Schrimps

Gisteren heb ik voor het eerst in mijn leven garnalen gepeld. Ik had er nooit echt bij stilgestaan maar garnalen pellen is niet zo simpel. Zelfs na een intensieve opleiding lukte het me niet. De helft ervan trok ik gewoon in twee. Het is waarschijnlijk ÈÈn van die dingen waar je mee geboren bent. Ofwel kan je garnalen pellen, ofwel kan je het niet. Ik zou mijzelf in de kan-geen-garnalen-pellen schuif steken.

Terwijl ik mij aan het concentreren was op de kraken-draaien-trekken methode besefte ik dat de niet gepelde garnalen die je kan kopen ook ooit een hoofd en pootjes gehad hebben. Iemand heeft die dus allemaal voor mij gepeld. Ik dacht eerst aan garnaalpelmachines, maar die bestaan niet volgens lilith. Professionele garnaalpellers dus.

Zouden er ook professionele pindanootpellers bestaan? Of druifontpitters? En hoe zouden ze bananechips maken?

Reacties

 1. riet

  Hallo Lieve Beginnende Garnaalpelster,

  Het is inderdaad niet zo makkelijk om garnalen te pellen. Hoe men ook probeert uit te leggen, het zal nooit lukken zonder de handen van de leerling te begeleiden.
  Zelf geef ik lessen (echt waar) in garnaalpellen, weliswaar in een vriendschappelijk verband
  Ik pel regelmatig garnalen op feestjes, niet voor mezelf, maar ten voordele van een kinder-volksdans vereniging (die kunnen de eurootjes gebruiken, niet?)

  Wat ik nog wou zeggen, is gewoon: volhouden, blijven probern, en mocht het toch niet lukken, kom eens naar mij zodat ik het je kan leren.

  Niet bang zijn, ik ben en vrouw van bijna 60 die niks anders wil dan “folklore” hoog in het vaandel dragen.

  Veel groetjes
  Riet

  Succes gewenst en vele groetjes
  Riet

 2. steven boon

  hallo lillith,
  ik ben er ook niet zo goed in die garnaltjes te pellen ,oefening baart kunst denk ik ook .
  K zou ook wel willen leren van een professional als riet want k heb er binnenkort heel wat nodig voor de feestdagen om er lekkere tomaatjes mee te vullen.
  Kan ik Riet contacteren ?
  Groetjes .
  Steven de kok

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>