Gedachten achter een mondmasker in de supermarkt

 • Zouden ze weten dat ik dit doe om hen te beschermen, en niet omgekeerd? Moet ik met mijn ogen uitstralen dat ik niet per se bang ben voor hen, maar begaan met hen? Hoe doe je dat juist?
 • Dat is ook wel geen anderhalve meter. Komen mensen nu dichter omdat ik een mondmasker draag?
 • Die heeft wel een heel cool mondmasker, waar zou ze dat gehaald hebben? Dat sluit precies zo elegant aan, en zo’n tof stofje. #teammondmasker
 • Zouden ze mij een seut vinden? Waarom boeit mij dat überhaupt? Ben ik hier om te winkelen of om tof gevonden te worden?
 • Hell, dat wordt wel warm. Is dat normaal voor een mondmasker?
 • Het voelt wel zo’n beetje als bij gesluierde vrouwen die van die kweetnie hoe mooie ogen hebben en zo wreed mysterieus zijn. Ik voel me precies Sheherazade. Was die gesluierd? Straks eens zoeken op wikipedia
 • Hopelijk kom ik niemand tegen die ik ken.
 • Waarom zou ik dat erg vinden?
 • Praten met een mondmasker is ook weer zo raar. Niet praten met een mondmasker tegelijk ook.
 • Niet met iemand willen praten omdat je een mondmasker draagt, telt dat als onbeleefd?
 • Zou die mevrouw gezien hebben dat ik naar haar glimlachte?
 • Zijn mijn ogen sprekend genoeg zo? Misschien moet ik me toch weer beginnen schminken als ik een mondmasker draag.
 • Een groen mondmasker zou goed gaan bij mijn ogen.
 • Heb ik dat nu eigenlijk juist aan? Dat heeft hier precies geen boven- en onderkant. Hoe zat dat weer met die plooitjes?
 • Ik ben zo obviously een mondmasker-n00b.
 • Oeh, een met koordjes in plaats van rekkers. Ook wel tof.
 • Stel je voor dat mijn mondmasker plots mister bean-gewijs van mijn oor schiet. Hoe GENANT zou dat niet zijn?
 • Waarom kijkt die zo naar mij? Keurt die mijn keuze af? Dat hij zich wat gaat moeien met zijn eigen bubbel he dan.
 • Misschien denkt die gewoon: mooi mondmasker. Terecht ook. Ik zou dit zeker ook geen lelijk mondmasker noemen. Echt niet mis, voor een mondmasker.

Voor het eerst met een mondmasker naar de supermarkt om het achter de rug te hebben, donderdag 7 mei 2020.

Reacties

 1. Sonja

  Heb geen enkel mondmasker in huis dus ook nog niet gedragen dus moet alle stadia nog door. Wel een mooi besteld om te passen bij de kleur van mijn ogen #betermooialshettochmoet

 2. Ik moet een mondmasker dragen als ik werk (alléé, binnen in het gebouw). En ik heb het vooral moeilijk als ik veel moet babbelen en dat ding in mijn mond schiet als ik inadem :)
  Ik heb er ook al in veel verschillende kleren.

 3. Annick

  Ik moest zo hard lachen met jouw gedachte:”Dat hij zich wat gaat moeien met zijn eigen bubbel, hé.” 😂 Heerlijk!
  Vorige week ben ik met mondmasker naar de winkel geweest: het is raar, maar vooral lastig als je diep wil inademen. Ah, en voorlezen (aan mijn moeder) was ook niet zo evident.

 4. Ik deed voorheen nooit make-up op of het moest echt een heel speciale gelegenheid zijn. Nu ik ook met een mondmasker ga winkelen, maak ik wel mijn ogen (zachtjes) op om extra mooie blikken te kunnen strooien.

 5. Sonia

  Ik ben dinsdag ook voor de eerste maal met mijn zelf gemaakt mondmasker inkopen gaan doen in de supermarkt. Het voelde vreemd en ongemakkelijk. Praten met mijn mondmasker lukte niet al te best. Mijn glimlach naar de kassierster was voor haar niet zichtbaar. En op de koop toe dampt mijn bril aan. Het was zo warm achter het mondmasker en ik snakte naar frisse lucht. In de auto heb ik het dan ook maar meteen uit gedaan…

 6. Mooie overpeizingen.
  Ze zijn een noodzakelijk kwaad, de mondmaskers, maar het zullen nooit mijn vriendjes zijn. Het enige goeie eraan is dat ik mijn naaigoesting die ergens ver weg zat, weer heb teruggevonden.

 7. Cindy

  Herkenbaar en nog een extra gedachte hier: hoe lastig toch dat mijn bril beslaat, draag ik het masker dan wel juist?

 8. Annelies

  Mijn grootste probleem met een mondmasker is dat mijn bril de hele tijd aandampt. Niet zo handig, vooral niet aangezien ik op het werk ook de hele dag een mondmasker moet dragen. Oh en de neiging om naar iedereen te knipogen omdat ze me niet zien glimlachen, gaat me ooit ook nog wel eens in de problemen brengen vrees ik…

 9. Ik mag als risico-patiënt geen boodschappen gaan doen maar mag wel met een mondmasker op een korte wandeling of fietstocht doen. Bij koud weer of wind is dat masker een pluspunt, bij warm weer toch net ietsje minder want dan wordt het inderdaad snel te warm. Maar wat ben ik blij dat mijn moeke er voor me heeft gemaakt (inclusief eentje met een Harry Potter print). Laat die mensen maar kijken. Na weken binnen zitten was ik super blij dat ik dankzij die maskers eindelijk weer eens naar buiten kon.

  De eerste keren had ik het idee dat mensen dachten dat ik het droeg omdat ik besmet was. Ze wandelden immers stuk voor stuk in een heel grote boog om me heen. Wel goed natuurlijk want werkt dat masker uiteraard twee keer zo goed.

 10. ‘k vind het ook wel frappant dat ik geëvolueerd ben van schrik van mondmaskers (maart…help wat voor wereld wordt dit) naar “oh cool stofke” “ik neem mijn verantwoordelijkheid en ben trots mijn mondmasker te dragen”.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>