lilith kiest een lifehack

Aaargh, dat was moeilijk! Jullie lifehacks waren allemaal wel op een manier de max. Ik vond het idee van de smoothies geweldig: al het fruit in één keer snijden en in aparte ziplock bags in de diepvries, zodat je ’s ochtends alleen maar een zakje in je smoothiemachine moet gieten en mixen. Lovely!

Ook de cadeautjeskast, de manier om diepvriesbrood te ontdooien, de kledinghanger die een kookboekenhanger wordt, dat van de slabbetjes en de desserts in een koffiekop: lifehacking gold.

Maar we moesten er één kiezen, voor het boek. En na lang nadenken is het die van Karen geworden: “Mijn persoonlijke favoriete lifehack is toch wel een houten lepel of spatel ofzo op een pot leggen waarin je water (pasta/rijst/eitjes..) kookt om het overkoken tegen te gaan! Zo moet ik niet spelen met het vuur of het constant in de gaten houden. De max!”.

Hoera, dankzij de houten lepel heb jij een exemplaar van Veggie voor Starters gewonnen. En je moet weten dat ik zo vies ben van houten lepels dat ik er geen enkele in huis heb. (vies van het gevoel, niet van bacteriën ofzo. I’m not THAT woman)

Stuur mij dus je adres, en ik zorg dat het voor de bakker komt, Karen!

Om af te sluiten, mijn persoonlijke lievelingshack van het moment: overnight oats. Als in: uw havermout de avond ervoor roeren met melk, Griekse yoghurt, honing en een paar stukjes banaan, een hele nacht in de koelkast laten trekken zodat de havermout het vocht opneemt en zacht wordt, en ’s ochtends verse vruchten toevoegen. Zoals deze.

vruchten.jpg

Eventueel wat geraspte kokos, of wat noten, of een snuifje kaneel. Sinds een paar dagen mijn lievelingsontbijt ever, en je moet geen havermout staan koken met prut in je ogen. Loves it!

oats.jpg

(Deze foto maakt trouwens deel uit van mijn nieuwste 365 dagen-project op Instagram. Go check it out, als je dat nog niet hebt gedaan. Yow)

Reacties

 1. lilith

  Dat ze koud zijn is eventjes wennen, maar ik vind het best lekker zo. Perfect voor de zomer, inderdaad, en zo leuk dat je elke dag kan afwisselen met ander fruit.

 2. MissCherie

  Die lepel hack ga ik eens testen al blijft het ecologischer om een deksel op uwwe pot te zetten. Brrr van zo van die prakjes moet ik altijd gruwelen, haha…

 3. Inderdaad, jeej voor overnight oats! Hier sinds een paar maanden af en toe op het menu. Nu wissel ik nog af met warme havermoutpap, wegens de koudere dagen, maar overnight oats zijn het ideale zomerontbijt, zeker als je geen goesting / tijd hebt om ’s morgens veel werk in je ontbijt te steken! (ik doe het wel met rijstemelk ipv yoghurt)

 4. lilith

  @natalie: die zurigheid haal ik eruit door honing bij te doen, en die banaan helpt ook. Wordt niet bruin, neen. En zo geraspte kokos uit een potje helpt ook om het wat zoeter te krijgen.

 5. Natalie

  Ik ben sinds vorige week ook havermout als ontbijt aan het uitproberen. Ik roer ook ’s avonds havermout in magere natuuryoghurt (ik lust geen melk). Mijn “rood” fruit neem ik wel uit de diepvries (vers vind ik tegenwoordig nog wat duur en is na 2-3 dagen rot -ik doe enkel boodschappen in het weekend).
  Ik vind het wel wat zurig… en ben ook nog op zoek naar variatie. Ga het eens proberen met banaan. Wordt die niet bruin als je die er de avond voordien al bijdoet ?

 6. mmm, ga ik ook eens proberen… met amandelmelk maakt het ook zoeter trouwens (heb ik enkel warm al geprobeerd).
  En betreft de houten lepels: je zou eens bamboe lepels kunnen proberen. Voelen veel gladder dan de gewone houten lepels en ze blijven ook zo (heb de mijne toch al een aantal jaar).

 7. R

  Hoi,
  die houten lepel probeerde ik deze week en dat werkt spectaculair goed! (zelfs zo goed dat ik het vuur afzette, deksel er volledig op en wou afgieten, maar toen begon het vlees iets te enthousiast te bruinen, en moest ik even met m’n aandacht daar naartoe, waardoor die rijstpot bijna alsnog overkookte…)
  Dik verdiende winnaar! wat mij betreft toch.

 8. Veerle

  Hier ook elke ochtend havermout. Ik maak het de ochtend ervoor klaar: paar lepels havermout, veel sojamelk (ik heb het graag vrij vloeibaar) en dan een goede hand rozijnen. Microgolf in tot het kookt en dan gewoon op tafel zetten. In het weekend doe ik er soms bevroren rode vruchten in en nog wat rijstsiroop.

 9. Anker

  Die houten lepel heeft al meerdere malen mijn elektrisch kookvuurtje gered op kot :-)

 10. Hahaha, mijn man is ook ontzettend van de lifehack en trouwens ook Getting Things Done.

  By the way: havermout in de magnetron (van Quaker) werkt ook keigoed in de winter, met geprakte banaan, kaneel en rozijntjes.

  En wat die houten lepel betreft: Doen, werkt echt. Ik heb het van een huisgenote geleerd in mijn studententijd en daarna aan mijn man ‘geleerd’, in het kader van pass it on ;-)

  Oh, en mag ik nog één supertip geven voor vers, gezond ijs in een handomdraai (en coole site voor eten voor kindjes)? http://weelicious.com/2011/07/13/chocolate-banana-ice-cream/

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>