lilith last een pauze in

kalenderblaadje212.jpgTweehonderdentwaalf dagen, dat lijkt niet eens op 365, ik weet het. Het neemt niet weg dat het net zeven maanden is, dat ik elke dag een stukje heb gepleegd. Ik weet niet of ik aan het begin van dit hele gekke idee heb gedacht dat ik het zo ver en lang zou volhouden. Al valt alleen al uit de ambitieuze naam af te leiden dat ik keihard zeker was dat ik het 365 dagen na elkaar zou doen.

Als je te hard nadenkt over wat er allemaal op je pad kan komen in zo’n jaar, dan begin je er niet aan, dacht ik toen. En dat de kans bestond dat ik het na een tijdje zou moeten opgeven, maar dat de kans even goed bestond dat het niet zo zou zijn. Ik had een paar dingen niet helemaal goed ingeschat, zo blijkt. Dat ik al een week na de start van het project zwanger zou zijn, bijvoorbeeld. Dat ik begon aan een superboeiend en superdruk werkjaar. Dat er een paar grote projecten zouden zijn die heel veel van mijn tijd in beslag zouden nemen, en dat ik daarnaast al zo veel leuke stukken zou ingepland hebben dat ik die ook niet zou willen laten vallen.

Dat die ene to do, elke avond bloggen, als je weken aan een stuk lange dagen klopt en ook nog eens zwangerder en zwangerder wordt, wel eens de ene to do te veel kan worden. Dat de combinatie van allemaal leuke dingen willen doen, en believe you me, ik vond de afgelopen zeven blogmaanden geweldig leuk, er voor kunnen zorgen dat je lichaam begint tegen te sputteren en je zowel lichamelijk als in je hoofd doodmoe wordt. Dat je voelt dat je het een beetje rustiger zal moeten beginnen doen, en dat je daar liefst niet te lang mee wacht.

Ik ga dus even een pauze inlassen. En daarna zie ik wel hoe ik verder ga, en of. Bloggen blijf ik sowieso doen, maar de komende tijd alvast niet elke dag meer. Something’s got to give. En ik vrees dat het dit projectje zal moeten zijn.

In elk geval: geweldig merci om meer dan tweehonderd dagen te komen lezen, ik kan me voorstellen dat het ook voor jullie soms veel zal geweest zijn. Ow, en mocht er een gat in uw dagplanning komen: op wijvenblogs.be bulkt het van de plekken die dat kunnen opvullen.

I salute you, zodus.

365 dagen aan een stuk ware mooi geweest, maar stiekem vind ik 212 ook wel al wat. ’t Was tof. :)

Reacties

 1. Ik ga je dagelijkse postjes missen, maar de pauze is je meer dan gegund!!! En ge moogt geweldig hard fier zijn op die 212 dagen, ik vond ze ook tof! Geniet van de rust!

 2. Neem vooral je rust en volg je lichaam! Doe gewoon wat nog lukt en probeer ook nog een beetje van elkaar te genieten voor het kindje er is.
  Veel plezier en veel sterkte voor de bevalling!
  Groetjes

 3. Jammer, maar je beslissing is heel begrijpelijk. Zorg nu maar goed voor jezelf en dat kleine kereltje in je buik.

 4. Het was tof indeed, maar ik slaagde er al een tijdje niet meer in om je deftig te volgen. Zo hard ging het hier. :) Geniet van de welverdiende rust!

 5. Katrien

  Het was erg tof om mee te lezen, maar als dat niet iedere dag is blijft dat even tof hoor ! Geniet van je rust (al zal je het nog wel meer dan druk genoeg hebben).

 6. Een wijze beslissing, denk ik!
  En heel begrijpelijk.

  En 212 is ook een mooi getal om te stoppen :)

  Maar hopelijk is het geen te lange pauze! Want ik lees hier supergraag.

