lilith maakt pompoenmacaroni

Omdat het Halloween is, en omdat ik vandaag thuis ben met Dexter en dus aan speedcooking doe terwijl hij wat slaap inhaalt die hij tot zich weigert te nemen bij de onthaalmoeder: een receptje! Met pompoenen! Een lekker, ook nog. Ge moet mij niet geloven, maar doe het toch maar. Uw buik zal daar content mee zijn.

Pompoenmacaroni uit de oven

* Een pompoen van een kilo
* 300 gram philadelphia natuur
* pasta voor twee
* 300 gram geraspte kaas naar keuze
* 250 ml groentenbouillon (kip mag ook)
* 250 ml water
* een halve theelepel nootmuskaat
* 1 eetlepel mosterd
* peper en zout

Schil de pompoen en snij in blokjes. Doe in een pan en overgiet met de bouillon en het water, en voeg de nootmuskaat toe. Breng aan de kook en laat met deksel op de pot een kwartier pruttelen tot de pompoen zacht is. Kook in tussentijd de pasta. Giet de pompoen af en zet de helft aan de kant.

pompoenmacaroni1.jpg

Pureer de andere helft in de pan en roer er de philadelphia en de mosterd door. Kruiden met peper en zout. De kaas toevoegen en goed roeren tot die gesmolten is. Pasta erbij, samen met de pompoenblokjes, in een ovenschaal en wat kaas erop. Laten gratineren en smullen maar!

pompoenmacaroni.jpg

Hieperdepiep Halloween, zeg!

Reacties

  1. Uitgetest en méér dan goed bevonden! Makkelijk om te maken en ontzettend lekker. Zowel oma en opa als kleine Luna schepten meermaals hun bordje vol. En aten dat bordje ook tot het laatste kruimeltje pompoenmacaroni leeg :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>