lilith en de styliste: deel 3, waarin ik vertel wat het me heeft opgeleverd

styliste_3_1

Ik denk dat het onderhand wel duidelijk is dat ik geweldig content ben dat ik een styliste heb ingeschakeld om mij te adviseren bij het winkelen en kleren kiezen. Ondertussen zijn we een paar maanden verder, en nog elke ochtend bedenk ik me wat voor een gemak het is om niet meer te staan twijfelen over wat ik moet aandoen. Het was even aanpassen en een knop omdraaien in mijn hoofd, maar jongens, daar kreeg ik wel een hoop voor terug.

ik vind stukken op de meest onmogelijke plaatsen. Plaatsen waar ik vroeger geen stap binnen zette, omdat ik dacht dat dat toch geen zin had. I’m talking C&A en Kiabi en Bel & Bo, peoples. Doordat ik nu een beter beeld heb van wat mij staat en wat niet kan ik overal binnenstappen, checken of ze mijn kleuren hebben (waarover later meer), en indien wel bekijken of de stukken in mijn kleuren ook bij mijn lichaamsvormen passen. Het is opvallend hoe vaak ik al een match heb gescoord op plaatsen waarvan ik het niet had verwacht. Om maar te zeggen: de gele rok is een C&A’ke, het rode topje iets van tien euro in de Kiabi in Frankrijk. Dat geweldige rode jasje? Voor geen geld in de Pimkie.

styliste_3_2 styliste_3_3 styliste_3_4
ik durf geld uitgeven voor een goed stuk. Dat durfde ik vroeger nooit, omdat ik geen idee had of ik wat ik kocht nog wel veel zou dragen. Nu weet ik dat ik heel veel draagbeurten zou halen uit een mooie blazer in kobaltblauw, omdat ik het net zo goed over een jurkje als een topje en high waisted jeans zou kunnen gooien. En als het echt goed is voor mij (rechte lijnen, getailleerd, kort en afgesneden ter hoogte van mijn taille) dan zou ik er wel wat geld voor over hebben. Basisstukken for the win. En kennis is macht.

ik combineer als een baas. Doordat ik weet welke kleuren mij staan kan ik ze op elkaar afstemmen. Mijn kast past bij elkaar, en ik kan ermee spelen. Complementaire kleuren als blauw en oranje versterken elkaar, en ik vind het leuk om vanuit die wetenschap al eens te spelen met accessoires en schoenen en dingen.

styliste3_5 styliste_3_6

ik vind winkelen plots weer ongelooflijk leuk. Het is zo fijn om te weten waar je naar op zoek bent. Om hele stukken winkel links te laten liggen omdat je in één oogopslag ziet dat er niks van je kleuren bijhangt. Om iets te kopen en constant complimenten te krijgen. Dat is geweldig nieuw, en zeer fijn. Winkelen gaat nu trouwens veel sneller. In plaats van winkels te doorploegen en het toch allemaal niet te weten heb ik nu een arendsoog ontwikkeld voor dingen die bij mij passen of die ik nog ontbreek. Heerlijk.

ik wil niemand anders meer zijn. Vroeger droomde ik van een Kelly die er goed uitzag doordat ze tien kilo was afgevallen. Nu besef ik dat je ook visueel tien kilo kunt afvallen door je beter te kleden. Ik vind echt dat ik er nu slanker uitzie dan ik doorgaans deed, terwijl ik niet eens echt veel ben afgevallen. Het heeft allemaal met balans vinden te maken, en jezelf niet breder en korter maken met de kleren die je draagt.

styliste_3_8

ik boor hele nieuwe koopsegmenten aan. Accessoires jong, wat een leutige wereld om zot in te gaan als je weet dat het helpt. Het begin van een verzameling, jongens, ik zeg het u.

ik leerde pimpen. Sille raadt aan om eens textielverf te gebruiken, of je kleren interessant te maken op plekken waar je aandacht op wilt vestigen door bijvoorbeeld studs uit de Veritas erop te zetten. Zo had ik het allemaal nog niet bekeken.

styliste_3_7 styliste_3_9

Conclusie: het heeft mij zoveel deugd gedaan. Er zijn vast vrouwen met een aangeboren gevoel voor stijl, maar ik was er echt geen. Ik had geen idee wat me stond, werd daar heel onzeker van en deed dan maar zo saai en onopvallend mogelijk. Terwijl damn, nu vind ik het zo de max om wat kleur te brengen in het grijs rond mij.

