lilith is preus lik feertig op “Baas over eigen Tijd”

Werk&Leven_Anouck&Kelly-7Vorig jaar deze periode. Na maanden van mezelf een oog uitstressen omwille van te veel werk en te weinig uren, was ik op het geniale idee gekomen om er nog iets bij te nemen. Een podcast, hoe cool zou het zijn? Lullen in een microfoon an sich bleek niet meteen het grote probleem, iemand vinden die dat even makkelijk deed als ik ook niet. Maar er viel wel geweldig veel te leren. Over materiaal, en wat daarvoor nodig is. We lazen microfoonreviews bij ons ontbijt. We kregen die microfoon in den beginne niet goed afgesteld, wat je maar al te duidelijk hoort in de eerste afleveringen van Werk & Leven. We wisten niet hoe je een aflevering gemonteerd kreeg. Laat staan hoe je ervoor zorgde dat iemand die aflevering ook daadwerkelijk kon beluisteren. Letterlijk alles was in die eerste weken zeven keer moeilijker dan we hadden gedacht.

Zowel Anouck als ik bevonden ons niet in de meest energieke fase van ons leven, want we waren al maanden achter al onze feiten aan aan het hollen. Die podcast erbij gooien leek bij momenten het slechtste idee ooit. We weenden soms een beetje in de auto omdat we ons weer hadden vastgereden door ergens ja op te zeggen in plaats van neen. Maar hoe langer we bezig waren met de podcast, hoe beter het leek te gaan.

IMG_1305

In de dertiende aflevering van Werk & Leven hebben we het daarover. Over een jaar geleden. Ik weet nog exact hoe alles toen voelde. En wat een verschil er is met de laatste maanden, waarin de ademruimte plots weer terug is.

Sinds augustus zijn Anouck en ik in het geheim bezig aan een project waar we weer allebei geen tijd voor hadden, maar wel vreselijk veel goesting om het toch te doen. Een paar jaar geleden was goesting in mijn hoofd nooit voldoende geweest om ergens voor te gaan. Maar dat is ondertussen serieus veranderd. Dat is trouwens lang niet het enige.

fbac7233-5ed4-4d53-b4d5-ef63d1aa22da

De concrete aanleiding om samen nog iets te maken was een Werk & Leven- workshop van een voormiddag over focus en productiviteit, meerbepaald over themadagen en hoe wij onze agenda planden. Er was meer interesse dan we hadden durven hopen, en de vraag bleef maar komen om die workshops ook te gaan geven in Gent en Leuven en Antwerpen en zelfs het exotische Hasselt.

Even overwogen, maar dat bleek niet haalbaar. Alles dat we de laatste jaren gezamenlijk hebben geleerd en toegepast op vlak van productiviteit en meer gedaan krijgen in minder uren in een online cursus gieten die iedereen van overal kan volgen leek ons dan weer wel iets. En dus gingen we eind deze zomer aan de slag met een klein idee, dat uitgroeide tot iets dat zo goed is dat ik nog maar over weinig dingen die ik heb gemaakt zo trots ben geweest.

IMG_4908

Het was nochtans weer veel moeilijker dan we hadden gedacht. Anouck en ik hadden allebei al een online cursus gemaakt, dat scheelt, maar dit is shizzle van een heel ander niveau. Dit is een cursus met meer dan twee en een half uur video, om maar iets op te noemen. Neen, niet enkel presentaties, maar ook head shots. Video’s met autocue. Video’s waarmee heel veel kan misgaan, maar die ook heel erg goed kunnen gaan, zo leerden we ondertussen met scha en schande.

Schermafdruk 2018-11-21 13.48.14

De lijst met wat we voor het maken van deze cursus moesten leren was weer eindeloos. Ik heb zeker zes keer gedacht dat het het slechtste idee ooit was, maar nooit voor lang, want we voelden allebei al heel snel dat dit exact was wat wij moesten maken.

Een cursus over weer controle nemen over je tijd, en hoe wij dat doen, en wat we hebben geleerd van vele jaren trial and error and keihard op onze bek gaan. Sinds deze week is hij af, onze eerste liefdesbaby, en ik moet soms in mijn arm nijpen omdat ik niet geloven wat het geworden is. Iets heel heel cools en bruikbaars, volledig gebaseerd op alle verzuchtingen die honderden luisteraars van Werk & Leven hebben geuit in een time management survey die we een halfjaar geleden uitstuurden.

Baas over eigen tijd-58

Met al onze ervaringen, heel veel voorbeelden, case study’s, staalnames en inspiratie om zelf eindelijk werk te maken van de dingen die voor jou belangrijk zijn. Zowel Anouck als ik hebben er ongelooflijk hard aan gewerkt (lees: niet normaal hard), en vooral: er geweldig veel van onszelf in gestoken. Exact de reden dat we allebei preus lik feertig zijn, en niet kunnen wachten om wat we hebben gemaakt eindelijk te presenteren aan de mensen voor wie we het hebben gemaakt.

Maandag 26 november is D-DAY, dan kun je je registreren voor de cursus. Maar voor we de poorten opengooien geven we nog een gratis voorsmaakje in de vorm van een webinar, met de ronkende titel: “In de shit met je time management? 5 misvattingen die alles in de soep doen draaien (en onze strategieën om opnieuw controle te krijgen over je tijd).” 

Kun je op dat moment niet aanwezig zijn voor de gratis online workshop, dan mailen we je achteraf de opname door. Je kunt je ook gewoon vrijblijvend op de wachtlijst zetten, dat garandeert dat je later deze week alle nodige info krijgt. Wij kunnen niet wachten om te tonen wat we gemaakt hebben, in elk geval.

Het wordt keihard de moeite.
Zelden zo hard gepopeld om iets af te trappen, en ik weet nochtans iets af van popelen.

Reacties

 1. Elke Van Os

  Topidee! Iets minder: ik heb mij nu al twee keer ingeschreven, maar krijg nooit een bevestiging en heb ook nog geen extra info gekregen over het webinar. Ligt dit aan mij?

  1. Dag Elke, volgens ons mailprogramma zou je zowel op 19 als op 22 november een mailtje van ons ter bevestiging moeten hebben gekregen. Check je eens in je spamfolder? Je bent in elk geval gewoon ingeschreven, en krijgt binnenkort meer info. :)

 2. Elke Van Os

  Ah, super, dankjewel! Nee, nergens in geen enkele folder te bespeuren. Hopelijk krijg ik wel jullie infomail dan.

 3. Hanne

  Ik heb naar de opname geluisterd en ik vond het echt inspirerend! Dit is waar iedereen die ik ken, mee worstelt! Wat een super idee.
  Maar 1 dingetje – ik vond het zo gek dat je je toch ook op de werkende mama richt, maar dan de livestream op maandag om 14:00 plant? :-D

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>