lilith test: Mimi’s cocktailbar in Ieper

mimi's cocktailbar ieper

Dat ik fan ben van koffiehuis Mimi’s in Ieper is een publiek geheim. Eigenlijk was er maar één ding dat ik minder aangenaam vond aan de plek waar ik de lekkerste koffietjes drink: dat het enkel overdag open was. Mijn gebeden werden evenwel verhoord: sinds twee weken is Mimi’s nog maar enkel op vrijdag, zaterdag en zondag open, maar op die eerste twee dagen wel tot elf uur. En nog beter: vanaf half zeven ligt er een avondkaart op tafel, en verandert de leukste koffiebar van Ieper in de leukste cocktailbar van Ieper. Dat moest getest worden! mimis3 Ik vond al snel twee gewillige slachtoffers die hun neus niet ophalen voor een cocktail, en samen bladerden wij vrijdagavond goedkeurend door de kaart. Waarop dus geen mojito’s of tequila sunrises staan, maar pre-prohibition cocktails. Zoals ze ze voor de drooglegging dronken, dus. Bartender Dries serveert een old fashioned waar Don Draper zot van zou zijn, maar we spotten ook een Martinez, een Side Car, een Widow’s Kiss met Calvados, en twee Gin Tonics. Ik koos voor de Georgia Mint Julep met cognac en peach brandy (volgens Dries een minder zoete voorloper van de mojito), mijn kompanen gingen voor de Old Fashioned en de Gin Fizz. Alles geserveerd in geweldige retro glazen. Verrukt, wij.

mimis4

Ook toen we proefden: veel smaak, fris, verrassend. Leuk afgewerkt ook, en mooi om naar te kijken. Al zouden wij er geen drie van kunnen drinken. De cocktails zijn naast lekker best stevig, en wij zijn nochtans getrainde drinkers. Ze zijn ook niet goedkoop: tien euro voor eentje. Wij genoten dus op het gemak en met mate, en schakelden daarna over op de overigens zeer lekkere cava en huiswijn van Mimi’s. Onze lever en portemonnee waren ons de dag erna dankbaar. Wie liever geen alcohol drinkt moet zeker een zelfgemaakte iced tea proberen. Vreselijk lekker, believe you me. mimis2

Aangezien ik niet de grootste cocktaildrinker ben is het belangrijkste nieuws wat mij betreft dat er een zeer gezellige bar is bijgekomen in het Ieperse uitgaansleven. Een bar met een retro sfeertje waar ik het erg voor heb, met achtergrondmuziek waarover net zoals over alle andere dingen die Dries doet is nagedacht, zodat je er perfect zit voor een fijne avond. Ik heb altijd gevonden dat Mimi’s ook gemaakt was voor de avond, en nu ik heb gezien hoe gezellig het er is met kaarsjes en een nacht die valt is dat gevoel volledig bevestigd.

mimis5Ook altijd mooi meegenomen: er staat nu ook finger food op de kaart, en tapasplankjes. Wie het liever wat experimenteler doet moet zeker ook eens de spirit coffees testen: er is keuze tussen Irish (met Bushmills of Jameson), French (met cognac), Italian (met Amaretto), Baileys met slagroom, Paris Midnight met Grand Marnier, en dan heb ik ze dus echt nog niet allemaal opgenoemd. Ook veel speciale bieren, voor de liefhebbers.

En aangezien de boel om elf uur sluit was moeder nog op een deftig uur thuis ook, wat goed uitkwam, gezien de zoon al om kwart voor zes een medley van Studio 100 begon te zingen in zijn bed. :aah: Vaarwel retro sfeertje.

Mimi’s ligt in de Boterstraat in Ieper. Wat mij betreft vier bedjes. 

Reacties

  1. Iduna

    Nog nooit naar toe geweest. Zal da nu zeker doen. Best wel op zoek gaan naar een BOB of BOBette zekers?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>