lilith geeft een paar geweldig vleesloze cadeaus weg!

kalenderblaadje198.jpgGoed nieuws, beste blogleeskinderen! Jullie hebben vast al gemerkt dat ik nogal enthousiast ben over de vleesvervangers van Veggie Deluxe. Tot ik die ontdekte vond ik de meeste valse vlezen vies en naar karton smaken, maar dat blijkt dus lang niet altijd zo te zijn. “Jamaarja, waarom word je in godsnaam vegetariër als je dan vals vlees nodig hebt dat aanvoelt als vlees en smaakt naar vlees?!” vragen nogal wat mensen mij. Omdat ik dus graag vlees eet. Heel graag, zelfs. En omdat ik de structuur van vlees mis, net als van vis en kip. Dat kan dus hé, niet elke vegetariër is vies van vlees. Ik ben vies van de vleesindustrie, maar dat is een ander verhaal.

Anyway! Dankzij de fantastische mensen van Veggie Deluxe (die trouwens ook een Facebookpagina hebben met nieuwtjes enzo) mag ik hier zo maar eventjes vier testdozen weggeven met scampi, kipblokjes, tonijn en baconplakjes. Samen goed voor een bestsellerdoos van 1,2 kilogram. Maal vier, want vier winnaars. Daar kun je wel een paar dagen zonder vlees weg mee, lijkt mij!

tftcdag198.jpg

Ook de rest van hun aanbod is zeer de moeite, trouwens. Ik ben ook weg van hun gehakt, hun hamblokjes en hun visfilets, heerlijk met puree en hollandaisesaus, maat. Ik zou het niet zeggen als het niet waar was.

Wat jullie voor dat pakket moeten doen?

In de comments (of als dat niet lukt door het soms sputterende systeem achter deze blog, via mail op lilith[at]fromfrats.com) laten weten wat het allerbeste advies is dat jullie ooit kregen of lazen. Een zin die altijd is blijven hangen, een tip, een levensmotto, als het maar bruikbaar of inspirerend is, of jou een heel eind op weg heeft geholpen om dingen te doen/relativeren/gedaan te krijgen/…

Daar is tijd voor tot en met zaterdagochtend acht uur. Daarna sluit ik af en worden er random vier mensen geloot.

May the goei chance be with you!

Reacties

 1. Stephanie

  Nu ik al bijna twee weken geen vlees, noch vis eet waag ik mijn kans….”Je kan van een ezel geen koerspaard maken” bezorgt mij vooral op professioneel gebied veel relativeringsgenot!

 2. Evi

  aangezien ik nogal lui kan zijn wat betreft het huishouden, vond ik dit een handige tip: als je elke avond een kwartiertje wijdt aan huishoudelijke taken (eens de keuken opkuisen, of bad en douche schoonmaken, rondgaan met de stofzuiger), moet je in het weekend geen halve/hele dag aan de kuis besteden.

 3. Marieke

  (Hopelijk geldt het aanbod ook voor bloglezers in Nederland!) In een periode vol tegenslagen en verdriet las ik ergens deze quote: “Life isn’t about waiting for the storm to pass – it is about learning how to dance in the rain.” En zo is het maar net. :-)

 4. Gezien de echtgenoot allergisch is aan vis en ik zo een pakket met nepvis erin dus helemaal zie zitten hier mijn wijsheid:

  “Verlies nooit dat zestienjarige meisje in jezelf.”
  Ik kreeg het van een lerares toen ik afstudeerde. Kennelijk had zestien jarige ik een geweldige indruk achtergelaten en ik denk er bij belangrijke beslissingen nog steeds aan terug.

 5. Liza

  Goh, een klassieker: ‘Aanvaard wat je niet kan veranderen, verander wat je niet kan aanvaarden.’ (Zo’n box zou wel van pas komen. Ik probeer ook mee te doen aan Dagen zonder Vlees maar heb al een paar dagen ‘gebrod’.)

 6. NeleDC

  Mijn motto komt van de beroemdste nanny aller tijden.

  In ev’ry job that must be done
  There is an element of fun
  you find the fun and snap!
  The job’s a game

  Helpt mij dikwijls doorheen de saaiste klusjes!