Ik moest van Sille zeggen dat afstanden voor haar niet per sé een probleem hoeven te zijn, en dat ze altijd wil bekijken wat kan binnen jullie budget. Meer info is te krijgen via de gegevens op haar website. Nog vragen? Roep maar!

Bewaren

Reacties

 1. Bommeke! – is heel vaak mijn eerste gedacht tegenwoordig, als ik uw selfies op Instagram zie passeren. Ik zou bijna goesting krijgen om ook eens een styliste te contacteren, ook al voel ik mij meestal wel goed in mijn vel en in mijn kleren.

 2. kirby

  Een tijdje geleden een cadeaubon gekregen voor kleuradvies. Wat bleek nadat ik m’n kleurenwaaiertje kreeg? Er waren maar 3 stuks uit heel m’n kast die een kleur hadden die niet op m’n waaiertje stonden… En ik hoefde ze niet weg te gooien: gewoon combineren met een stuk dat wel op m’n waaiertje stond en klaar was kees! Ik let er nu ook wel meer op dat ik stukken koop die ik eindeloos kan combineren. Leutig hé om zo voor je kleerkast te staan ’s morgens! Voor accessoires zou ik nog wat meer m’n best kunnen doen… Vroeger droeg ik veel kettingen, maar ik beperk me nu eigenlijk enkel tot oorbellen… Misschien dat zo’n stijladvies me ook deugd zou doen!

 3. Joke

  Superknap zie jij er uit! En zo tof, de styliste is van Merkem. Mijn beide ouders zijn van daar :-)
  Toch jaloers. Ik slaag er altijd in een leuk kledingstuk te kopen, met dan bij thuiskomst te merken dat ik helemaal niks heb dat daar bij past. Gevolg: blijft in de kast… En juwelen: zelden… Misschien ook tijd om eens meer aan mezelf als vrouw te gaan denken.

 4. Top! Heb vorig jaar met de vriendinnen ook eens een kleursessie gedaan. Heel veel van geleerd! En idd, shoppen gaat zo dubbel zo snel :-) Stijladvies zou eigenlijk nog een goede aanvulling zijn. Thinking about it!

 5. Hmmm, ik denk dat ik dat voor mijn verjaardag eens ga vragen als cadeau. Want van deze blogposten krijg ik daar echt zin in. Je ziet er echt geweldig uit! In welke winkels vind je trouwens die leuke halskettingen?

 6. Sofie

  Wat een mooi verhaal. Je blog is super inspirerend! Erg mooie foto’s. Die groepsfoto toont zo duidelijk hoe de juiste kleuren iemand kan doen stralen.

 7. Ik kreeg indertijd ook voor mijn verjaardag eens een kleuradvies cadeau en ben daar best blij om. Zo een stijladvies tilt het allemaal toch weer naar een hoger niveau en misschien moest ik dat ook maar eens overwegen. Zoals hierboven al gesteld, je ziet er stralend uit en de groepsfoto toont perfect aan hoe jij er uit springt met jouw kledingkeuze. Toppertje!

 8. wow. Je ziet er prachtig uit, met stoere en vrouwelijke combi’s. Ik.Wil.Ook! Maar ik woon in Haarlem (Nederland) en dat is toch net te ver weg voor Sille.
  Moet ik toch eens hier gaan rondkijken..

 9. pieke

  die groepsfoto!!

  (of heb je de rest betaald om jou zo mooi af te laten steken :) )

 10. Sara

  Heel knap! Waar haal je al die mooie halskettingen vandaan? Die met die rode bolletjes bv op foto 8, vanwaar komt die? Vind ik very nice! :-)

 11. Het lijkt me zo gaaf om dat een keer te doen. Ik twijfel ook heel vaak en als er iemand mee kijkt dan is het altijd al makkelijker om de juiste keuzes te maken. Wat ik echter wel blijf hebben is dat ik het dan vaak mijn zondagse kleding vind. Dus dat ik het alsnog niet draag, omdat dat zonde is… Beetje stom natuurlijk, maar zo voelt het dan. Dat alles voor speciale momenten is.

