lilith en de valse suiker

Come on baby let’s talk zwangerschapskilo’s!

In welke mate? Achttien kilo, astemblieft. Zorgvuldig bijeen gespaard gedurende negen maanden zwangerschap waarin ik eigenlijk niet eens zo veel zotte dingen heb gedaan, vind ik. Niks drie keer per week frieten van de frituur, crazy goestjes of mijn vent om de haverklap naar de nachtwinkel sturen omdat IK NU EEN ZAK RINGLINGS MOET HEBBEN GODVERDOMME. :aah:

Maar toch, achttien kilo, dat is niet niks als je het omrekent in zakken patatjes.

Sinds de bevalling zijn er al een stuk of tien af, zonder dat er chirurgische messen of zuigpompen aan te pas kwamen zelfs, maar de laatste acht lijken hardnekkiger. Ik moet daar eerlijk in zijn: ik maak me er op dit moment misschien wel niet druk genoeg om. Andere dingen genoeg aan mijn hoofd, precies. Maar toen ik van de reclameregie het voorstel kreeg om eens iets te maken met twee valse suikers, zijnde Canderel Sucralose en Canderel Stevia, bedacht ik me dat het misschien geen kwaad kan om al eens koeken te eten die zich wat minder ter hoogte van mijn heupen vastplakken.

sucralose1.jpg

Ik greep terug naar het recept voor de allerlekkerste koeken ever, en las op de verpakking dat ik om te bakken best koos voor de Sucralose, een zoetstof die afkomstig is uit suiker maar geen suiker is. Je hebt er tien keer minder van nodig dan van gewone suiker, en er zitten tien keer minder calorieën in. In plaats van 115 gram echte suiker mocht ik het hier dus doen met amper tien gram Sucralose. Zotjes.

sucralose2.jpg

Ik was dan ook bijzonder benieuwd of het resultaat even lekker zou smaken.

sucralose3.jpg

And boy, did it.
Ik heb eigenlijk geen enkel verschil geproefd, het was even absurd lekker, en dat met zoveel minder slechte dingen in.
Wahey voor Sucralose, zeg ik. En als ik me morgen echt avontuurlijk voel, dan doe ik misschien wel Stevia in mijn koffie. Die overbodige acht kilo kunnen zich maar beter vasthouden aan de takken van de bomen, van nu voort.

Reacties

 1. interessant; ik heb nog niet gewerkt met die sucralose! Wel al met Stevia maar vind dat enkel te pruimen in plattekaas. in koffie is dat ongelooflijk goor!

 2. Isolde

  Ik heb een boek gekocht over bakken zonder suiker (maar wel met stevia of andere suikervervangers). Alles voor de zwangerschapsdiabetes hé, hihi. Vorige week de chocolademuffins geprobeerd en ze waren super. Als je inspiratie wil, je geeft maar een schreeuw hé.
  groetjes Isolde

 3. Ik wil u toch al waarschuwen voor de stevia: ik vind het een héél bittere nasmaak hebben. In mijn thee is het niet te zuipen, koffie drink ik sowieso niet. Er zijn andere mensen wél content van, hoor, maar toch.

 4. Maar als je daar chocolade in doet, krijg je toch evengoed suiker binnen? Er bestaat ook al chocolade met stevia. Ik maak me wel de bedenking dat die sucralose iets synthetisch is en dan is het eigenlijk ook niet gezond. Over de stevia-versie kan ik niet oordelen zonder de verpakking te hebben gelezen. Ja, sorry hoor, de dees werkt in een biowinkel. ;-)

 5. Isabelle

  Mijn enthousiasme voor stevia is behoorlijk afgenomen bij elke hap of slok die ik nam. Met stevia smaakt uw koffie naar koelvloeistof. Chocolade met stevia smaakt naar karton. Dus veel succes! Dan maar toch sucralose vrees ik!

 6. Ziet er heel lekker uit, moet ik dus ook eens proberen. En ivm die zwangerschapskilo’s: je lijf heeft een jaar nodig om te ontzwangen. Dus geef het wat tijd. Beter traag afvallen zodat de kilo’s echt wegblijven.

 7. Ik gebruik STEVIA ook en wel ’s ochtends bij mijn havermoutpap (onderdeel van mijn dieet om de laatste zwangerschapskilo’s eraf te krijgen). En ik moet zeggen: het is nog lekker en al en zoeter dan zoet! Dus deze koekjes moet ik ook eens proberen ;-)

 8. Ik gebruik stevia ook en wel ’s ochtends bij mijn havermoutpap (onderdeel van mijn dieet om de laatste zwangerschapskilo’s eraf te krijgen). En ik moet zeggen: het is nog lekker en al en zoeter dan zoet! Dus deze koekjes moet ik ook eens proberen! thx

 9. Madelien

  Stevia is inderdaad alleen maar lekker in dingen die van zichzelf al een beetje natuurlijke zoetheid hebben, zoals yoghurt, thee, ontbijtgranen, … In koffie loopt het echt spéctaculair fout. Nee, daarvoor blijf ik bij de zoetjes van ’t Kruidvat (cyclamaat), voor mij al jaren degene met de minste bijsmaak of nasmaak. Ik drink hooguit twee tassen koffie per dag dus daar zal ik niet van doodvallen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>