lilith houdt van het Geefplein

geefplein ieper

Deze namiddag is er voor het eerst een Geefplein in Ieper, knal aan de crib, en terwijl ik er net rondliep en van de ene verrassing in de andere viel (Boekjes van de Babysitters Club! De volledige collectie platen van Willy Lustenhouwer! Kwartetkaarten van Cars!) vond ik mijn stad nog veel geweldiger dan normaal. Het principe van het Geefplein is dan ook helemaal mijn ding: iedereen brengt dingen mee die hij niet meer wil, en geeft die gratis weg aan wie er wel iets mee is. Je hoeft niet bij je materiaal te blijven staan, want er hoeft niet onderhandeld te worden over prijzen of andere miserie.

geefplein ieper

De gedachte is: neem het mee als je er iets mee bent, laat het liggen als je het gevoel hebt dat iemand anders er nog meer aan zou hebben. En dat marcheert dus geweldig goed. Ook omdat iedereen taart mocht meebrengen die gratis werd uitgedeeld, en er muziek was, en blije gezichten. Ik sloeg een paar keer een serieuze slag, en liet een vierde van mijn zolder achter op het plein. Wat om half zes niet weg is gaat rechtstreeks naar de Kringloopwinkel.

Ge hebt dus nog twee uur. Spoed u naar het Beeldenplein aan de bib!

Reacties

  1. Superpa

    Wij waren er ook en hebben geweldig genoten. Wat ik heel leuk vond waren vooral de blije gezichten die daar rondliepen. Super de max. :)

  2. Joy

    Ik heb hier ook nog een heleboel boekjes van de Babysittersclub liggen, maar niet te geef! :p Ik wil ze ooit zelf nog eens lezen.

  3. Tim

    Ideaal he, wij hebben onze spullen in roeselare kwijt geraakt in een mum van tijd. Blij dat er zo dingen bestaan, heb zo bijna heel mn “studiotje” ingericht :-)

  4. Mijn vriend was één van de organisatoren van het geefplein in Roeselare, dat op dezelfde dag viel als Ieper. Fantastisch om te zien hoe dit tot stand is gekomen en wat een groot succes het werd. Op naar nog veel edities :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>