lilith maakt mozzarellapuree <3

Vorig jaar dezen tijd had ik u waarschijnlijk een recept voor een zomers slaatje aangesmeerd (as if!), maar aangezien het nog immer stierekoud is en ik vorige week toevallig dit heerlijke gerechtje uit mijn oven wist te pullen: een recept voor echt wel zeer lekkere mozzarellapuree met tomaatjes en wat nog!

Wij, die thuis nog altijd vegetarisch leven als was het niets, eten dit met een Toscaanse veggie burger uit de Albert Heijn, maar het kan dus een bijgerecht zijn bij om het even wat. Altijd lekker, ik durf daarvoor wedden. De foto is belabberd, ik weet het, maar maak het en het zal er allemaal totaal niet meer toe doen.

mozzpuree.jpg

Mozzarellapuree met tomaatjes en wat nog

* 600 gram aardappelen
* 250 gram buffelmozzarella, in schijfjes
* geraspte parmezaan
* 3 tomaten, gepeld en ontpit
* 30 gram boter
* 1/4 cup melk
* 1 tl gedroogde oregano
* 1 tl gedroogde basilicum
* nootmuskaat, peper en zout

Schil en kook de aardappelen 25 minuten in gezouten water. Pureer ze en voeg de melk, de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Rasp er wat parmezaan door en roer goed. Doe de puree in een ovenschotel. Schik er de helft van de schijfjes mozzarella over, gevolgd door de tomaten die je in reepjes hebt gesneden. Doe er de andere helft van de mozzarella overheen, samen met de oregano en basilicum, en werk af met geraspte parmezaanse kaas. Zet een half uur in een oven van 200 graden.

En laat keer weten of het gesmaakt heeft.

Reacties

  1. Evi

    Vanavond direct gemaakt en twas superlekker! Ik had wel maar één bolletje mozzarella, maar twas gelijk ook wel genoeg. Zal hier zeker nog gemaakt worden, dus merci voor het receptje!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>