 7. Petra

  Niet echt een advies, maar wel een zeer bevrijdende quote: “Bij ons thuis kan je altijd van de vloer eten… er ligt meer dan genoeg.” :-)
  Vond ik geweldig relativerend gesteld van een mevrouw met kleine koters die de meewarige blikken van haar “spic&span-vriendinnen” beu was.

 8. Als halve veggie die maar geen hele veggie lijkt te worden wil ik héél graag winnen! Mijn lief zal blij zijn.
  Wat altijd is blijven hangen: kiezen is verliezen. Dat klinkt onwaarschijnlijk negatief, maar wat ik eruit haal is: oneindig blijven twijfelen heeft geen zin, gewoon gevoel volgen en kiezen.

 9. “Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk.” Gebruik ik wel eens als mensen te veel klagen en zagen over hun situatie, in plaats van er iets aan te doen. Ik moet het ook wel eens tegen mezelf zeggen, trouwens ;-)

 10. Ellen

  ’t Is beter spijt te hebben van iets dat ge gedaan hebt, dan spijt van iets dat ge niet gedaan hebt. Ik moet u niet vertellen dat ik op regelmatige basis op die manier stoten meemaak ;)

 11. Flod

  Geniet ervan, je bent maar één keer jong. (en jong is dan relatief denk ik zo)

 12. Toke

  Omdat ik ook meedoe met Dagen zonder vlees, deel ik graag mijn moto: “be the change you wanna see in the world”(Ghandi). En dat probeer ik dagelijks toe te passen!

 13. Esther

  ’t is niet omdat je voor iets betaald hebt, dat je je dubbel moet straffen door het te consumeren als je t niet lekker/tof vindt.
  (geld verkwist= straf 1, ervoor boeten=straf 2… ’t leven is te kort voor straf 2!)

 14. Ooooh! Die zagen we zaterdag nog in de Natuurwinkel in Antwerpen! (Spijtig genoeg in diepvriesvorm waardoor we er niets van konden meenemen…)
  Zou ik zo zo zo graag uittesten! :)
  Ik duim dus voor mezelf! ;)

 15. Valentijn

  De “beste” quote die ik ooit las vind ik toch “masturberen is seks met de persoon die je het liefste ziet”. Dat als levensmotto gebruiken, laat staan op een blog te verkondigen, is toch nog iets anders natuurlijk. Maar het verdient toch een veggiepakket, vind ik :-)

 16. Nu er toch iets te ‘krijgen’ valt, denk ik aan de tip die ik kreeg van mijn allerliefste oma…
  “Kind, ge moet alles pakken in ’t leven wat ge kunt krijgen”. Geniet van het leven, probeer zoveel mogelijk dingen uit, biedt er zich een kans aan, grijp die dan…
  Dus als ik een niet-vlees pakket kan krijgen, graag! Zo kan ik de echtgenoot misschien EINDELIJK eens overtuigen om te proeven :-)

 17. Tijdens mijn jeugd werd ik nogal vaak teleurgesteld door zogenaamde vriendinnetjes. Van plagen tot mild pesten, zeg maar. Maar met de gekende ongelukkigheid en tristesse tot gevolg … ach een kinderhart is zo snel gekwetst.

  Mijn mama zei altijd dat ik vooral het volgende moest onthouden: ‘Domme mensen kunnen me niet kwetsen en slimme mensen doen het niet.’

  Nu dat ik zelf een 9-jarige dochter heb die soms hevig gekwetst/geplaagd/gepest wordt door onnozele vriendinnetjes, heb ik haar hetzelfde advies gegeven. En ik moet zeggen dat dat kind daar echt iets aan heeft. Ze is kieskeuriger geworden op gebied van vriendjes. De dommeriken laat ze links liggen!

 18. Katrien

  “Why fit in when you were born to stand out?” van de geweldige Dr. Seuss … blijf dus jezelf, probeer ik mijn kindjes bij te brengen … op hoop van zege!

 19. Yentl

  Leonard Cohen:

  Ring the bells that still can ring,
  Forget your perfect offering,
  There is a crack in everything,
  That’s how the light gets in.

