lijstje te houden.

 5. Maar serieus, Kelly, zo’n doos!!! Ik denk dat ge ongeveer tien keer zoveel make-up hebt als ik! En dat is dus al fel uitgedund, zegt ge? Hihi :-)
  Ik snap uw stoppen met shoppen steeds beter. In uw geval dan toch, ik voel zelf nog steeds de behoefte niet, misschien omdat ik mijn shopgedrag beter in de hand heb :-)

 6. Ik wil er wel op wijzen dat ik heel veel heb gekregen ook, door mijn werk enzo. ;) Zo’n big spender was ik nu precies ook weer niet, vind ik, ik ken een hoop vrouwen die veel en veel meer schmink hebben dan ik. Door jullie comments lijkt het alleen maar alsof ik een schminkdoos met een probleem was, maar het is kwestie van perceptie. ;)

 7. Ok, ik zal mijn verzameling maar niet tonen of ik ben de bovenvermelde schminkdoos met een probleem. Maar ik ben dan wel al een paar dingen tegengekomen die mijn vel er smashing doen uitzien. :)

 8. Indrukwekkende doos!
  Ik heb niks van schmink in huis, maar dan ook echt NIKS. Omdat ik het eigenlijk echt vies vind. Vooral lippenstift, iedereen ziet er belachelijk uit met lippenstift. Volgens mij ziet uw vel er pas echt smashing uit als ge ver weg blijft van al die brol.
  Pas op, ik heb al vrouwen gezien die wel subtiel en schoon geschminkt waren hoor, maar puur natuur geniet altijd mijn voorkeur.

 9. Allez jong, als ik niks van schmink aanheb dan zie ik er nog vermoeider uit dan ik al ben, omdat ik lichte wimpers heb enal.

  Ik doe elke dag minstens mascara op, meestal ook nog een lijn boven mijn ogen en een beetje blush, omdat ik anders constant de opmerking krijg dat ik er ziek en bleek uitzie.

  Ik zie er echt compleet anders uit als mijn ogen niet geschminkt zijn, en echt niet beter, vrees ik. Jaloers op zij die het niet nodig hebben. :)

 10. Qua make-up valt dat hier nog goed mee, als ik een oogje dichtknijp voor die 6 mascara’s waarvan de meeste gekocht in de taxfree omdat ik toch niet mascara-loos op een congres kan rondlopen. Eigenlijk is het totaal niet in verhouding met het aantal keer dat ik werkelijk make-up draag (zowat 1x in de maand).

  Met onze verhuis naar Zweden wordt er hier ook wat meer gewikt en gewogen of we bepaalde aankopen nog nodig hebben. Andere zaken begin ik systematisch weg te doen, zoals uitgelezen boeken, die breng ik per 2 naar een koffiehuis met “book exchange” en kies telkens slechts 1 boek in de plaats. Of ik geef dingen weg. En binnenkort een grote house-sale. Niemand een Expedit kast nodig?

 11. Ik doe niks liever tegenwoordig! Alle crèmekes opgebruiken en dan euforisch de lege potjes weggooien zodat ik eindelijk aan mijn verzameling echte favoriete kan beginnen. En inderdaad, nog effe doorbijten en ik heb alleen nog maar ‘goei marchandise’ in de badkamer. En overzichtelijke kasten!

 12. Oooh yes, wat ben ik blij te lezen dat ik niet de enige ben met veel pottekes, mascara’s, lippenstiften en nagellakjes. Content dat ik ben dat er nog zo’n vrouwen zijn. Ik probeer qua gemaquilleerd rondlopen, de kerk wat in het midden te houden. Overdag hou ik er ook gewoon van om mooi naturel te schminken. Zodat ze inderdaad op het werk ofzo niet zouden zeggen dat je er niet pips uitziet. Want die andere dagen ben je geschminkt, maar dan zien ze dat eigenlijk niet, das de kunst ;) Maar in het weekend is het helemaal Loss Gehen! Pfoew en krijg toch vaak van andere vrouwen te horen dat ik mooi geschminkt ben, dus why not?!?
  Die lades zijn wel handig om te sorteren zo te zien! Ik heb net na het lezen van een blogpost over het opruimen van make-up, net het omgekeerde gedaan. Bij mij zat het eerst in zo een hele grote toiletzak en was het niet handig om een goed overzicht te hebben. Dus nu heb ik maar een hele plank in de kast vrij gemaakt om alles mooi uit te stallen.
  En ja, heel soms is er bij mij tegenwoordig ook eens pan porn, yay!
  Maar het toppunt van Make-up porn, vind ik toch nog, je door een professionele visagist onder handen wordt genomen en dat die je allerlei tips en producten uitlegt, omg, DAT is echt kicken. En heb dat zelfs eens gratis mogen meemaken!

 13. Sofie

  Ook ik heb jaren lang gekocht en gekocht en gekocht… Moest er een oorlog zijn uitgebroken, ik kon nog jaren weg met mijn voorraad :)

  Tot ik anderhalf jaar terug eens doelbewust mijn kast heb uitgekuist. Met spijt in het hart is er toen al het één en ’t ander in de vuilbak beland waarvan ik zeker wist dat ik het toch nooit meer zou gebruiken en wegens té oud om nog aan iemand anders te geven. De rest die ik nog wou opgebruiken heb ik in een doos gestoken die ik nu al anderhalf jaar af en toe eens open om ‘nieuwe’ voorraad uit te halen. De mascara’s zijn er al een tijdje door en koop ik nu enkel nog wanneer ik er ECHT nodig heb (met hoogstens eentje in reserve), hetzelfde met fond de teints en poeders. En oogschaduwen, daar kan ik nog een jaar of twee mee weg denk ik maar wegens ouder en minder fuifbeest zijnde gaan de flashy dingen binnenkort definitief uit de doos naar geïnteresseerden of de vuilbak. 2 weken terug dreigde ik voor het eerst in lange tijd (lees: jaren!) zonder grijze oogschaduw te vallen en heb ik gezondigd door 1 nieuw doosje te kopen. Als beloning voor alle moeite :)

  Op dezelfde manier ben ik door mijn gigantische voorraad shampoos, conditioners, douchegels, badschuimen, badolies en parfums geraakt. En telkens bij het weggooien van een lege verpakking ben ik blij dat mijn kast een beetje overzichtelijker is geworden.

  Dus wees gerust… Je bent heus niet de enigste :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>