Wanted: hondje

‘Zie je wel!’, roep ik enthousiast, ‘Webkim is aan het plooien. Ze gaat toch een hondje nemen!’.
Ik volg de log van webkim al een hele tijd met veel plezier, maar de laatste tijd toch net iets aandachtiger dan anders. Het vriendje van kim wil namelijk dolgraag een hondje, en ik namelijk ook. Zij was er eerst niet helemaal voor te vinden, maar het lijkt goed te komen. ‘Misschien nemen ze toch een hondje. Misschien post ze wel elke dag een foto van de puppy’, mijmer ik.

Ik ben helemaal weg van honden. Ik ben helemaal weg van alles met grote ogen en een vacht. Mijn ouders hebben een heel erg lieve geadopteerde pekinees, en ook al is dat niet meteen een ras waar ik normaal gezien respect voor kan opbrengen: pikie is ÈÈn van mijn dichtste vrienden. Ik droom er al jaren van om ooit eens ergens een hondje te mogen kiezen Èn meenemen, en ik had eigenlijk maar ÈÈn voornemen voor als ik het ouderlijk huis zou verlaten: ik zou alle dieren in huis nemen die ik nooit heb gekregen van mijn veel te rationele ouders.

Ik wil een grappig klein hondje om mee te spelen, honderdduizend foto’s van te nemen en Vorlat te noemen. Youri heeft het over verantwoordelijkheid en inentingen en zindelijkheid en dat er geen uit-knopje op zo’n beestje staat. En dat we met twee elke dag moeten werken, en ocharme, dan zit dat hondje alleen, lilith. Heel de dag, te huilen. En trouwens, we mogen helemaal geen dieren houden in de crib. Dat heeft hij slim bekeken.

EÈn ding is zeker: ik zal stikjaloers zijn als kim ooit post dat ze een hondje heeft. Een lief klein, leuk hondje. Dat nooit huilt.

Reacties

 1. Superpa

  Niet aan toegeven Kelly. Ik weet wat ik zeg.
  Kenzo is super super super lief, maar na Kenzo, NOOIT meer.

 2. Maar superpa toch, je hebt je rationele hondenrationaliteit doorgegeven aan je zoon, en nu zit ik er wel mee.

  Honden zijn zacht en aaibaar, en ze kwijlen op je broek. :)

 3. Hihi… ik wil er ook eentje en ik denk dat mijn Lief wel vermurwbaar (of hoe schrijf je dat?) is! :))

 4. Mag ik de dames weblogsters er toch even op wijzen dat webloggers zich met katten horen in te laten, niet met honden. Al heb ik ook wel al een tijdje zin, ik beken.

 5. fatcorne

  Honden zijn zo cool(y)
  heb er ook 2!

  maar wtf een hond die pikkie noemt:s

 6. Get yourself an Aibo… Toegegeven: het is niet zo zacht om te strelen… other then that: is zindelijk, heeft een uitknopje en kan gerust alleen thuis blijven.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>