  (Om maar te zeggen dat iedereen wel iets heeft meegemaakt, dat er overal wel een hoek af is – en dat dat feitelijk niet erg is, omdat iedereen wel iets heeft, en dat dat net mooi is, feitelijk)

 20. Katrien

  “Why fit in when you were born to stand out?” van de geweldige Dr. Seuss … blijf dus jezelf, probeer ik mijn kindjes bij te brengen … op hoop van zege!

 21. sajuma

  “Flink zijn!” Eentje van mijn mama, waar ik vroeger stevig op gevloekt heb maar dat wel is blijven hangen en dat wel zijn vruchten afwerpt. Flauwerikken zijn gewoon minder leuk.

 22. Oooh, ik wil al zo lang iets bestellen bij veggie deluxe, maar ik stel het telkens uit (shame on me) omdat ik niet weet welke fake-vleezekens lekker zijn. Ondertussen ga ik ook al bijna een volledig jaar vegetarisch door het leven en heb er nog geen spijt van.

  Hmmm, ik twijfel tussen “nie neuten, nie pleuje”, als echte gentenaar ;-) of wat mijn promotor onlangs tegen me zei toen ik vond dat ik nogal sjans heb gehad tijdens mijn doctoraat:
  “geluk maak je grotendeels zelf”

  Ik zal maar gaan voor het laatste als quote, aangezien ik vind dat af en toe es goed neuten moet kunnen.

 23. Geen idee mee van wie het kwam maar het beste advies ooit: Bij keuzeprobleempjes

  Vraag 1: Ga je er spijt van hebben als je het doet?
  Vraag 2: Ga je er spijt van hebben als je het niet doet?

  En welk van de twee is het ergst.

 24. Emilie

  Mijn meter zei altijd: “Doe een ander niet aan wat je zelf niet wil worden aangedaan”.
  Dit is nu nog steeds een zin die het best definieert hoe ik met andere mensen omga. Een wijze vrouw was dat, mijn meter.

 25. Tanja

  ‘als je in het verleden blijft leven, word je depressief. Als je in de toekomst leeft, word je angstig. Als je in het heden leeft, vind je peace of mind’. :-)

 26. Veerle

  “Als je bang bent voor het onbekende… leer het dan kennen!”
  Deze zin heb ik ooit eens ergens uitgeknipt en hangt nu boven mijn bureau. En weet je wat? Het helpt ;-)
  Of: ‘wie over elke stap nadenkt, staat zijn hele leven op één been’.
  Tja, dat zegt allemaal iets over mij, natuurlijk…

 27. Aangezien mijn wederhelft en ik volop experimenteren met vleesvervangers ter gelegenheid van de 40 dagen zonder vlees, zou ook hier zo’n pakket meer dan welkom zijn.

  De gouden raad die ik meegeef en zelf ooit kreeg hangt samen met een anekdote. Mijn moeder vond dat ons huis er vroeger vaak rommelig en vuil bijlag. (Met 4 kinderen in huis zal dat ook wel af en toe zo geweest zijn.) Vooral als er onverwacht bezoek over de vloer kwam, schaamde ze zich. Onterecht hoor, want ons huis was altijd proper. Anyways, op een dag kwam ze bij onze buren aan. Hun verandaschuifdeur geraakte niet meer dicht omdat ze vol zand zat. Sindsdien kan mijn moeder wat beter relativeren en denk ook ik dikwijls terug aan deze anekdote als mijn huishouden me weer eens achtervolgt.

 28. Valérie

  “Those who deny the past are destined to relive it.”

  Herinnert me eraan dat het verleden niet vergeten mag worden, ook al is het niet goed om constant in het verleden te leven :)

 29. Lieselot

  Deze kreeg ik van een goede vriendin om stressperiodes (toen examens) door te komen:

  “Opgevers winnen nooit en winnaars geven nooit op!”

