Zomers topidee: zoeken in een blok ijs!

IMG_3580Disclaimer: het is niet bij mij dat jullie moeten zijn voor dolle knutselideeën. Behalve als ik ze heb gestolen van Pinterest, heb uitgetest en tot de vaststelling ben gekomen dat ze werken. Als in: kinderen die een uur bezig zijn zonder te zeggen dat ze zich vervelen. Ge moet kinderen hebben om te snappen wat voor een succes dat is. (en ja, het is met water, maar het leek mij bij code geel verstandiger dan een zwembadje vullen. En het was minstens even verfrissend)

Nodig:

 • een plastieken bak die in de diepvries past, in dit geval een van IKEA
 • water
 • kleine speelgoedjes die niet per se heel moeten blijven
 • gereedschap als hamertjes, penseeltjes, lepels, zout en eventueel warm water (voor als ze het beu zijn. De mijne werden het niet snel beu, tot mijn verbazing)

Vul de bak met een centimeter of drie water en verdeel er wat speelgoedjes in. Zet in de diepvries tot de laag ijs is geworden. Verdeel opnieuw een paar speelgoedjes en voeg een paar centimeter water toe. Herhaal een paar keer tot je ijsblok volledig is.

Kap uit in de tuin.
Geef de kindjes wat gereedschap.

IMG_3578
Let op dat ze elkaars vingers en teentjes niet afkappen.

Sit back and relax. 

Reacties

 1. Zalig idee inderdaad maar ‘k ben vorig jaar in de uitvoering de mist in gegaan omdat ik doodsimpelweg de blok ijs niet goed genoeg had laten bevriezen (want mijn kleuter en ik waren zo enthousiast met ons idee en wilden direct in uitvoering gaan). Nieuwe poging om het in te vriezen zorgt ervoor dat ik die blok inmiddels wel zeer goed ingevroren ergens vergeten ben in mijn vriezer.

  Hmm ik moet eens gaan rommelen in mijn diepvries!

  De issue met dit idee is dus dat je er op tijd moet aan denken want je kan het niet direct uitvoeren.

 2. oh super seg! hier alleen te weinig plaats in de diepvriezer vrees ik, om zo’n bak in kwijt te kunnen :)

 3. Leen

  Merci voor de tip! Vandaag met onze jongens uitgeprobeerd, groot succes!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>