lilith neemt het op voor het internet

Soms, als mensen verkondigen dat het internet een oppervlakkige plek is, waar alles virtueel is en niet echt, dan voel ik me geroepen om het internet te verdedigen. Het klopt, het is een poel van verderf waarop haters en zure mensen zich graag laten gaan. Er huizen pedofielen, en fraudeurs uit Nigeria, en bandieten die uw rekening willen leeghalen en spammers. Geloof me vrij, ik krijg ook knopen in mijn maag van de hatelijke comments op krantensites. Maar hey mannen, het internet, dat is ook de plek waarop ik de man van mijn leven leerde kennen. Dat is de plaats waar ik heel wat andere mooie mensen tegen het lijf liep, die eerst virtueel waren, maar door allerlei omstandigheden plots ook echt. Waarlijks, sommige van de fijnste mensen die ik ken heb ik online leren kennen. Neen, dat is niet zielig neen. In uw mande, gij.

Het internet is ook de plaats waarop ik al een paar keer in mijn hart liet kijken. Een geweldig slecht idee, volgens nogal wat mensen, want dat gaat mij allemaal nog jaren achtervolgen en wat met potentiƫle werkgevers en moeten die echt weten van uw huilbaby en uw therapeut enal? Awel ja, ik kan alleen maar zeggen dat er al meer goede dingen zijn uitgekomen dan slechte. Er waren de mensen die mij zo veel lieve dingen mailden. De bloemen die hier werden afgeleverd in de dagen dat ik heel diep zat. De dubbele portie ongelooflijk lekkere brownies hier op de stoep, met een superlief briefje bij, van een nobele onbekende bloglezeres. En er was de mail van Ake.

De ongelooflijk lieve Ake, die me voorstelde om, als alles weer een beetje in zijn plooi was gevallen, eens langs te komen in haar fotostudio in Antwerpen. De ongelooflijk getalenteerde Ake, die toen we dat afgelopen weekend deden alles deed om ons en onze baby op ons gemak te stellen, en ervoor zorgde dat diezelfde baby zich gedurende heel de shoot ongelooflijk op zijn gemak voelde. Niks traantjes, alleen maar spelen, en rollen, en rondkijken en vrolijk zijn.

Dat Ake een ongelooflijk talent is, zowel met baby’s als met foto’s, daar had ik al een donkerbruin vermoeden van toen ik haar site bezocht. Maar dat ze erin zou slagen om foto’s te maken die mijn hart doen stoppen, omdat ze de persoonlijkheid van mijn kind zo goed weergeven, dat had ik niet verwacht.

Ake heeft ons een godsgruwelijk mooi cadeau gegeven. Waarvan hieronder maar een kleine selectie.

ake1.jpg ake2.jpg ake3.jpg ake4.jpg ake5.jpg

Ik heb het gevoel dat ik haar daar niet genoeg merci voor kan zeggen.
Dus echt: merci.
Van zo’n geweldig mooie dingen hebben die Nigeriaanse fraudeurs niet terug.

Reacties

 1. Veerle

  Supermooie foto’s van een superschattig mannetje!

  En ik geef je helemaal gelijk wat je visie op internet betreft.

 2. Prachtige foto’s en wat een schattig klein mannetje!
  En van dat internet geef ik je ook helemaal gelijk. Het is nog niet zo lang dat ik ook mijn hartje stort via deze weg. Het is een soort verwerking voor mezelf en andere mensen kunnen zich erin vinden, dus help je nog eens. Wat voor nut heeft het om het gevoel te hebben “alleen” op de wereld te zijn als het anders kan!?
  Idd, vive l’internet!
  x

 3. had gij ake al eens ontmoet?
  ik ben ook zo ne fan van haar. ik zou bijna nog baby’s bijmaken puur voor haar foto’s… :-)
  geweldig toffe madam trouwens ook!

 4. Hear hear! Ook ik heb mijn man leren kennen via internet. Mooie, hechte vriendschappen opgedaan. Support en hulp gekregen van lezers en soms weer anderen kunnen helpen. Het houd me bovendien in contact met mensen die ik anders vanwege afstand erg weinig zou spreken.

  Ik ken ook de andere kant. Van scheldpartijen en bedreigingen tot een trol die danste op het graf van mijn vader. Van dreigbrieven tot (meestal loze) claims voor geld. Van gepikeerde meningen tot gekwetste gevoelens en plaatsvervangende schaamte. Toch weegt het positieve van de mogelijkheden die internet biedt altijd weer op tegen het sporadische negatieve element ervan.

  En prachtige foto’s van een prachtig kind!

 5. Wat een mooie foto’s en wat een schattig manneke!
  Wat het internet betreft, ik vind het super! Super dat ik mijn zoon kan zien die in Canada woont, dat ik met lotgenoten kan zagen over pijntjes en kwaaltjes, dat ik zelf kan bloggen, dromen over reizen. Ik ken dan wel niets van Iphones, ik lig op mijn blote knieƫn dat ik internet heb en de dagen kan slijten, als ik een schotelvod ben die een dagje in haar hoekje ligt!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>