lilith doet van vluggertjes

kalenderblaadje202.jpgAls ik zo van hot naar her vlieg als de laatste weken dan is er nog bijzonder weinig tijd over om eten te maken. Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk te plannen, en het lukt wel, maar erg culinair spectaculair zijn de gerechtjes die ik uit mijn mouw schud niet. Het moet hier dikwijls vooral snel gaan. Als ik dan al eens iets ontdek dat ervoor zorgt dat ik ’s middags in minder dan tien minuten eten op tafel kan zetten, dan deel ik dat hier gewoon, voor als u het zelf niet meer zou weten.

I present you: de truc met de zakjes van de Dille en Kamille!

tftcdag202_1.jpg

In de Dille en Kamille verkopen ze namelijk zakjes met gedroogde kruidenmixen voor pasta. Een eetlepel kruidenmix in uw pan, twee eetlepels kookwater van uw snelkookmacaroni die al opstaat, twee lepels olijfolie.

tftcdag202_2.jpg

Even laten koken, pasta erbij, parmezaan over, klaar!

tftcdag202_3.jpg

Man toch, en echt best lekker.
In den tijd van het schrijven van een blogpost!
Wie eens frivool wil doen kan daar nog iets van verse groenten bijgooien ook, maar het hoeft niet.
Geen dank!

Reacties

  1. Merci voor de tip! Nog gemakkelijker: olijfolie, zongedroogde tomaten, eventueel wat verse tomaten in kleine stukjes, wat olijven, kappertjes en peper & zout (en verse basilicum!) gewoon zo op uw gekookte pasta. Superlekker in de zomer, vind ik. En direct veel pasta koken, want de dag nadien is da koud ook zo lekker.

  2. veerle

    Er zijn nog varianten van die zakjes bij Dille en Kamille. Die met saffraan is ook heel lekker (en nee, smaakt niet naar rijstpap) en die met funghi!
    Simpel en lekker en erg gemakkelijk!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>