 7. Spijtig, ik lees je ook heel graag, maar het moet leuk blijven en het is niet meer dan begrijpelijk dat je zeker nu andere prioriteiten hebt.Hou je haaks !

 8. bernadine

  het was heel mooi al die dagen,maar alleen jij en jij alleen voelt je lichaam,je hebt groot gelijk dat je er even mee stopt,tracht nu maar zoveel mogelijk te genieten maar vooral veel te rusten,ik groet je heel hartelijk,en het allerbeste verder !!

 9. Sara

  Heel begrijpelijk, maar 212 dagen is superknap! Geniet van die ene to-do-per-dag minder, en weet dat het hier elke dag heerlijk lezen was, ik volgde je dagelijks met plezier, en ga je missen, maar ik blijf graag volgen op minder regelmatige basis! :)

 10. Nathalie

  Geniet maar ten volle van je laatste twee maandjes! :) Nu zal ik nog meer uitkijken naar een alweer toffe post van jou!

 11. Dat kan zo’n deugd doen, eens een voornemen overboord gooien. Zeker als je voelt dat het beter is zo, dat je je voor niemand hoeft te bewijzen, zelfs niet voor jezelf. Bonne chance met de rest en wellicht toch tot gauw, zonder het juk der gewoonte.

 12. ik was mij al aant afvragen hoe je dat zou blijven doen als die geboren wordt. als je dan een dag of twee arbeid hebt, of je dan ook zou blijven doorschrijven :-)
  je bent hoedanook een megasuperwijf. daar heb jij die 365 niet voor nodig om dat te bewijzen. you just are.

 13. Ik ben bijna even zwanger als jij en ik vroeg mij al maaaaaaaaaaaanden af hoe je dat toch maar deed, zo elke dag jezelf verplichten iets te schrijven bovenop die drukke job.
  Dus geniet even van de rust, en schrijf iets als je zin hebt en niet omdat je moét…

 14. Ik ga je missen, vond het heerlijk hier elke dag even bij te lezen (en herkenning te vinden, en zal je zeker blijven volgen. Jezelf eindelijk wat rust gunnen is de juiste beslissing, en geweldig van die 212 !!!

 15. Proficiat voor al die dagen, ik weet niet hoe je het kunt. Inspiratie vinden om elke dag te bloggen, petje af. En luister naar je lichaam en gun jezelf die rust.

 16. Marjolino

  helaba, ik zal je blogjes hard missen, je was heel leuk om te lezen. ‘k heb zelf ook een klein kindje, dus die zwangerschapsstressjes ken ik wel een beetje, was leuk te volgen… en moeheid hoort er ook bij, helaas, dus neem maar lekker veel rust en hopelijk tot snel weer virtueel terug

 17. LJ

  Waaaat Lilith die niet meer elke dag blogt! Er zijn geen zekerheden meer op deze aardbol…
  Maar de pauze is je gegund!

 18. :) Dankuwel allemaal. Maar ik ga niet helemaal stoppen hé, ik hoop dat ik door niet meer elke dag iets te moeten schrijven binnenkort weer iets meer tijd heb voor stukjes waar iets langer over nagedacht is dan drie minuten. ;)

 19. Ik heb uw project elke dag met heel veel plezier gelezen en heb brute bewondering dat u het zo lang heeft volgehouden, zeker gezien alle andere activiteiten in uw leven! U staat in mijn feed reader, dus ik zie u vanzelf weer verschijnen! :-)

 20. Hele positieve redenen om het bloggen iets te minderen. En van snel elke dag naar uitgebreid om de zoveel tijd, is toch net zo’n mooi voornemen. We zien je vanzelf weer langsfietsen.

 21. Olivier

  Geniet van de rust!
  En verblij ons af en toe met een mega grappig droog herkenbaar stukje lilith-style :-)

 22. Lennie

  Geniet van de rust!
  Straf dat ik toch elke dag nog eens langs kom in de hoop dat je een blogje hebt gepost :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>