lilith stopt met plannen

kalenderblaadje201.jpgIk ben een planner en een lijstjesmaker. Geef mij een project, en het verdwijnt in mijn Evernote, Omnifocus of een ander productiviteitsprogramma waarzonder ik niet kan leven. Mijn iPhone, Macbook en de iPad van mijn vent bulken van de lijstjes met deadlines, planningen, to do’s, to visits en to reads, net als de duizend notitieboekjes die ik overal mee naartoe sleur. Het was ooit anders, maar dingen in een lijst zorgen voor minder ontploffingen ter hoogte van mijn hersenstam. En dus blijf ik lijstjes maken.

tftcdag201.jpg

Toch tot juni. Dan stoppen de plannen plots. Dan wordt mijn agenda ook ineens veel en veel leger. Omdat ik het zo moeilijk vind om me voor te stellen hoe mijn leven er dan zal uitzien, en wat ik zal willen en wat helemaal niet. Ik zeg neen tegen jobaanbiedingen en wimpel voorstellen af waar ik anders bovenop zou springen. In plaats van “ja” zeg ik duizend keer vaker “ik heb geen idee”.

Vanaf juni ga ik, tegen al mijn gewoontes in, eens gewoon zien wat er op me afkomt. Een concept waar ik al geweldig veel van heb gehoord, maar dat ik eigenlijk niet bijzonder gemakkelijk toepas. Ik kan me zo weinig dingen voorstellen bij ikzelf als mama, dat dat waarschijnlijk gewoon het beste idee is. Wel zien wat er komt.

En ondertussen begin ik steeds meer uit te kijken naar dat dolle lichtje aan het einde van deze zotte zotte tunnel. Nog een week of twaalf.

Reacties

 1. Fraisje

  Veel succes met je plan om te zien wat op je afkomt!
  Dat is een heel mooi concept en eentje waar ikzelf ook graag wat meer aan toe zou willen (kunnen) geven. Ik ben nl. ook een planner en maak ook lijstjes en heb graag overzicht.

  Go with the flow ;-)

 2. dan kun je weer lijstjes maken hoor “wat heb ik tekort van de ikea” “wat moet ik halen in de apotheek” “wanneer heeft hij wat gedronken” altijd fun lijstjes…gebruik je ook vaak rare opsommingstekentjes?

 3. Geen lakentjes kopen meid, gewoon een degelijk donsdekentje met overtrekjes. Veeeeeeel handiger! Sowieso moet je die lakentjes heel vaak verversen en ongestreken ziet dat er niet uit. Die overtrekjes was je en hang je te drogen en dat is bijna niet gekreukt.

  Believe me … als moeder van 2 gemakkelijke kotsertjes waren die overtrekken hier altijd rap uitgeput :-)

 4. An

  Mijn moederlijk oog viel, net zoals dat van Sabine, ook meteen op die lakentjes :)
  Niet kopen idd! Gewoon gaan voor een degelijk stel matrasbeschermers (van die dingen die water – eigenlijk bedoelen ze pies en kots- niet doorlaten)
  en een enkele donsovertrekken. Bespaart je zeker een hoop miserie!

  En ja donsdekentjes en slaapzakjes gaan perfect samen. Die kinders van tegenwoordig blijven vanzenlevens niet onder hun dekentjes liggen. No panic voor oververhitting dus :)

 5. Ik heb er uiteindelijk geen gekocht omdat ik niet wist of dat nodig was. En er bleken er een stuk of twee te zitten in een zak die ik van iemand heb gekregen die een hoop dingen weg deed. Ik ga het dus wel daarmee proberen, mocht ik het gevoel hebben dat ik echt niet zonder kan. Maar merci voor de tips, want ik heb geen idee hoe zo’n kind slaapt. ;)

  @Liese: ik hou het altijd bij saaie sterretjes. :/

 6. Lennie

  Typisch mama-in-wording, als je benodigdheden allemaal eindigen op “-tje”. Just noticed :) hihi

 7. Oei, hebben ze alleen mij wijs gemaakt om ze voor hun eerste verjaardag niet onder een donsdekentje in te stoppen?
  En voor de rest, goed plan jong om niks te plannen en af te wachten wat er op je afkomt!

 8. EvaLou

  Ik wist ook niet hoe zo’n babietje moest slapen, ten einde raad is er een vroedvrouw ons komen assisteren.
  Mijn lodderig oog viel op die (s), ga je alsnog voor een tweeling?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>