Doe es gek en vertrek

Bij Q-music geven ze deze week vliegtuigtickets weg. Er is eigenlijk maar ÈÈn regel: je moet onmiddellijk je koffers kunnen pakken en vertrekken.
Vanmorgen waren het tickets naar Barcelona. “Barcelona”, dacht ik met een diepe zucht. Hoe meer flash-backs er in mij op kwamen, hoe vanzelfsprekender het werd dat ik een smsje zou zenden om te vertrekken. Om nog eens binnen te springen in het gezellige ontbijthuisje aan de Arc de Triomf, bijvoorbeeld, waar de eigenares naast Spaans enkel toeristische gebarentaal meester is. Om door de kleine straatjes te slenteren, luisterend naar het typische geluid van een grote, maar ongelooflijk gezellige Spaanse stad. Om een Fanta Citroen te drinken op een strand met palmbomen. Fanta Citroen, die daar een andere naam heeft, waar ik even niet kan opkomen. Citroen is namelijk Nederlands, en dat kennen ze niet in Barcelona.
Het scheelde niks of ik had mijn gsm erbij genomen om Q-music te smsen waarom net ik naar Barcelona moest vertrekken: het is bijna een jaar geleden dat ik na weken van twijfel mijn stoute schoenen heb aangetrokken met Barcelonees getater als achtergrondgeluid. Maar toen besefte ik het: volgens het weerbericht regent het in Spanje. En ik moet om twee uur beginnen werken.

Reacties

 1. de allerliefste mama van de hele wereld

  ik hoorde het deze morgen op Q-Music.
  Waarom dacht ik daarbij aan jullie?

 2. severine

  Goh,

  Wa zou het toch zalig zijn om zomaar zonder met iets rekening te moeten houden op reis vertrekken

  Goh, en dan die domme realiteit :-d

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>