Flo spreekt #4

Het drama van het tweede kind. Dat de moeder niet alleen veel vaker vergeet om grappige uitspraken in haar Bullet Journal te schrijven (aja, twee kinders, dat spreekt altijd door elkaar, en dus ben ik de uitspraak al vergeten tegen dat ik “wabliefteru?” en “spreek eens zo niet door elkaar!” tegen de andere heb gezegd), het zorgt er vaak ook voor dat ze minder tijd heeft om ze door te sluizen naar haar blog.

Deze uitspraken van de afgelopen weken hebben het alsnog gehaald.

 • Ik was daar echt heel eng voor“. Flo vond iets eng, en was daar heel bang voor.
 • Is dat hier een kleer?“. Wijzend naar een pyjama. Kleren zijn niet gelijk aan slaapkleren, daarmee, en Flo checkt liever dan in pyjama naar school te gaan.
 • Ik ben altijd de beste winnaar hoor mama. Echt altijd van al mijn vrienden win ik. Maar niet soms. Je kan niet altijd winnen, hoor.” Waarop ze me een beetje berispend aankijkt omdat ik dat misschien wel dacht, dat je altijd kan winnen. Zo ben ik wel.
 • Mama, mama, ik heb een supergoed gedeetje!“. Of een ideetje.
 • Ik ben Pippi Langkous en ik durf nergens bang voor te zijn!“. Auw. <3
 • Mag ik scharen?“. Knippen. Ik vind scharen logischer.
 • Kom hier mama, ik ga jou verbeteren“. Ik was nogal ziek en lamlendig in de zetel, en Flo wilde me genezen.
 • Geef mij maar een oplosje“. Het duurde te lang voor ik doorhad dat ze wilde dat ik haar een applausje gaf. Mega-woedeaanval. Zelfs nadat ik in mijn handen klapte als een onnozelaar kwam het niet meer goed. #hetiseenfase
 • Daar moet ik naartoe!“. Ik toon de video van Sylvy Melodie in de kinderacademie, en Flo, die zeer graag zingt en danst, is wreed gedecideerd. Ik heb niet durven vertellen over wat er met Walter is gebeurd en dat de academie gesloten is.
 • OWLY! WAAR ISSEM GEVLOGEN?“. Flo ziet een bliksemschicht.
 • Wat gebeurt er als je tegen het plafond likt?“. Geen idee, eigenlijk. Probeer eens?
 • Weet je wat juf N. zegt tegen mijn kinderen?”. “Neen”. “Babbelkousen!“. *rolt haast over de grond van het lachen*

Meer Flo spreekt?
Hier staan de vorige edities.

Reacties

 1. Weet je, echt elke keer dat ik een foto van jullie Flo zie, is het eerste wat ik denk: amai, wat wordt dat kind graag gezien. Misschien omdat ik een jongetje heb, maar ik ben altijd onder de indruk van al die leuke kleren (sorry, “kleers”) die ze heeft, en hoe goed die bij haar passen, hoe goed jullie haar kennen en door haar kleren een stukje van dat karakter al tonen. Ik wil maar zeggen: ik denk dat het wel heel goed meevalt met de verwaarlozing van het jongste kind hoor :-)

  1. Amai, dat raakt me wel, precies. Ze is heel graag gezien, alleen heeft ze een moeder die nogal focust op alles in het moederen waar ze ballen misslaat.:) Heel lief dat je me daarop wijst. Ik vind kleren kopen voor een meisje ook gewoon te leuk, misschien toch ook wat eigenbelang. ;)

 2. Ik vind die kinderpraat zo heerlijk! Mijn kinderen zijn volwassen maar ik zal nooit vergeten dat de oudste ooit zei dat je geld gewoon bij de bank kan gaan halen (niet beseffende dat dat je eigen geld is :) ) Jullie Flo ziet er echt een schatje uit!

 3. Zo geweldig! Ik hoor onze oudste ook nog zeggen dat hij ging ‘raketten’ (tennis spelen’). Of dat er ‘dolfijntjes’ in de stad waren (‘fonteintjes’). Om van te genieten. Maar echt: opschrijven is nog beter. Want het is allemaal zo vluchtig. Als zandkorrels tussen je vingers.

 4. Christine

  TOTAAL naast de kwestie, maar: IK WIL HET HAAR VAN FLO! Serieus, hoe leuk is dat geknipt? En dat ziet er zo’n tofke uit! En wat lijkt ze op Dexter (foto 3). Is er al een Flo-fanclub? Anders richt ik die op ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>