Oproep

Beste politicus,

ja, u daar, die in de Zevende Dag uw standpunten komt verdedigen tegenover uw soortgenoten. U daar, die zichzelf graag ziet blinken op grote borden langs boerenweggetjes en autostrades. U, die door Siegfried Bracke steevast wordt aangesproken met U, alsof U een god bent die in een iets anders geformuleerde zin Hij wordt. ‘U is overtuigd van Uw gelijk, is U niet?’ aldus Siegfried, die ondanks zijn vlinderdasje altijd een gewone hij is gebleven.

U, beste politicus, is mij kwijtgespeeld. Ik ben een westvlaams meisje van 22, met een gezonde interesse in alles dat rondom haar gebeurt. Ik schrijf graag, en om die simpele reden behaalde ik een tijdje geleden een diploma journalistiek. Niet dat dat heden ten dage belangrijk is, en al zeker niet voor U, maar het wijst wel op een gezonde interesse in de actualiteit. U is toch ook een beetje de actualiteit, in deze periode van het jaar.

U doet mij niks. Ik zie Uw gezicht op tv, ik zie Uw slogans op de borden, ik zie U opdraven in de jaarlijkse stemtest, en het laat me allemaal ijzig koud. Ik weet niet waar U voor staat. Soms vraag ik me af of U dat zelf nog weet.

Ik ben Uw unserved audience. Ik doe de stemtest op internet en men zegt mij dat ik groen ben. Ik dacht dat ik roze was, neigend naar het paars. Binnenkort moet ik op U gaan stemmen, of op ÈÈn van Uw mededingers. Ik weet ook niet wie zij zijn.

U hebt ook dit jaar weer naast mij gegrepen, en misschien is dat wel jammer. Ik zou een heel geÔnteresseerde kiezer kunnen zijn, als U wat meer moeite deed.

U, nu!

Lilith

Reacties

  1. kunnen we dit niet in ijltempo over gans internetland/vlaanderen verspreiden als algemeen gevoel voor politiek? Want dit gevoel heb ik zeker en vast ook!

  2. ja lilith,

    je verwoord hier zeker en vast wat vele onder ons denken.

    Hoeveel mensen zouden er niet zijn die eigenlijk niet weten op wie ze moeten stemmen en dat eigenlijk wel zouden willen weten

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>