lilith smijt er een weekmenu tegen

kalenderblaadje187.jpgAangezien het niet zo gemakkelijk blijkt om inspiratie te vinden voor een vleesloos menu, en ik deze week nog zo daverend enthousiast deed over het weekmenusysteem dat hier al jaren meegaat, en ik al heel lang geen meer heb gepost: nog eens een weekmenu. Wordt hier dus op donderdag opgemaakt tot aan de volgende donderdag, en op vrijdag ga ik naar de winkel. Dit wordt het voor de week die komt:

tftcdag187.jpg

Een kleine toelichting is misschien wel op zijn plaats.

Vanavond dus chili sin carne met zure room en Hasselback patatjes.

Morgen deze veggie waterzooi, maar dan zonder de tofureepjes. Ik hou niet zo van tofu, ik.

Dan! Van die lekkere Garden Gourmet hamburgers met zo’n schelleke kaas en een tomaat en ketchup van Heinz tussen een pistolet. Ik maak ook elke zondagmiddag verse soep, tegenwoordig, dus het kan ook dat ik de hamburgers overlaat aan de man en de gezonde toer op ga. Het kan ook van niet.

Maandag kromeletten, een oud inheems Gullegems gerecht met tonijn, pasta, eitjes en een top secret mengeling van mosterd, mayonaise en ketchup. Wij doen dat met fake tonijn, hier.

Dinsdag fake kipfilet met kip en curry en tomaatjes, en woensdag pasta met tomatensaus. Donderdag eet ik wel ergens iets vegetarisch op een ander.

Dat kan allemaal niet slecht zijn, denk ik. En ook niet veel werk, hoop ik, want ik heb benauwelijk weinig tijd. :aah: Volgende keer: meer verse groenten en hopelijk iets minder van raprapikhebhongerenhetisdringend. Maar echt luid durf ik dat nog niet te roepen.

Reacties

  1. risotto met prei en champignons en oude kaas – maar een idee’ke he.. maar dat doet het hier altijd goed en mijne vent kan niet zonder zijn vlees normaal hoor

  2. Bee

    Onlangs gratin gegeten met dunne schijfjes aardappel afgewisseld met dunne schijfjes pompoen, met roomsaus en kaas,.. super lekker en makkelijk te maken..
    En anders..als je in het antwerpse bent, op de oude koornmarkt is er een indonesisch restaurant, Kartini, dat een superlekkere veggie rijsttafel heeft..de chef is westvlaamse, haar man is indonesisch, the irony ;) Enkel open savonds wel..

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>