#wijvenweek: lilith droomt een eind weg

kalenderblaadje207.jpgOOIT…

* wilde ik ongelooflijk graag dierenarts worden. Bleek dat ik geen wetenschapper ben, en dat ik er geen rekening mee had gehouden dat de job vooral dingen inhoudt als etterende wonden schoonmaken, in plaats van hondjes en katjes aaien. Vanaf gestapt. Daarna wilde ik ongelooflijk graag journalist worden, en veel schrijven. Het is nog gelukt ook

* wilde ik af van mijn buitensporige lichaamsgewicht, liever dan om het even wat. Ik ging op dieet, ik slaagde en mislukte verschillende keren, ik hakte een paar vreselijk moeilijke knopen door en ik liet mijn maag verkleinen. Ik verloor meer dan vijftig kilo. Het was nog gelukt ook

* wilde ik iemand tegen het lijf lopen die mij deed lachen, waarmee ik boeiende gesprekken kon voeren, die mijn maat en ook mijn lief kon zijn, die ik kon vertrouwen, die mij graag zag, voor mij zou zorgen maar mij ook een beetje los kon laten, iemand bij wie ik liefst van al zo vaak zou willen zijn dat ik met hem zou willen samenwonen, misschien zelfs kinderen maken. Iemand die zijn eigen hemden kon strijken en de vuilnisbakken kan buiten zetten. Iemand die niet weg liep toen ik hem tegen mijn gilet trok. Het is nog gelukt ook

* wilde ik af van mijn ongelooflijk verlammende verlegenheid. Wilde ik durven praten tegen vreemden, en van mijn telefoonangst af. Ik nam een job aan als telemarketeer. Ik pushte mezelf op dagelijkse basis om mijn kot wat meer uit te komen en wat socialer te zijn. En het lukte, beetje bij beetje

* wilde ik een blog beginnen, en hoopte ik dat er mensen zouden zijn die de stukken die ik schreef zouden komen lezen. Misschien zelfs meer dan één keer. Het is nog gelukt ook :)

OOIT…

* wil ik minstens een jaar in het buitenland gaan wonen met mijn vent en kind(ers). Liefst ergens in Californië ofzo.
* wil ik iemand zijn die haar brood verdient met het schrijven van boeken. Iemand die dat zowel kan vanuit een hutje in de bergen als vanuit een koffiehuis in de stad. Heerlijk, lijkt mij dat

tftcdag207.jpg

(tekening: dien van het kinderen maken)

* wil ik een blije mama zijn die daar heel hard haar draai in heeft gevonden, met leuke positieve kinderen die in zichzelf geloven, en enthousiaster zijn dan bang
* wil ik iemand zijn die goed in haar vel zit, gezond leeft, veel sport, en meer in het moment leeft dan in gisteren en morgen
* wil ik nog een land of dertig meer hebben bezocht dan nu het geval is
* wil ik terug kijken en denken dat het allemaal serieus de max is geweest

Met een beetje chance gaat dat nog lukken ook.

Deze blogpost kwam tot stand naar aanleiding van dag vier van wijvenweek. Alle deelnemende blogs zijn te lezen op wijvenblogs.be.

Reacties

  1. bernadine

    proficiat meisje,doe zo voort,je bent een toffe meid en je zal zeker een heel goede mama worden,net als die van jou was.

  2. dien van het kind kan precies goed tekenen. Heeft hij geen goesting om “brechtje het nieuwsgierige spechtje” uit te tekenen voor me? :-D

  3. Dat van die verlammende verlegenheid had ik niet zien aankomen. But then again, dat zien ze bij mij ook niet altijd aankomen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>