lilith legt een geboortelijst

“Het is winkelen, maar dan zonder te betalen”, kirde de blonde dame van de babywinkel vrolijk, terwijl ze ons wegwijs maakte in de wereld van de papflessen met spenen in de vorm van tepels. Youri en ik stonden erbij en keken ernaar alsof we dat allemaal wonderbaarlijk vonden, wat ook een beetje zo was. “Dit is een thermometer die flexibel is, zodat je hun poep geen pijn doet”, wees de mevrouw naar een groene thermometer. Ik dacht “Oe, die madam zei hier juist poep”. Youri vast ook, maar hij hield zijn blik op professioneel. Ook toen de blonde vrouw hem systematisch bleef toespreken met ‘de papa’.

tftcdag193.jpg

Professioneel dus, tot hij de blauwe lichtgevende pinguin in de smiezen kreeg, die hij per sé ook op de lijst wilde. Ik liet hem doen, want wie weet welk afschuwelijk babytrauma lag aan de oorsprong van zijn vreemde gedrag? “Dankzij deze vuilnisbak worden de luiers van het kindje apart verpakt, zodat uw eten niet vermengd wordt met de kaka”, sprak de blonde vrouw ondertussen onverstoorbaar. “O ja, en deze doekjes zijn heel gemakkelijk om uw borsten mee af te vegen na de borstvoeding”.

Ik knikte, en gooide wat kotsopruimdoekjes in mijn karretje met een blik van “ik doe hier helemaal niet raar van”. Toen ik thuis kwam wilde ik eigenlijk alleen maar douchen.

Reacties

 1. Lies

  Ha, zo herkenbaar :). Ik vermoed dat veel soon to Be parents daar behoorlijk WTF staan te denken, en dat niet willen laten merken, en zo een hoop dure onzin in huis halen :). 2 kinders later durf ik je echt wel garanderen: onzin it is. Tip: herbekijk je lijst binnenkort nog een paar keer, met een nuchtere kritische kop, en schrap. Je kan altijd nog weirde vuilbakken en ‘kotslapjes’ van 100 euro per m2 toevoegen als de lijst leeg raakt…

 2. @Lies: we hebben er niet veel opgezet hoor, eigenlijk vooral kleine dingen voor als mensen echt iets willen geven. Ik heb al bijna alles waarvan ik denk dat ik het nodig heb tweedehands gevonden. ;)

  Geen luieremmer dus. Eten en kaka mag door elkaar. 8)

 3. het begrip tetradoek werd voor mij geopenbaard tijdens die eerste geboortelijstgesprekjes in de winkel, maar hun genialiteit werd mij pas duidelijk toen het kind er was. ik ging ze voor altijd en eeuwig en voor alles gebruiken beweerde ik (net zoals ik ook overtuigd was dat ik zwangerschapsbroeken zou blijven dragen na de bevalling :-))….
  maar nu zijn er geen tetradoeken meer in gebruik. Ik vraag me eigenlijk af waarom niet :-)

 4. Maja

  grappig Ysabje, dat van die zwangerschapsbroeken dacht ik ook bij het lezen van de vorige post.
  Tetradoeken daarentegen gebruik ik na 2 jaar nog steeds, ik vind ze nog steeds super.

 5. Die groene thermometers, dat hebt ge hopelijk op de lijst gezet? Want dat zijn echt ‘godsgeschenken’, in hoeverre we god mogen betrekken bij dingen die in de poep gaan. Wij hebben ze op school ook voor de allerkleinsten. Naast het flexibel zijn piepen ze ook echt heel snel, wat het allemaal wat aangenamer maakt.

 6. Ik moet altijd lachen met u babypostjes dus ik ben niet een van diegene die wil dat je ermee stopt.
  Wat ik er wel door krijg is dat mijn niet bestaande kinderwens steeds verder afneemt. Lilith ideale anticonceptie :D

 7. vliene

  Zo’n flexibele thermometer zit ook in het kraampakket dat je krijgt (enfin kan kopen voor een voordelige prijs en waarmee je de eerste weken voort kunt) na je bevalling in het JYZ.

 8. Lies

  Ik dacht al ;).
  Ik heb vooral spijt dat wij er niet meer van die “pinguïns” op gezet hebben eigenlijk. (je hebt de Pinguin toch wel genomen hè…?) Van die geestige hebbedingen die je niet zelf zou kopen, maar stiekem wel heel graag wil… Die zijn ook veel leuker om te geven dan speensetjes en kotsdoeken. En verder, helemaal akkoord: tetradoeken. En nog wat tetradoeken. En tetradoeken enzo..

 9. “O ja, en deze doekjes zijn heel gemakkelijk om uw borsten mee af te vegen na de borstvoeding”.

  Eehhh…

  “Kaka”?

  Ehhh..

  Geweldig stuk!

 10. Fantastisch!! En zo ontzettend herkenbaar! Het wordt er alleen maar leuker op hoor… De wondere wereld van een leven-met-kindje is iedere dag opnieuw een heerlijke ontdekkingstocht (even de slapeloze nachten en peuter-puberteit buiten beschouwing gelaten). Er wordt hier nu al uitgekeken naar al die toekomstige blog berichtjes! Intussen geniet ik met volle teugen en een brede glimlach van de belevenissen van een zwangere Lilith…

 11. Ingrid

  en toch, zo’n luieremmer is geen overbodige luxe… houdt de geurtjes geweldig goed tegen, en ja, zelf van je eigen mooiste-en-liefste-baby-van-de-hele-wereld zijn de geurtjes niet altijd even aangenaam ;-)

  geweldige blog trouwens!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>