 30. Toen ik opgenomen was voor een eetstoornis zag ik het eigenlijk allemaal niet meer zitten. Door mijn diabetes was alles extremer, want ik kwam gigantisch veel bij als ik terug deed wat van mij verlangd werd. Ik snikte eens wanhopig dat ik het terug ging opgeven, want dat het nooit ging beteren … en toen zei mijn begeleidster daar: “Weet je, geef je lichaam zes maanden de kans. Hou zes maanden vol, en kijk waar je dan staat. Als je dan beslist dat het nog altijd ondraaglijk is, kan je nog altijd terug. Maar geef het eerst die kans.” Ik heb tranen met tuiten gehuild, ik heb mijn lichaam gehaat, maar ik heb het wel volgehouden. Na die zes maanden was ik niet plots slank, maar gewoon omdat alles een beetje gestabiliseerd was, kon ik er beter mee om. En zelfs op datzelfde afschrikwekkende gewicht paste ik weer in broeken van een maatje kleiner. En vandaag ben ik dik, maar gelukkig. En zonder eetstoornis ;-).

  Ik heb nog héél vaak aan die uitspraak teruggedacht, en op andere manieren pas ik die in het dagelijkse leven nog steeds toe. Is een nieuwe job toch niet helemaal wat ik had gehoopt? Dan denk ik: “Geef jezelf een jaar. Als je het na een jaar nog steeds helemaal niks vindt, kan je altijd op zoek naar iets anders.” Maar op dat jaar tijd kan je wel wennen aan de bedrijfscultuur, leer je alles wat beter kennen en misschien ook wel appreciëren. En zo kan dat op veel kleinere dingetjes ook toegepast worden. (Nee, niet op een baby :P)

 31. Omdat deze echt altijd een glimlach op mijn gezicht tovert als ik mijn laptop openklap en hem op mijn bureaublad zie staan: “those who don’t believe in magic will never find it” (Roald Dahl).

 32. Eigenlijk is de boodschap dus: “Geef nieuwe situaties wat tijd. Spreek met jezelf een periode af dat je moet volhouden, en als je dan na die periode nog steeds concludeert dat het niks is, kan je altijd terug naar het oude of op zoek naar iets anders.” :D

 33. een wee duurt tussen de 30sec en een minuut en is dan weer even weg ;-) (dit maakte het allemaal wat dragelijker tijdens het bevallen)

 34. bernadine

  ik heb enkele vrienden in mijn hart gesloten,
  neem ze aub niet weg,anders zal mijn hart
  stoppen met kloppen !!

 35. Talitha

  “Every path is the right path. Everything could have been anything else and it would have just as much meaning”. Uit ‘Mr. Nobody’, maar oorspronkelijk dus blijkbaar van Tennessee Williams. De context: in de film worden alle mogelijke levens van Mr. Nobody getoond, gebaseerd op alle mogelijke keuzes die hij had kunnen maken. Koos hij voor de ene optie, zou zijn leven zo en zo zijn geworden, etc.

  Heeft me heel wat relativeringsvermogen bijgebracht. Niet alles ligt vast, elke keuze impliceert een ander ‘pad’ (om even tenenkrommend esoterisch te doen), het is nutteloos om te blijven twijfelen en achteraf piekeren over ‘wat als’. Elk pad is het juiste.

  Favoriete quote ever, hands down.

 36. Laurence

  “do or do not…there is no try”. als dat een mens niet motiveert! wat zouden we zijn zonder de spreuken van Master Yoda! :-)

 37. Stephanie

  Geleerd van een wijze collega en ik kan er mij voor 100% in vinden: “het zijn de dwarsliggers die het spoor recht doen lopen”. Durf dingen in vraag stellen, durf anders te zijn…

 38. Marjolijn

  “If I can offer you one piece of advice for the future, sunscreen would be it, wear sunscreen.”

  Uit een column geschreven door Mary Schmich in 1997, en later door Baz Luhrman uitgebracht als lied: Everybody is free (to wear sunscreen), de rest van de tekst is ook redelijk inspirerend.

  Nog eentje die me steeds doet relativeren:
  “if you don’t like something, change it” uit the Holstee Manifesto – 2009 http://www.holstee.com/manifesto

  leuk te lezen wat andere mensen zoal inspiratie geeft, en ik hoop ook echt een zondervleespakketje te winnen!

