lilith zou zichzelf eens goed vastpakken

Als ik kon, dan keerde ik vandaag een maand of vier terug in de tijd. Dan keerde ik terug om wie ik toen was te gaan vertellen dat het echt waar is, wat zoveel mensen tot in den treure bleven herhalen. Dat het beter zal worden, hoe erg het nu ook allemaal lijkt. Dat de loodzware periode waarin we toen zaten tijdelijk was, en niet tijdelijk als “binnen een jaar of drie is het beter”, maar zo tijdelijk als “tegen de feestdagen is het al helemaal anders”. De feestdagen. Als ik er toen ook maar aan durfde denken werd ik vreselijk triest. Omdat ik een krijsend kind voor me zag, en een avond opgesloten thuis, en een leven dat gestopt was omdat niks nog lukte en alles chaos was en bleef. Ik durfde geen enkel plan meer maken, toen. Alles stond op losse schroeven.

Als ik kon, dan schoot ik mezelf terug naar vier maanden geleden, om een arm te slaan rond wie ik toen was, en om haar gerust te stellen. Om haar ervan te verzekeren dat er een paar maanden later al eens koffie zou kunnen gedronken worden in ons favoriete koffiehuis. Met Dexter ja, zonder grote incidenten. Omdat er wandelingen gemaakt zouden kunnen worden naar de stad, zonder krijsbuien die ons na een halve minuut in de buitenwereld al dwongen om terug te keren naar huis. Omdat er kerstavonden gevierd zouden kunnen worden zonder de gigantische stress die een paar maanden lang als een loodzware deken over onze dagen heeft gehangen.

Als ik kon, dan ging ik een maand of vier terug, en pakte ik mezelf eens goed vast.

Dan zei ik “Lilith kind, ik weet dat je het op geen duizend jaar zal geloven, maar op kerstavond zal je een dwaze kroon op je hoofd zetten, en weer lachen. En het leven zal er echt waar al helemaal anders uitzien”.

kerstkroon.jpg

Reacties

 1. gobiche

  Fijn te hore dat het allemaal beter gaat! Jullie gaan een fantastische tijd tegemoet met Dexter. Het wordt alleen maar leuker nu.
  Wij gingen ook door zo’n periode met Douwe en kijk morgen wordt hij 2 en lijkt dat alles zoooooooooo lang geleden. Er wordt zelfs gedacht aan een broer of zus …

 2. Ja die kronen zijn blijkbaar populair dit jaar! Maar soit dat is niet belangrijk! T belangrijkste is dat je na het zwarte gat eindelijk terug licht aan de tunnel ziet!
  Ik wens je dan ook letterlijk ” een schitterend ” nieuwjaar!

 3. Sofie

  Hey, net deze site ontdekt. Ik ben een alleenstaande mama en heb ook een zoontje dat heel veel huilt. Hij wil ook niet alleen slapen overdag. Nu zit ik aan 15 weken en zit er eigenlijk helemaal door. Maar bij het lezen van deze post tranen in mijn ogen. Ik hoop zo dat je woorden waar zijn 😊 Ik kan het voorlopig nog niet geloven.
  Heel mooi verwoord allemaal en so true. Hoe zot graag je die kleine wezentjes ziet maar ook hoe zot ze je helemaal kunnen maken. Btw, 15 weken, zit ik bijna aan het einde? *fingers crossed*

  1. Och, veel courage en sterkte! Wij waren er toen nog niet helemaal uit, maar het is vanaf dan wel beetje bij beetje beter beginnen worden. ik wens het jou zo hard toe!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>