#wijvenweek: lilith is een low maintenance wijf

kalenderblaadje204.jpgSommige mensen noemen dat ook: een slons. Of een sloor. Ik ga te weinig naar de kapper (geen tijd), ik heb nog nooit betaald om mezelf te laten manicuren of gelnagels te laten leggen, ik doe niet aan zonnebanken (te gevaarlijk, hoe wit ik ook ben), ik epileer mijn wenkbrauwen zelf (als ik eraan denk), en ik ben veel te lui voor op elkaar afgestemde lingeriesetjes, beautyroutines om dagen mee te beginnen of af te sluiten, of het aanbrengen van cellulitiscrème. De appelsien is daarvoor trouwens al jaren geleden veel te hard verzopen in eigen sap, dus weinig of geen illusies hieromtrent.

Wat ik dan weer wel doe is zelden of nooit buiten komen zonder iets van schmink op mijn gezicht. Niet omdat ik een gigantische schminkdoos ben. Eerder omdat ik er dus zo uitzie als ik wakker word.

tftcdag204.jpg

We moeten daar eerlijk over zijn: dat is precies de dood op geitenpoten. Geen beetje kleur in mijn gezicht, wallen, bleke wimpers die mijn ogen doen wegzinken in een poel van wittigheid. Als ik geen lijn onder mijn ogen trek of er wat mascara tegenaan zwier, dan zie ik er ziekelijk uit. In het beste geval. Er was een tijd dat ik het nog geloofde, dat een crème mijn wallen zou wegnemen of ik plots een perfect vel zou kweken door de juiste hydratatie. Die tijd is over. Maar door al dikwijls professioneel opgemaakt te worden voor de boekskes heb ik wel een paar trucjes geleerd. Ik weet het, dat zou je niet altijd zeggen als je me tegen komt op straat, maar ik doe mijn best. Met behulp van deze darlings probeer ik de schade zoveel mogelijk te beperken:

tftcdag204_1.jpg

En dan doe ik een beetje van lijntjes en gedoe, gelijk dit.

tftcdag204_2.jpg

En dan loopt dat uit, en moet ik opnieuw beginnen. Breek mijn bek niet open over moeten niezen, ook. Ge kent dat allemaal wel.

Anywayz. Ik vind dat dus wel opvallend, dat er zoveel vrouwen zijn die elke dag ongeschminkt de deur uitgaan. En ik daar niet eens op let. Zij hebben dus of veel minder slaperige gezichten en meer kleur van zichzelf, of het ligt aan mij. Niet dat ik het niet durf, trouwens, zonder schmink naar de bakker. Verre van. Maar de “amaaai, gij ziet er MOE uit!” of “Heb jij geweend?”-opmerkingen moet ik er dan wel standaard bijnemen.

Wat ik dan persoonlijk weer zotjes vind? Vrouwen die niet willen dat hun vent hen ziet voor ze opgemaakt zijn, en speciaal wat vroeger opstaan om hem voor te zijn in de badkamer. Ik ben namelijk nogal dikwijls te lui om mij ’s avonds met manieren te ontschminken, ondanks het feit dat alle boekjes daar moord en brand over schreeuwen, wegens nefast voor uw vel en een gigantisch risico op dichtslibbende porieën. Als ik dan wakker word zie ik er uit zoals op foto één, maar dan met uitgelopen mascara overal. Gelijk die hastn van KISS, eigenlijk.

En nog loopt hij niet weg, die vent van mij.
Ik kan alleen maar denken dat het is omdat ik hem niet te veel kost aan onderhoud.
Dat, en mijn mean ass chili con carne.

(Deze post werd geschreven voor #wijvenweek. Ook meedoen? Inschrijven kan nog altijd op de site! Veel meer lezen kan op wijvenblogs.be)

Reacties

 1. Alle gij kunt zo moeiteloos lijntjes trekken! Ik zie er uit als de ouwe moeder van de gastn van kiss als ik vers een lijntje heb getrokken. Lijntjes trekken is al helemaal niet aan mij besteed!
  succes met de wijvenweek!

 2. Ik zie er vooralsnog beter uit zonder lijntje dan met, maar dat ligt dan ook volledig aan mijn niet zo vaste hand en zeker niet aan mijn jeugdige uitstraling.

 3. michkepee

  allez, letterlijk de maskers af dan :).
  Ben zelf rost van mijn eigen, dus witter dan wit qua velleke, met bleker dan bleke wimpers en wenkbrauwen. 65 inmiddels, en zolang ik de baan opging om mijn boterham te verdienen, nooit ongeschminkt de straat op! Al vanaf mijn 14e. Tot 5 jaar geleden, want nu kan ik die schmink aan mijn ogen niet meer verdragen *zucht*. Tot zover mijn gezaag. En verder beste wijvekes al te gaar, veel succes met de wijvenweek!

 4. dat niezen. hoe vaak dat dat niet gebeurd. volgens mij komt het door met opengesperde ogen naar de spiegel (en dus het licht) te zitten staren zonder knipperen…. die mooie kring van zwarte puntjes die uw wallen mooi aftekenen, dat zou ik niet kunnen uit de losse pols…

  en ontschminken, dat doe ik dus ook niet…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>