lilith is blij met de babykamer

Er was het moment in de stoffenwinkel, toen ik bijna op mijn rug sloeg van de kostprijs van knalgele gordijnstof. Maar geen tijd had om er al te lang over na te denken, want de stoffenmevrouw die net heel de winkel en haar gigantische stoffenarchief had doorzocht omdat ik al haar gele stofjes te flets vond wilde weten hoe het kind zou gaan heten. Ik kende de stoffenmevrouw helemaal niet, en zei dus “Dat verklap ik niet hoor”, ondanks al de moeite die ze net voor me had gedaan. Waarop ik de namen van haar drie zonen voor de voeten geworpen kreeg, voor het gemak vroeg of ik de knalgele draperiestof met bancontact kon betalen en toen beschaamde kaken leed omdat mijn saldo kei-ontoereikend was. Karma is a bitch, zelfs in gordijnstofwinkels.

Er was die ongelooflijk mooie kleerkast, en de cappuccino die gedronken moest worden in de cafetaria van de meubelwinkel om even met de husband te bespreken of de prijs die eraan vastgekoppeld was wel kon. Hij kon, omdat hij zoooo mooi was, zo kwamen we het overeen na twee cappuccino’s en veel gezucht. En zo stevig dat hij ook was. En perfect, voor de babykamer. Drie dagen later gingen we toch naar IKEA om een kast te halen die meer dan de helft goedkoper was. Want zo zijn we dan wel weer. Voor ons kind alleen het goedkoopste en massaal geproduceerdste.

Er werd geschilderd en er kwamen eindelijk plintjes tegen de muur, en een gele wolkenlamp aan het plafond.

En toen kreeg ik nog een geweldige mobiel van een bloglezeres in Afrika, en zag ik een leuk printje op Etsy, en trakteerde Lien mij op een superleuk zelfgehaakt dekentje dat perfect bij de rest past.

babykamer1.jpg

De beer die Youri als kind had maakt het helemaal af. Allemaal voor een fractie van de prijs van zo’n designerige babykamers waarbij je alles in één keer moet kopen.

babykamer2.jpg

Blij mee.

Reacties

 1. Prachtige kamer!
  Ik verlang ook naar het moment dat ik Nanou’s kamer eens onder handen kan nemen, uiteraard ook met heel veel goedkoopste en massaal geproduceerd materiaal (de lamp hebben we al 3 jaar, maar in het blauw ;p)

  Vele groetjes!

 2. Ach eindelijk gevonden die kleerkast! 3X hoera voor jullie!
  Dat kleine ventje kan tevreden zijn met zo’n schone kamer!

 3. Supermooi gedaan, zeg!!! Alles past tot in de puntjes!
  Succes alvast met de nakende bevalling!!!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>