 39. Madam Frutsel

  Eentje die een wijze man me ooit zei en die ondertussen door mij overal om me heen een mantra wordt, een hele simpele : “alles gaat voorbij” (ofte in ’t westvlams : ’tgopasseeren) . Het klinkt uiterst eenvoudig, drie simpele woorden, maar het is op alles toepasbaar.
  Als ik mij iets ontzie, of ik moet moeilijke dingen doen of er is een moeilijke periode ? Alles gaat voorbij. Er komt straks een moment dat het echt voorbij is. En what do you know, het is nog waar ook ! :-)
  Midden in een supermoment ? Alles gaat voorbij. Dus : geniet ervan zo hard je maar kan !!

 40. Iris

  ‘Als je teveel naar goede raad luistert, bestaat de kans de je eindigt met andermans fouten.’

 41. gezien de omstandigheden:

  if you are going through hell
  keep going

  ik ben al lang vegiie maar kende de site niet
  bedankt alvast voor de tip

 42. Katrien

  “Als je altijd neen zegt krijg je nooit iets” (toen ik als kind altijd beschaamd “neen dank u” mompelde terwijl ik het stiekem wel wou, veel te beleefd zeg ik u!). En weliswaar, ik moet daar af en toe nog eens aan denken en dan zeg ik volmondig ja, waarna ik nog steeds een beetje moet blozen soms. Maar het brengt wel op, zo af en toe ja zeggen!

 43. Mijn vader zei altijd: “slaptwel e doe gin oge toe”…die zin blijft hangen en vandaar dat ik nu al zo lang nachtdienst werk (denk ik) :)

 44. laintje

  Ik strijk niet! Dat is helemaal niet nodig en ge wint mega veel tijd. Om toch wat kreuken weg te werken, hang je alles die niet in de droogkast kan mooi op kapstokken aan het droogrek. De kleren uit de droogkast plooi je zo rap mogelijk op. Ik ben nu al zo’n 10 jaar strijkvrij en geen mens die het opmerkt :)

 45. Esther

  Deze heb ik afgedrukt en boven m’n bureau gehangen : “stressed is desserts spelled backwards”

 46. Nele

  De grote Toon Hermans zei ooit: “Angst en twijfel zijn een last. Hoop is leven, dat staat vast.”

  Als ik nu over iets twijfel of ergens mee zit, dan denk ik aan den Toon en gaat het plots vanzelf :-)

 47. Delphine

  Een redelijk cliché advies, maar ‘Keep calm and carry on’ helpt ongelofelijk voor een stresskip als mezelve :)

 48. Fie

  Al 12 jaar vegetariër en nog nooit veggie nepvlees gegeten… ik doe mee!

  Mijn advies:
  When you have to make a hard decision, flip a coin.
  Why?
  Because when that coin is in the air…
  You suddenly know what you are hoping for

 49. sandra

  Een goeie raad als jonge moeder:
  neem regelmatig ook tijd voor jezelf om iets leuks te doen dat alleen maar voor jou is! Wees niet alleen een moeder, maar ook een vrouw, vriendin, collega,.. Ik ben ervan overtuigd dat dat me ook een betere moeder maakt!

 50. Ann

  Ow, wat een kans om eens te testen of het inderdaad zo lekker is :-)
  En deze hou ik altijd in het achterhoofd:
  Je kunt beter een keer vallen dan nooit het gevoel van klimmen te hebben gehad.

 51. kristien

  een oude van ik weet niet wie maar steeds een fijn motto in lastige tijden:
  ” Life’s not measured by the number of breaths you take, but by the moments that take your breath away”

  al een poos vertrouwd met de heerlijke produkten van veggie-de-luxe, maar altijd in voor een free veggie meal:-)

 52. Janne

  Zoveel goed advies al! Deze vind ik toch ook wel inspirerend: “Bederf niet wat je hebt door te verlangen wat je niet hebt; onthoud dat wat je nu hebt ooit hoorde bij die dingen waar je alleen maar op kon hopen” (Met dank aan Flow)

 53. leen

  ‘Het is wat het is.’
  Over aanvaarden en loslaten enzo.
  Behalve voor mezelf supporter ik ook voor Marieke en Yentl.
  Fijne post.

