Dus ik kocht een nieuwe brommer

Dus ik kocht een nieuwe brommer
en dacht hiervoor gaat ze plat
maar intussen had zij een auto gekocht
zo eentje zonder dak
en ik dacht dit kan niet meer
wat moet ik nu nog doen
‘k heb maar weer mijn fiets genomen
en ik lachte een beetje groen

want ze doet het vast met opzet
en ik raak er niet aan uit
want ik doet toch niets verkeerd
en toch ga ik niet vooruit
Oh ze neemt me steeds te grazen
’t is m’n eigen fout misschien
koop ik morgen een ferrari
dan koopt zij een F-16

Ze is veel te snel voor mij
veel te snel voor mij
ze loopt de 100 meter in 10 seconde rond
ik probeer haar wel te volgen
maar mijn tong hangt op de grond
‘k zou haar beter snel vergeten
maar heeft zo een mooie
ze is veel te snel voor mij

Je hebt zo van die mensen die alles weten over brommers. Je hebt er ook die alles weten over het expressionisme. Of over rashonden, wasmachines, designer lampekappen, Disneyland of Zuid Afrikaanse rijstsoorten. Dan heb je ook een zeer beperkt aantal mensen die alle liedjesteksten van buiten kent. Ik heb het niet over het refrein van een liedje kunnen meezingen en af en toe “nenenah nah” er tussen brabbelen. Nee, sommige mensen kunnen alle liedjes van voor tot achter zingen, zonder fouten of haperingen. Geef ze een titel en ze zijn weg. Like a walking iTunes.

Zo iemand is lilith.

Reacties

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>