Wc-papier

‘Bestaat er een houdbaarsheidsperiode voor wc-papier?’ vroeg ik me net af. Het gebeurt wel meer dat ik me dingen afvraag, maar deze keer heeft het ‘Jongens en Wetenschap’-potentieel, en dat schijnt hip te zijn onder youngsters.

Wc-papier bestaat uit vergankelijk materiaal, en toch staat er nergens op de rol een uiterste houdbaarheidsdatum. Waarschijnlijk omdat die zich ergens in een heel verre toekomst bevindt, misschien wel nadat alle mogelijke gebruikers ervan zijn overleden. En toch wil ik wel eens weten wat er met het wc-papier in mijn berging zou gebeuren als ik het nooit meer aanraak, vanaf..nu! Zou het ten prooi vallen aan papiercorrosie, of langzaam maar zeker verslonden worden door de huismijt? Of is wc-papier meer een goedje dat na lang bewaren plots groen, smelly en plakkerig wordt? Aangezien ik al het geduld niet kan opbrengen om pasta lang genoeg te laten koken, vrees ik voor mijn experiment.

Er gebeuren dagelijks honderden onderzoeken, en dus ben ik ervan overtuigd dat er iemand bestaat die van elke rol wc-papier kan zeggen tot wanneer hij nog zal meegaan. Ergens in een labo in het zuiden van Frankrijk. En ik wil zijn nummer.

Reacties

  1. Ik weet het niet. :)

    Wat ik wel weet is dat het onzin is om een houdbaarheidsdatum op zo’n wc-rol te zetten. Tenzij je van plan was het op te eten?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>