 54. Senior

  De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles, maar maken gewoon het beste van alles.

 55. Katleen

  Everything works out in the end. If it hasn’t worked out, it’s not the end.

 56. Caroline

  ik wil hier overal “vind ik leuk” bij zetten!
  mijn mantra staat er al tussen, ik deel die met Liza…
  Maar mijn oma zei altijd “als ge niet slecht gezind wordt, dan moet je ook niet terug goed gezind worden”

 57. PippiPebbles

  Mmmm, Tonijn… En nog eens zonder de overbevissing te verergeren, ik ben fan!
  Niet echt advies, maar desalniettemin een mooi idee: What we need the most is not so much to realize the ideal, as to idealize the real.

 58. Ans

  Simpel blijf jezelf! Voor veel mensen is dit moeilijk, want wat zouden de anderen er van zeggen! Bullshit!

 59. Freya

  Van ons 4-jarige dochter geleerd: Door te proberen kan je leren. Een waarheid als een koe!

 60. Ik heb ook al veel op veggie-de-luxe gesurft, maar verzuim telkens te bestellen, omdat ik me afvraag of het diepvriesproducten zijn, hoe lang ze houdbaar zijn en andere onnozeliteiten …
  Een spreuk die hierboven al staat, maar in een andere versie: In the end, everything will be okay. And if it’s not okay, it’s not the end.
  Een boerenwijsheid die me erdoor geholpen heeft toen mijn lief mij uit zijn huis had gezet terwijl we het samen intensief verbouwd hadden, was het simpele ‘Laat het zijn’. Stop met piekeren over alle tijd en energie die erin zit, ’t heeft geen belang, ’t is voorbij, laat het zijn en concentreer je op de fijne dingen.

 61. Katty V

  Een motivatie voor de lopers onder ons ^^
  “No matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch.”

 62. Ik weet niet meer waar of wanneer ik het ooit heb gelezen, gehoord of gezien, maar het is altijd blijven hangen: Everything will be okay in the end, and if it’s not okay it’s not the end.

 63. RL

  een goeie ouwe (letterlijk dan) maar nog steeds erg relevant: ‘carpe diem’. niets is zo belangrijk als genieten van elk moment. Wat het gaat allemaal zo snel (cliché maar echt waar!)

 64. Griet

  of het de beste is, weet ik niet maar het wel een bruikbare: ‘de beste manier op veel te doen, is het één voor één te doen’.

 65. Griet

  pff, te veel dingen tegelijk aan het doen zeker?

  ‘om veel te doen’ dus in plaats van ‘op veel te doen’

 66. Caren

  “It’s about using the least amount of words to tell the most amount of story.”
  Aangezien ik helemaal aan elkaar hang van verhalen, is deze me echt bijgebleven. Hoorde ik bij een documentaire waarin een film werd gemonteerd, en ik hou zó veel van de diepere laag van die woorden. <3*

 67. Griet

  mijn motto: alles passeert (geeft moed in moeilijke dagen, zeker met een pasgeborene!)

 68. hf

  ‘Wie wil, zoekt een mogelijkheid.
  Wie niet wil, een reden.’

  &

  ‘Een olifant eet je ook niet in één keer op’
  (Doe het stapje voor stapje, probeer niet alles in één keer te doen)

 69. Lennie

  Pluk de dag, voor je in een vaas eindigt.

  Spreuk van de alom bekende Loesje, maar blijft mij al zeer lang bij! En gelijk heeft ze :)

 70. s.

  Ik las de quote ooit op een blog en heb die overgepend. Van tijd kijk ik daar nog eens naar als ik weer te veel twijfel over een bepaalde (ingrijpende) beslissing:

  ‘The fact is this: there is never a convenient time to do the most impactful things, whether having a baby, quitting your job, or taking a dream trip overseas. It’s something you pull the trigger for despite imperfect circumstances, not because of perfect circumstances.’ (Tim Ferriss)

  Zo’n knoop dan toch doorhakken, kan toch zo’n deugd doen.

