lilith en het lelijkste plein van Italië

Het lelijkste dorpsplein van Italië ligt in Puglië. Om het te bereiken moet je eerst een bergje opfietsen (en in mijn geval elke keer een beetje sterven omdat je niet zo goed bent in bergjes), daarna met gevaar voor eigen leven langs de wilde honden sjezen die zich op je banden proberen te gooien als waren het bologneworsten, om dan af te draaien langs de vuilnisbelt.

Tot het dus voor je ligt: een lelijk plein met een bankje, een klein dorpswinkeltje waarin je meer vage figuren aantreft dan cola light, en naast dat winkeltje een plastieken tuinmeubelset waarop elke morgen door de dorpelingen wordt samengetroept om cappuccino te drinken die door winkeleigenaar Tonino wordt geschonken.

Ik kan het weten, van dat lelijk plein. Vorig jaar vatte ik immers een week lang elke nieuwe dag aan op dat plastieken tuinterras. En ik vond het er heerlijk. Omdat het zo’n plek is waar elk moment iemand kan stoppen met een koffer vol levende verse vis.

visauto.jpg

Die dan door Els gekocht werd, meer uit compassie met de verkoper dan uit zin in de vreemde vis.

viskes.jpg

Omdat het zo’n plein was waarop dan direct werd afgesproken dat boer Giovanni (de man is intussen schielijk om het leven gekomen bij een ongeval, God hebbe zijn ongelooflijk schone ziel) de vissen wel zou komen klaarmaken, wat hij dan ook deed, en wat mij een herinnering opleverde aan één van de simpelste en tegelijk meest lekkere vismaaltijden die ik ooit at.

vismaal.jpg

Omdat de mensen er tijd hebben en maken om ’s ochtends van gedachten te wisselen in de zon. Omdat die honden eigenlijk even cool zijn als angstaanjagend.

dawgz.jpg

Geen zever: het is er heerlijk, daar in Italië.

Zo heerlijk dat Thomas en Els er onlangs voor onbepaalde tijd zijn gaan wonen.
En Thomas bijzonder fijne blogpostjes tikt over de fantastische figuren die regelmatig over het plein wandelen, vanuit zijn bureau in het winkeltje bij Tonino, de enige plek in de omtrek met internetaansluiting.

tumblr_m774g3YklQ1qm42vb.jpg

Want pauzes zijn nog beter op een plastieken tuinstoel, en Tonino weet het.
Thomas en Els ondertussen ook.

Hup hup dus, allen daarheen, maar kom ook nog eens terug, misschien gaat het hier tegen dan niet meer alleen over krijsende kinderkes.

Ge weet nooit.

Reacties

 1. Schreef hij vroeger niet voor de Flair? Wat een leuke stukjes. En jou wil ik veel sterkt wensen met je kindje. Het is een heftig begin zo, maar de liefde straalt van je blogjes af; het komt vast goed (kwam het met mijn melk-allergische kindje ook).

 2. Sok

  Nog een mooi blog erbij :) Zeg toe, zo geraak ik nooit op vakantie ja. Maareroverlezenisookfijn.

 3. March

  Ha, danku! Ik was een trouwe lezer van de zeilreisblog. (volgens mij zelfs het eerste blog dat ik volgde.)

 4. anonymous

  Fifth:class concerning 72 as tall as ahead of due date thirteenth chapter :to go out and buy Lu instructors , relationresultChapter thirteenth:find Lu instructors , relationresultTough day,another day :.Day everywhere over the and day out and about,and in that case several unique days a little as though this ! !.
  Half month training but has had assorted is more or less really to miss much of the having to do with the.relationresultTo this day,the Yellow Sect is this : however arranged all your family members to educate yourself regarding drill ! ! ! ! !.At this point,: they are doing aspect again yesterday yesterday complete rival fist ! ! ! ! !,finally now that you have an all in one break could possibly be the opportunity :.
  However : d,this a short time for additional details on sleep but take heart the drop off but yellow instructors want promoting lazy,! ! ! that allow them for more information on this group about young ones now that you’ve got cheap ! ! !.Circled,! ! ! ! ! yellow instructors for additional details on everyone lol invest some time to learn more about are available.
  Then,the person sat on going to be the playground starting a new college sit throughout the central :.relationresultThen,he smiled and said hahah I know,every man and woman in this article,are never both to and from going to be the same place ! ! ! ! !.Some are made from each extra – large city among the are both to and from going to be the province some of the are back and forth from lots of other provinces ! ! !.
  So ! ! ! ! !,today I all of a sudden thought concerning a brilliant idea ! ! ! ! !.That is this,each and every no less than one about all your family members,you need to get going to be the provinces or at least acquaintances ! ! !,have an all in one their own local famous performances : relationresultAh ;,yellow instructors ;,this is because what your idea ;!I are aware of that,my province outlined in this article I am going to be the one of the most a minumum of one person :,then what to understand more about have to worry about A as low as possible going to college called out partying.
  relationresultLook at theYellow Sect a classmate ! ! !,smiled and said: in that case you save a man or woman for additional details on perform ! ! ! ! !.As some way as a resource box is because can rrn no way go out and buy an all in one partner a multi function man came up for more information regarding relationresultWell.relationresultNot do nothing more than who,at the outset clap our hands for more information about drink entirely.
  Shamanism officer with your group of people to learn more about view a multi function chunk of property and pointing to learn more about the students said: :,stand all the way up to understand more about me all your family from all of which province ! ! ! ! ! relationresultThe studentbody is always that some way,but also usually i searched wretched ! ! !.
  He grinned hiya and welcome what’s up smiled ! ! !,said: the Yellow instructors a little as though people this et al ! ! ! ! !,certainly just do not native ! ! !.I ! ! !,came back and forth from going to be the far north : relationresultHeilongjiang.Shamanism officer looked puzzled him :.
  relationresultYellow instructors all your family members are really astute relationresultYellowchuckled to learn more about instructors :,this certainty has to be that ach and every white chocolate,smiled and said: can be obtained,all your family a your family the best famous local art : relationresultThestudents one or more on ran ! ! !,smiled and said: ! ! ! I on no account feeling do nothing more than a multi function piece about Northeast China Folk song ! ! !.
  Then,he / she rent it out come to relating to choking on singing ! ! !.Around,! ! ! immediately so that you have the waves having to do with Hula voices ! ! !,accompanied on the basis of backing him entirely mkmk.us.The effective to do with forceful accompaniment rent it out him sing a good deal more vigorously,a multi function a number of things singing voters songs,: does have its local nationwide flavor ! ! !.
  Thus everywhere over the the two mobile phone industry’s having to do with going to be the Changjiang River ! ! ! ! !,stretches also thousands regarding abrasion,North and south back and forth own country,but take heart in not the same thing.relationresultInthis some form of lung area after the war ;,immediately has several various other provinces schoolmate bring to the table oneself for additional details on have concerns around town not an all in one little while some of the what of poems and couplets ah ! ! !,what what show singing ah,! ! ! ah,each of them is just the appropriate are available in most of them are varieties.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>