 12. mooi hoor! Zo’n felle kleuren staan je echt super en je straalt dat ook echt uit :)
  Ik weet niet hoeveel die styliste je lichter gemaakt heeft (in euro’s wel te verstaan), maar ze was het dubbel en dik waard zo te zien. Make way for the new Kelly ;)

 13. Het doet je duidelijk goed en je straalt echt op de foto’s (o.a. dankzij de kleurencombo’s). Kleuradvies zou standaard moeten aangeleerd worden aan verkoopsters in een kledingwinkel.

 14. marthe

  Wat zie je er fantastisch uit! Waar haal jij je accesoires? Winkeltips voor accesoires zijn welkom! Die van jou zien er geweldig uit!

 15. Wauw! Je ziet er geweldig uit!
  En in je tekst, vooral het stuk waar je zegt dat je niemand anders meer wilt zijn… fantastisch! Geniet van de nieuwe Kelly!

 16. Super dat je er de gegevens van Sille bijzet, want ik denk dat de grootste drempel om contact op te nemen met een stylist(e) voor de mensen het prijskaartje is. Je denkt altijd dat dit stukken van mensen gaat kosten ;)

 17. Ellen

  Nu ben ik een beetje in de war, want blijkbaar sta jij met dezelfde kleuren goed als ik -kobaltblauw, felrood, ‘echt’ zwart – maar ik zou absoluut niet staan met rood haar (ben een wintertype). Ik kijk in elk geval uit naar de kleureninfo :) Verder kan ik alleen maar beamen wat iedereen hierboven zegt: je ziet er echt prachtig uit! Fijn dat je je nu beter in je vel voelt.

 18. Je ziet er echt geweldig uit! Een kleurenanalyse heb ik al laten doen, heel content van.
  Maar een stijlanalyse zou mij ook wel afgaan, want de verhullende A-lijnrokken heb ik ook in mijn kleerkast hangen. :-)

 19. Heerlijk om je zo enthousiast te horen zijn over je nieuwe ik in een nieuwe kledingstijl. :-) Ik overweeg haast haar in te schakelen maar helaas het is echt momenteel niet mogelijk om een nieuwe garderobbe aan te schaffen, misschien over een jaartje ofzo, dan zoek ik haar gegevens hier wel weer op!

 20. Wauw! Hoe stralend en sexy zie jij er uit zeg! *jaloers* Misschien kan jij ooit een tweede carrière beginnen als styliste?! :D Ik heb al vaak de nodige uitleg gehad van wat ik mag aandoen en waar ik best zo snel mogelijk van wegloop. Maar het blijft hopeloos, ik blijf altijd terugkeren naar de veilige, saaie boel die mijn ronde figuur waarschijnlijk allesbehalve eer aan doen…. lang leve zwart, het blijft mijn motto vrees ik.
  Al moet ik toegeven dat dit 3-luik van Lilith en de styliste mij toch ergens weer een sprankje hoop heeft gegeven…. Van je hey, ho, let’s go en al.

 21. Dat klinkt zalig, uw kast opendoen en weten wat ge hoe kunt combineren zodat het u goed staat! Als ik het over een paar jaar nog altijd niet uitgevogeld heb wat mij wel en niet staat, ga ik mijzelf ook zo’n stiliste cadeau doen. :)

 22. Dat met die zwarte blouse en rok BLIJFT magnifiek, net als die rode rok met blauw erbij op die groepsfoto…

 23. Whoopwhoop! Heerlijk om te zien dat stylistes ook voor gewone stervelingen iets mogen betekenen en niet alleen voor Michelle Pfeifers van deze wereld. En dat kapsel staat je beeldig!

 24. Wauw!!! Ik ben echt wel fan van de nieuwe, kleurrijke Kelly! En inderdaad, sommige outfits kunnen je op slag 10kg slanker doen lijken.
  Ik ben vooral fan van de (koker)rok+bloes combinatie.
  Nu even doorklikken naar de website van de styliste. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>