Rawk

Vroeger was het nog simpel: housers en rockers, de verdeling van heel mijn wereld. SystËme Nouveau-vest en baskets? Duidelijk een houser. Arafatsjaal en legerbottines? Rocker. Of alternatieveling, zoals we onszelf in een onbewaakt moment ook wel durfden te omschrijven. Dat we met duizenden allemaal even alternatief waren kwam niet eens in ons op.
Housers waren over het algemeen redelijk achterlijk. Ze waren enkel geÔnteresseerd in naar boenkeboenkefuiven gaan in de Expo-hallen van Ieper, brommers opdrijven door ‘de vlote’ uit te halen en ze dronken cola. Cola dronken ze, wahaha.
Rockers waren oke. Rockers luisterden naar de Afrekening, dronken pinten en droegen de jassen van hun overgrootvader. Ik toch.
Nu ik een burgertrut ben geworden blijft van die onderverdeling zo goed als niks meer over. Het enige dat me nog aan mijn alternativerende periode herinnert zijn eenzame mp3tjes. Spaceman van Babylon Zoo. Everything Zen van Bush. Who’s the King van Dog Eat Dog. Ik wil uitbreiden, maar mijn geheugen laat me in de steek.

Wie o wie was net als ik zo arafatsjaal als de neten, en herinnert zich wel nog wat toen hip was? Het is niet voor mij, het is voor op de cd voor in de auto. Youri was namelijk een houser, en ik ga hem bewijzen dat hij achterlijk was.

Reacties

 1. Youti

  Het is niet omdat ik een houser was dat ik een “super nerd” vest droeg, jij rocktuig!

 2. (*eventjes heel diep ademhalen*)
  Creep (Radiohead), No Fronts (diezelfde Dog Eat Dog), Suds & Soda (dEUS), Disarm (Smashing Pumpkins), Zombie (Cranberries), Bombtrack (Rage Against The Machine), alles van Nirvana, Age Of Panic (Senser), Die Laughing (Therapy?), Enter Sandman (Metallica), Self Esteem (Offspring), You Oughta Know (Alanis Morissette), Going To Town (Afghan Whigs), Sweet Child O’Mine (Guns ‘n’ Roses), Boys Don’t Cry (The Cure), That’s When I Reach For My Revolver (Moby), Camel Walk (Southern Culture On The Skids), Violet (Hole), Liberty Song (Levellers), Canonball (The Breeders), Tied To The 90’s (Travis), Demagogue (Urban Dance Squad), Sabotage (Beastie Boys), Loser (Beck), Country House (Blur), Versa (Mad Dog Loose)

  …zoiets ?…

 3. Jahaa!

  Komen nu nog in me op:

  Maandag van De Mens
  Undone (The Sweater Song) van Weezer
  Peaches van The Presidents of the USA
  Body Count!
  Black Hole Sun van Savage Garden
  En laten we aub Belgian Associality niet vergeten. *grin*

 4. xox

  Belgian Associality zag ik gisteren nog op Rock Affligem. The lads have gotten fat.

 5. Kim

  Ik heb nog zo’n arafatsjaal! Elke dag, ja elke dag, krijg ik er wel een opmerking over. Hij is al in het bezit van 3 gaten, want hij zat tussen mijn rits van mijn jas en dan word ik er altijd aggressief van. Sinds dat de 50’s ook weer mode zijn, heb ik nu zo’n grote sjaal, home made (maar dan wel uit Kenia… Kenia made dus) in het paars en met flosjkes (of hoe heet dat nu weer in het degelijkste nederlands?) aan. Het is een beetje Arafat en Woodstock samen. Hoeray!

  House is wel achterlijk, ja. Ik krijg er altijd hoofdpijn van. Dat noem ik nou eens fout.

 6. Ojee… Ik had gewoon zo’n system nouveau jasje! Echt! Ni te doen en een brede jeans en daar natuurlijk air maxkes onder. Een hele school die zo alternatief was als de pest! Ze wilden niet met de hoop meelopen, yeah right! Ze waren net een hele kudde, hahaha…

  Je inspireert me voor een stukje! :)

 7. DCe

  trouwens .. als jullie met die verschillende backgrounds kunnen samenleven vraag ik mij af waarom vrede in het midden-oosten niet mogelijk is ?? :p

 8. tomadde

  check gewoon even de afrekening cd’s volume 4 tot ongeveer 10 denk ik …

  Mijn favorieten van toen : (al was ik eigenlijk een metalhead die onder groepsdruk ook wel een beetje alterno was ;-) )

  * Liberty Song – Levellers
  * Plush – Stone Temple Pilots
  * Creep – Radiohead
  * Territory – Sepultura
  * Killing In The Name – RATM
  * Unsung – Helmet
  * Give it Away – Peppers
  * Paradise City – Guns n’ Roses (ook al was dat toen al wat fout)
  * …

 9. Black Hole Sun is niet van Savage Garden, maar van Soundgarden.
  Verder… Buddy Holly van Weezer, Don’t Speak van No Doubt, Basket Case van Green Day, Firestarter van The Prodigy… En veel meer herinner ik mij ook niet, ik moet het dan ook hebben van muziek waar m’n broers naar luisterden, want ik was toen met moeite een jaar of 7.

 10. Barbara

  en wat van “too many puppies” van Primus en het repertoire van Clawfinger… of “pop” van Sloy…
  hmmmm zo maken ze ze toch niet meer hoor…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>