 71. Zaloezie

  “De zin van het leven is elkaar”

  “Als je altijd blijft stilstaan is er geen weg terug”

 72. K.

  Onlangs gelezen en (om) nooit meer (te) vergeten:

  De realiteit op zich stelt/heeft geen problemen. Als er problemen zijn, is het omdat wij die zien/ervan maken.

 73. Tine

  deze 2 hangen boven mijn bureau:
  “People are just as happy as they make up their minds to be”
  en
  “Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid”

 74. Debbie

  ‘Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.’ Omdat Clown Bassie het verdient om geciteerd te worden, verdorie.

 75. Dennis

  Als je 8uur werkt en 8uur slaapt in een dag, heb je nog altijd 8uur om volledig te doen wat je zelf wil!
  :)

 76. Ik deel met jou mijn bevallingsmantra: “Het gaat voorbij, het gaat voorbij, het gaat voorbij, het gaat voorbij”. Werd herhaald tot zoonlief eruit was :-)

 77. Leena

  Verder bouwend op die van Leen, maar met een minder definitief verloop, alles gaat voorbij, en dat is niet slecht: so wie es ist, bleibt es nicht.

 78. Maja

  een collega van me zei ooit: Je bent pas klaar voor kinderen als je ophoudt met excuses te maken waarom het nu niet past. Op het moment dat je er klaar voor bent, vind je voor alles een oplossing.

 79. lien

  Verdergaand op Leen en Leena, hier mijn favoriet: het is wat ge ervan maakt.

 80. Hooch

  “Het is inderdaad een grote stap, een grote keuze. Maar je gaat er geen spijt van hebben.”

  D. Devriendt.

 81. Tijdens mijn studententijd gaf mijn lector geschiedenis de volgende boodschap mee:” Het is niet omdat je iets begrijpt dat je het ook moet goedkeuren.” (in een les over de wereldoorlogen en hoe gewone mensen ertoe kwamen anderen te verraden)

 82. Vuur

  Toen ik een jaar of twaalf was en eeeeecht geen zin had in (voldoende oefenen voor) het blokfluitexamen, kocht m’n mama een postkaartje met kitcherige schattige kittens voor me met “Je kijkt er van op waartoe je allemaal in staat bent, als je gewoon probeert.” Sindsdien -en dat is intussen al achttien jaar- is het steeds boven mijn bureaus blijven hangen: van mijn toenmalige tienerkamer tot ook nu in mijn eigen huis.
  Het kaartje is niet alleen nostalgisch sentiment, ik sta nog vaak versteld op hoeveel het wel niet van toepassing is. Dank je, mama.

 83. Julie

  “pull yourself together!”
  (Eerst papa tegen mij en nu ik tegen mijn zonen)

 84. Jenno

  everyday you wake up is a good day – Dave Grohl, enkele dagen na het Pukkelpop-drama. Telkens ik me slecht voel of een baaldag heb, probeer ik hieraan te denken. Niet dat het altijd helpt, maar vaak zet ik het toch van me af.

 85. Jenno

  Ik ben day vergeten :( Wat een baaldag!

  everyday DAY you wake up is a good day – Dave Grohl, enkele dagen na het Pukkelpop-drama. Telkens ik me slecht voel of een baaldag heb, probeer ik hieraan te denken. Niet dat het altijd helpt, maar vaak zet ik het toch van me af.

 86. E.

  Mijn favoriet: “Courage doesn’t always roar. Sometimes courage is the quiet voice at the end of the day saying, “I will try again tomorrow.”

 87. Eentje die helpt om mijzelf tot kalmte op te roepen en te relativeren: Wie van ons heeft nou nog nooit een poes benijd om haar talent de dagelijkse zorgen gewoon te negeren en zich volledig te ontspannen? (Karen Brademeyer).

 88. Nele

  8 jaar vegetariër en nog nooit gehoord van nep-scampi en -tonijn!
  Toen ik nog op kot zat, hing er aan de go-pass altijd een strookje met een spreuk van de Bond Zonder Naam op. Ik was een grote fan en had een hele verzameling aangelegd. Als eerbetoon aan Phil Bosmans eentje dat helpt in m’n job als psycholoog: “Hou van de mensen zoals ze zijn; er bestaan geen anderen.”.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>