ruben

Het moet ongeveer twee en een half jaar geleden zijn toen ik hem voor het eerst ontmoette in de virtuele wereld die men ook wel eens het internet noemt. Zijn nickname was ruben, maar ik had al snel door dat dat ook zijn echte naam was. Wie ruben niet kent vindt het waarschijnlijk vreemd dat hij afwisselend met Jelle Cleymans, Dave Peters of Thomas Vanderveken samenwoont. Ik niet. Ruben leeft in een wereld waar alles gaat zoals hij het wil. En daar is hij gelukkig. Waarom zou ik zijn fantastische verhalen in twijfel trekken?

Eigenlijk is ruben een tweeÎntwintig jarige jongen die tijdens de week samen met zijn kameraden en begeleiders in Langdorp (vlaamse brabant), en in het weekend bij zijn ouders in Limburg woont. In Langdorp moet ruben koken, poetsen, fitnessen, uitstapjes maken, en nog veel meer. Maar als hij even, ook al is het maar 5 minuten, tijd heeft dan vind je hem achter zijn computer. Contact zoekend met de buitenwereld.

Ruben is een fenomeen in de wereld van radio en televisie. Je vindt hem terug op de fora van JimTV, Q-music, VTM en Topradio en op chatboxen van radio Donna en StuBru. Hij stuurt dagelijks mailtjes naar VRT-omroepsters, Donna presentators, JimTV I-jays en Ketnet Wrappers. En voor ik het goed en wel besefte zat ik samen met ruben in een MSN Messenger kotje. Uren, dagen, maanden heb ik (meestal samen met lilith) gechat met ruben op MSN. En iedere keer weer was ik helemaal onder de indruk. Ruben weet namelijk alles over iedere bekende Vlaming, over elk tv- en radioprogramma en over alle studio 100 groepjes. Vraag hem de geboortedatum van Leen Demare en hij weet het je te vertellen. Vraag hem wat er morgen op tv is, en hij geeft je een compleet overzicht. Namen van Big Brother kandidaten uit de tweede reeks, liedjesteksten van Spring, aftitelingen van tv-programma’s, ruben kent ze allemaal van buiten.

Ondanks zijn fantastisch geheugen, en de snelheid waarmee hij nieuwe dingen aanleert blijft ruben een heel eenvoudige jongen. Als hij een woord niet begrijpt is hij niet te beroerd om dat te zeggen. En als hij iets vraagt dan verwacht hij een antwoord, en omgekeerd. Simpel en naÔef, maar wel eerlijk.

Ruben is mijn maat, en dat mag iedereen geweten hebben. Ik kan iedere keer weer lachen met zijn “grapjes om te verhalen”. Ik zit met open mond voor mijn scherm als hij me de hele biografie van Tomas De Soete voorschotelt. En ik antwoord met plezier op vragen als “kan lilith goed koken voor jou?” en “Youti, wil jij even naar de dagboekkamer komen!!!”

Het is ondertussen weeral veel te lang geleden dat ik samen met ruben in een MSN kotje zat, maar mocht hij dit lezen: Neen, ik heb nog geen MSN 0.6, en ja, ik breng lilith iedere dag naar haar werk ;)

Reacties

 1. fatcorne

  Ik kan ook altijd met veel plezier met de ruben chatten (y)
  Is echt wel een heel toffe kerel!

 2. houbaertb

  ruben is ook mijn goeie vriend en ik ben zijn klaagmuur als lilith iets doet of zegt wat hem niet aanstaat.
  By the way, Youti jij hebt ook je journalistieke roeping gemist,mooi geschreven!!!!!!!!!!!!

 3. severine

  Ja (schoon)broertje,

  Nu moet ik het je ook nageven na al je schitterend werk dat ik al van je gezien heb, ben ik nu toch ook weer onder de indruk van je schrijfstijl. Prachtig geschreven

  En doe samen met lilith zo voort aan jullie site hier, tis tof en amusant en ontspannend om te lezen :-)

  Nog veel succes

  Je (schoon)zus
  severine

 4. Je vergeet dan nog de trots waarmee hij komt vertellen dat hij gel in zijn haar heeft. Of de excuses omdat zijn vriend de begeleiders geslagen heeft en hij daarom niet meer op de computer mag.

  En altijd gebeurt er wel iets nieuws in Langdorp. Zo gaan we hem nu tot donderdag moeten missen omdat hij met de groep naar Duitsland is.

  Ik kijk al uit naar de sterke verhalen van bij den Duits.

 5. gini

  HALO? IEDEREEN .
  ik zou graag met ruben praten wanthij weet heel veel en ik heb een paar vragen voor hem ja !

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>